TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat ve Gelenek

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat ve Gelenek

Mesaj herofb » 10 Kas 2011, 23:40

balık olta örneğim son derece rahat bir şekilde herhangi bir balık alabilecek olmamıza rağmen neden insanların hala balık tutmaya çalışması ile ilgiliydi yani son derece ucuz bir şekilde pilli saatler zamanı doğru gösteriyorken pahalı bir şekilde zamanı tam olarak doğru göstermeyen mekanik saatlere ilgili duyulması da balık tutmak gibi bir zevk ve hobi olayıdırı anlatmaya çalışmıştım ama iş karıştı biraz :) bu saat olmuş hala iş yapıyorum bir yandan da foruma yazınca böyle olabiliyor :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 10 Kas 2011, 23:41

Saat ve Gelenek çok iddialı ve hoş bir başlık. Bu başlığı görünce altındakileri ilgiyle ve heyecanla okudum. Zaman ayırmışsınız, oturup yazmışsınız bir güzel, fakat keşke bir serzenişin ötesine geçseydi yazdıklarınız. Aslında bir serzeniş ve şikayetin ötesine geçmiş belki siz istemeseniz de. Yazınızın son paragrafı bunu sağlamış diyebilirim ve en çok onu beğendim.. Belki sizin şikayet ettiğiniz konuya da bir cevap olmuş bu paragraf. Quartz saatlerin kolaycılığına karşı emek, yorulma ve çalışma..

Kendi adıma askerde Casio F-91w kullandım herkes gibi :) Bunun dışında belli sporlarda elektronik saat kullanımı bir gereklilik gibi, mekanik saat kullanamazsınız zaten bir çoğunda. Dolayısıyla mekanik saatler dışında quartz-analog değil fakat dijital-elektronik saat kullanıyorum o da zorunluluktan. Fakat elektronik saatlerin de çeşitli meziyetleri ve sağladıkları kolaylıklar var, bu yüzden onlara kesinlikle besleme gibi yaklaşmıyorum, severek takıyorum koluma.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj razz » 10 Kas 2011, 23:42

Öncelikle konunun silinmesine gerek yok zira Mekanik VS Pilli şeklindeki tartışmalar her daim olacaktır çünkü F/P başta olmak üzere iki tarz hakkında karşılaştırmaların olması gayet doğaldır..

Tespitinizin TSF özelinde değil genel anlamda olduğunu da belirttiğinize göre zaten pekçok kez dile gelen bu kıyaslamanın üzerinden bir kez daha geçmemizde bir mahsur olduğunu zannetmiyorum.. Kaldı ki bu konu özellikle saat merakının yeni filizlendiği üyelerimiz için rehber niteliği taşımakta olup ara ara güncellenmesi faydalıdır kanaatindeyim..

Duvar saati örneğinizde direkt alım gücü özelinde de görüşünüz mantıklıdır aslında ancak senelerini bu meslek uğrunda geçirmiş bir ustadan da sizinle aynı mantıkta yorum yapmasını beklememek gerekir diye düşünüyorum..

Daha önce de altını çizdiğim üzere, TSF'de sahte saatler dışında tavır alınan bir saat türü sözkonusu değildir.. En fazla msturan'ın da belirttiği gibi tercih ancak mekanik yönünde olabilir ki bu duruma örnek; '' 750,00 TL bütçeyle Fossil marka saat danışan bir üyemize belirttiği bedel dahilinde mekanik örnekleri tercih etmesi yönünde tavsiye.. '' şeklinde ilerler..

İsviçre Saat Sektörü'nün bugünkü konumunda ciddi pay sahibi olan Swatch'ın baz modelleri 150,00 TL civarı fiyatlara alınabilirken uygun fiyatlı ve uzun ömürlü saatlerle aklımızda yer eden Seiko'nun 10.000,00 USD etikete sahip modellerinin de mevcut olduğunu unutmamak gerekir.. Haliyle yüksek fiyat parametresini direkt bir bölgenin ürünlerine atfetmek çok da doğru bir yaklaşım değildir..

TSF'den faydalandığınızı görmek mutluluk verici bir durum.. Forumumuzu incelemeye devam ettiğiniz takdirde pekçok farklı fiyat aralığında saatin danışma/inceleme başlıkları içinde konu edildiğini görebilir ve hem bu hem de diğer konularda bilgi sahibi olmaya devam edebilirsiniz..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Thevenin » 11 Kas 2011, 00:17

Razz yazdı:Mekanik VS Pilli şeklindeki tartışmalar her daim olacaktır çünkü F/P başta olmak üzere iki tarz hakkında karşılaştırmaların olması gayet doğaldır..

Teknik, uygulama, sunum, guvenilirlik, erisilebilirlik gibi olceklerle, son kullanici urunlerini ve hatta teknolojilerini tartismak halihazirda zaten cok makul ve faydali iken, cogunlukla estetik bir bakis acisiyla degerlendirmeye tabi tutulan bir dunyada ve amaci ozetle "faydali, ucuz, guvenilir, cevreye zarar vermeyecek sekilde ve estetik olarak uretmek" olan, dolayisiyla bir kanadiyla da gorevi sanat yaratmak olan muhendislikte, 'teknoloji'lerin estetik gerekcelerle catistirilmasi bence sadece elma-armut catismasina ekuridir, sonucu olculemedigi gibi, faydasizdir.

Genta reyiz olaydi da 'chacun ses gouts' diyeydi.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj herofb » 11 Kas 2011, 00:43

Thevenin ne anlatmak istedigini az cok bilmesem yazdiklarindan hicbirsey anlamazdim :)

Ozetle ; :thumbup:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj sadice83 » 11 Kas 2011, 02:39

Benimde bir sürü otomatik saatim oldu bende sevmiyorum açıkçası ama bir sürü pilli saatim var fakat hiç şikayetçi diilim burdaki arkadaşlar sayesinde bir sürü bilgim oldu hem marka bazında hem otomatik saat bazında peki bu kadar forumda gezmeme rağmen otomatik bir saat istiyormuyum katiyetle hayır ama marka olursa katiyetle evet.
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj cbaytan » 15 Kas 2011, 02:01

Razz yazdı:
Zaten gayemiz pratiklik olsaydı TSF'ye ne gerek vardı değil mi..?
.

Hedefi 12'den vurmuşsunuz, saat kavramında sadece zamanı öğrenme aşamasını geçenler ancak buraya üye olup yazı yazma, resim ekleme zahmetinde bulunur, yoksa zamanı en doğru ölçen quartz saatler 6 liraya kadıköyde satılıyor. Üstelik milyonlarca çeşit ve tipte. Özel ihtiyaçları olanların barometre altimetre gibi onlarında hedefleri belli, geriye bir tek süslü stili olan quartzlar kalıyor. kalıyor kalmasınada stil mekanik saatlerde quartzlardan binlerce kat üstün, çünkü hepsinin mekanizması kendine özgü, anynı marka aynı model de olsa hiçbiri birbirine benzemez, hiç biri aynı şekilde yaşlanmaz, ilgi dikkat ve saygıyla bakarsanız çok ucuzları hariç çoğu evladiyelik olurlar, bu yüzden mekanik saatleri sadece süsle, mücevher benzeri bir değerle açıklamak yetersiz olur. Ayrıca geleneksellikten/nostaljiden bahsetmek bile gereksiz.

Mekanik saatlerin içindeki mükemmel mekanizmaların hareket eden görüntülerinin ve seslerinin insanlara verdiği hipnotize edici bir çeşit haz duyusu varki buda açıklanması zor çok garip bir şeydir. Ayrıca bu mekanik mükemmeliyete değer veren çok az bayan gördüm, bu cinsiyetle alakalı bir şey galiba. :( Bu arada umarım sitedeki bayanlar beni haksız çıkarır.

Edit: Artık kolda saate zaten gerek bile kalmadı, herkesin cep telefonu var.
cbaytan

Mesaj lange52 » 15 Kas 2011, 22:15

cbaytan yazdı:yoksa zamanı en doğru ölçen quartz saatler 6 liraya kadıköyde satılıyor.

ne yazayım daha bilemiyorum zaten pilli saatler ucuz olur saatte mekaniktir gerisi de yalandır algısını eleştirmek istedim aslında gayette açıktı ama neden anlaşlıamadı bilmiyorum.biraz da toplumsal bakarak saygı istedim pillilere o kadar benim yazacağım bu kadar artık herkesin kendi algısına kalmış.
Kullanıcı avatarı
lange52

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners