Replika saatler kalite kalite değişmektedir benim bildiğim rolex ve patek in 3000 4000 dolar değerinde replikalarının isviçrede yapıla geldiğidir kasa cam gibi faktörleri katiyetle orjınalinden ayıramassınız zaten birebirdir ama makine açısından bişi diyemem bunlardan bir tanesiyle samimi olmuşluğum var submariner olarak tanıştık arkadaşla yıllardır çeşitli marka saatler geçti elimden ama hiç böylesini görmedim doğrusu saatin sahibi 3000 dolar verdiğini iddia etti (bu paraya bile bile replika neden alınır çok güzel saat markaları varken)ama replika olduğunu söylemese anlamazdım doğrusu
diğeride piyasada hepimizin bildiği seikonun en çok giden modellerinin replikaları modellerki (sna451, spc007p1, snaa93p1, snaa89p1, honda reacing modeli)ve şimdi aklıma gelmeyen 3 4 modeli daha var.Bu modelleri dışında replikası yoktur çünkü bu modeller piyasada çok satar .
casionun son 2 senedir inanılmaz replikaları var ebay bunlarla kaynıyor ama bu ara göremiyorum heralde sıkı bir denetim var modeller( ef-550d-1a -3a -7a,ef-527d1a-3a-7a,ef539d-1a- 3a -7a,ef541-1a-3a-7a )yoruldum

daha bir sürü modeli sahtedir bide şu var casio ucuza alınmaz dünyada hemen hemen aynı fiyattan satılır öyle çok büyük farka olmaz
sıra geldi son fenomene armani guess fendi daha bilmem aç marka şu ara dünya piyasalarında cirit atıyo çok dikkat etmek gerekir
piyasalarda bu ara tissot replikalarıda çok fazla hem saatin hemde kutunun replikası mükemmel bir adet incelemek kısmet olmuştu

saatin kutusu ve kitapçıklarından sahte olduğunu anlayamassınız saattende anlaşılmıyor ama saatin camı kendini ele veriyor pencere camı kullanıyorlar

o yüzden özellikle yurt dışı alışverişlerinde çok dikkatli olmak gerekir