arkadaşlar ,
tam 3 saattir çektiğim resimleri imageshack üzerinden yüklemeye çalışıyorum ancak devamlı hata veriyor. Aldığım saatin linki şu:
http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=229&Sel_ID=27#229Saati 1 ayda getirtebildim. Liste fiyatının üzerine gümrük kdv toplam 700 TL daha ödedim. Gerekli noter evrakları cabası. Ancak saat çok güzel. Üzerinde Valjoux 7750 mekanizma var. 47 mm çapında yani oldukça heybetli. Resimleri yüklemeyi becerince hepinizle paylaşacağım.
Forumdaki arkadaşlara kısaca kendimi tanıtayım. Adım ömer, ordu da yaşıyorum. Saatlere olan sevgim hep vardı. Ancak takriben 10 yıl kadar önce Tevfik Aydın saatin vitrinindeki mekanik bir Longines Evidenza'ya vurulmamla iş biraz değişti. İçeri girdim. Tevfik Bey'le tanıştım. Biraz sohbet ettik. Beğendiğim saati çıkarttı. Anlattı. Saati almak istediğimi söyledim. O ise beklemediğim bir şekilde Bu saat için yaşın henüz genç (o sıralar 25 yaşında idim). Sana başka bir saat önereyim onu tak koluna, ilerleyen yıllarda Longines'i alırsın dedi. Ben de dediğini dinledim ve ilk olarak Tissot PRC 200'ü koluma taktım. Tevfik Bey'in zarafeti hala aklımdadır. Longinesi satmadı bana onun yerine aşağı yukarı 6 da 1 fiyatına olan quartz Tissot önerdi. O zamanlar anlamamıştım. Ancak şimdi daha iyi anlıyorum. Mekanik bir saatin kıymetini bilmek için biraz daha büyümek lazımmış.
İlerleyen yıllarda longines evidenza aldım. Ancak o da quartz idi. Daha sonra bir Maurice lacroix Les Classiques ve şimdi de ilk mekanik saatim olan Steinhart'ı aldım. Çevremdekiler hep şaşıyor saatlere olan ilgime. İnsanlar için saat sadece kolda duran ve saati gösteren bir "şey". Bunun böyle olmadığını zaman içinde anladım. Ancak bu ilginin insanın bütçesini oldukça zorlayacağı da su götürmez bir gerçek.
TSF'ye gelince. Forumu aşağı yukarı 1 seneyi aşkın süredir izliyorum. Saat hakkında çok şey öğrendim bu forumdan. Tahminimce forum üyeleri belli sosyo-ekonomik birikimlere sahip insanlar. Bu durum ayrıca bir keyif veriyor bana. Ancak son günlerde paylaşımların hızının azalmaya başladığını görüyorum. Forum yöneticilerinin bu konuda bazı tedbirler alması ve forum üyelerini aktive etmek için yeni fikirler üretmesi mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.