TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sponsorluk ve Gerçek Zevkler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sponsorluk ve gerçek zevkler

Mesaj Clk » 03 Ara 2009, 14:03

Ben zaten bu insanlarin tek saati var diye yazmadim. Yazdigim sey su idi, eger sponsoru Omega olan bir filmin galasina bile Rolex ile gidiliyorsa, yada uzerinde TAG Heuer amblemi tasiyan bir kiyafet ile Rolex tasiniyorsa bu garip dedim ve nedeni olmali diye yazdim.

Saatlere sadece Rolex olarak bakarsaniz zaten bir yere varamayiz. Daniel Craig e ait saat bir Vintage ve Milgauss gelecegin vintage modeli. Mat Damon'in kolundaki saatte bir Vintage Rolex model 1016 ve bulunmazi cok zor olan bir model. Bu adamlar bu saatleri Rolex oldugu icin degil Rolex'in Vintage modelleri oldugu ve bulunmasi cok zor oldugu icin takiyor. Senede 50 milyon dolar kazanan adam gider en gosterisli saati alir ama olay bu degil.

Lothar Matthäus Rolex Daytona Paul Newmann kullaniyor. Rolex oldugu icin mi yoksa iyi durumdaki bir Paul Newman'in cok zor bulunmasindan dolayi mi? Yoksa yeni saat alacak parasi mi yok :)

Bence olaylari biraz daha derinden incelemeye baslarsak, hepimiz daha cok ogrenecegiz.

Not @Nicky Nick: Gonderdigin fotograflar icin tesekkurler. Cunku ilk resimdeki Rolex Cellini, ikinci resimde ki Submariner. Ucuncu resim ise yanilmiyorsam insaata cekilmis saatten baska herseye benziyor :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj aaltindeger » 03 Ara 2009, 16:08

castro ve che nin submarinerli bir çok fotorafını gördüm ama castronun iki saat birden taktığı fotoyu ilk kez gördüm ve şaşırdım da biraz gayri ciddi bi durum değilmi :):)

bide kim rolex takmak istemezki?? devrimciler bile takıyor..:)
Kullanıcı avatarı
aaltindeger

Mesaj aaltindeger » 03 Ara 2009, 16:11

asıl yazmak istediğimi unuttum.. şimdi omeganın çok ciddi sponsoru olduğu filmin galasınada rolexle gidilmezki kardeşim bu ne ayıp şey yahuuu.. bir yaptırımı olmalı bu gibi şeylerin.. :):)
Kullanıcı avatarı
aaltindeger

Mesaj Clk » 03 Ara 2009, 17:54

Daniel Craig o galada Rolex kullaniyor cunku gercek Bond saati Rolex'tir. Eger Ian Fleming'in kitaplarini okuduysaniz James Bond'un saati de Rolex'tir. Pierce Brosnan'a kadar da 4 aktörün hepsi de Rolex kullanmistir. Omega olayi cok fazla reklama döktügü icin James Bond saati olarak Omega bilinir oldu. BMW'de ayni politikayi uygulamaya calisti ama Aston Martin'in ortadan kaybolmus olmasi ve otomobil saate oran ile daha belirgin bir obje oldugu icin BMW hikayesi cok uzun sürmedi.

Daniel Craig kendisinin gercek bir James Bond oldugunu vurgulamak adina bu detayi'da kullanarak hem Fleming'i anmis oldu, hem basinin ilgisini bu yone cekti, hem de gercek efsanelerin reklam kampanyalarinin gücü ile ortadan kaldirilamayacagini anlatmis oldu.

:devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj tagci34 » 03 Ara 2009, 18:55

Sn. clk emin olun bu ünlülerin son tercihi Rolex olmayacaktır :) Ayrıca Rolex'i sizin kadar sevmiyorlar yemin bile edebilirim :lol:
Zamana paha biçemeyiz ...
Kullanıcı avatarı
tagci34

Mesaj Efe » 03 Ara 2009, 20:42

En önemli sebebi herhalde saat için ayıracak vakitlerinin olmaması...
Saatten anlamayıp parası olan herkes zaten rolex alıyor, diğerlerini bilmek için makinasından tarihine kadar araştırmak gerek...
Tourbillon saati bile olmayan bir markayı kolda taşımanın bir anlamı yok benim için
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Clk » 04 Ara 2009, 09:35

Yorumlariniza yapabilecegim yorum prier prier prier prier prier

@Tag_ci_34

Keske sizlerde (forum uyeleri) herhangi bir markayi bu kadar sevmis, arastirmis ve burada doyurucu teknik bilgiler ile markalarinizi tanitmis olsaydiniz. Inanin hepimiz cesitli markalarin farkli modelleri ve mekanizmalari ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olurduk.

@ EFE

Sizde sahip oldugunuz saatleri resimleri ve teknik bilgileri ile paylasirsaniz, Tourbillion sahibi saat markalarini daha yakindan tanimis olur, tourbillion'lu bir saatin kolda nasil durduguna dair fikir sahibi olmus oluruz. Tourbillion'lu bir saatiniz yok ise neden buraya "Tourbillon saati bile olmayan bir markayı kolda taşımanın bir anlamı yok benim için" yazdiginizi aciklarsaniz sevinirim.

@aaltindeger

Baska yer neresi? Aciklarsaniz belki bizim de soyleyecegimiz seyler olur :muahaha: Boyut olarak Swatch`ta ayni sonucta degil mi?...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj kcabjk » 04 Ara 2009, 12:34

Benim görüşüm tourbillionu bir markayı değerlendirirken ölçüt olarak kullanmak çok doğru değil
Kullanıcı avatarı
kcabjk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 194 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners