Hoş bulduk Frax, msturan. Frax değindiğin üzere genel olarak bayan saatleri kanayan bir yara. Bu noktada gördüğüm kadarıyla markalar nasıl bir çalışma yapıyorlarsa bilemiyorum ama ülkemizdeki bayanların tasarım zevkine büyük ölçüde uymuyorlar. Model beğendirmek gerçekten çok güç olabiliyor.
Aslında bayanların saat tercihlerindeki etkenlerle erkeklerinki çok farklı kalıyor. Bunda saatin bayanlar için birincil takı olmamaklığı yatıyor gibi. Bu yüzden bizim baktığımız göz biraz yabancı kalıyor onlara. Bunun için markaların bayanlardan oluşan ayrı bir ekiplere ihtiyaçları var diye düşünüyorum.
Dünyadaki markalarda bayan saatlerinin pazar payları kaçtır? En çok kim faydalanır bu pazar grubundan? Moda markalar daha mı başarılı? Başarılıysa nedenleri gibi pek çok soru sorulabilir.
Bildiğim kadarıyla en çok satan lüks grupta sadece seri saat üreten marka: Omega Constellation serisi. Hala öyle mi bilmiyorum ama markalarda dünya pazarında bayan saatlerinin ciddi sıkıntıları var ve çözümleri uzun uzadıya tartışmak gerekli diye düşünüyorum tabi ayrı bir konu başlığında.

Hatta aramızda bayan üyeler varsa bu konuyu açarlarsa daha verimli olur kanısındayım. Malum bize bırakmasınlar