mlm yazdı:CNC bulmak daha zor is tabi, ismi hep beraber kararlaştırır, kulağına okuruz

Güzel tasarımlar tebrik ederim.
Size ilgilenirseniz bir fikir vereyim. Mücevher tasarımları yapan bir firmanın yurtdışından satın aldığı bir makine vardı, adını hatırlamıyorum ama düşünürseniz araştırır buluruz. Ben kullanma klavuzunu tercüme etmiştim ve Türkiye' ye gelen ilk makineydi. Şuan yaygınlaşmıştır muhtemelen.Bu makine sert bir plastiği çok hassas bir şekilde işleyip yüzük, küpe vs, çizilen modellerin kalıbını çıkarma yeteneğine sahipti. Takı sektörü için üretildiğinden oldukça hassas ve detaylı çalışabiliyordu. Bu makine sizin işinizi görür kanaatindeyim. Bahsettiğiniz modeli de çıkarması öyle bir makine için çocuk oyuncağı.
Kullanılan malzeme sert plastik, sizin düşündüğünüz metal gibi olmayabilir belki ama nihai kalıba ulaşana kadar daha yumuşak bir hammadde kullanmanız maliyetinizi düşürecektir. Metal ister alüminyum kadar yumuşak, isterse platin kadar sert olsun, plastik kadar kolay ve ucuza maledilemez. Onun için bir düşünün, aklınıza yatarsa makineyi araştırırız.