TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay'de Başıma Gelen Bir Sahte Ürün Olayı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ebay'de Başıma Gelen Bir Sahte Ürün Olayı

Mesaj Ziyaliv » 08 Nis 2011, 13:46

Sayın Fadli siz geri iade maliyetlerini sormuşsunuz eğer ürünü kargo ile gönderirseniz 40-50 usd gibi fiyatlar çıkabiliyor. Ama ptt aracılığı ile standart posta olarak gönderim yaparsanız 15-20 tl gibi bir fiyat çıkıyor.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj bf109 » 08 Nis 2011, 15:29

geçmiş olsun, saati aldığınız satıcıyada helal olsun adam iadeyi kabul etmiş, türkiyede böyle bir şey gelseydi başına o saat hala sende olurdu.
Kullanıcı avatarı
bf109

Mesaj Ziyaliv » 08 Nis 2011, 15:56

Sayın bf109 Türkiyede de eğer dürüst satıcılar, malına sahip çıkan satıcılar varsa mutlaka iade alacaklardır. Ama ark niyetli ise "geçmiş olsun" demekten başka ne gelir elden.
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj odgo » 08 Nis 2011, 22:59

sayın Ziyaliv, mesajınızı google araştırması sonuçlarından buldum ve foruma üye oldum. aynı saati ben de ebay'den singapurlu bir satıcıdan 200 USD civarına almıştım. aynı modellerden bahsettiğiniz gibi 120 USD dolaylarında satanlar da mevcuttu fakat bu satıcılar genellikle çinli'ydi. saati türkiye'de satmak için almıştm fakat cüzi bir kâr payı koymama rağmen 250 liraya satılan malum sahte saatler yüzünden elimde kaldı. bu modele bazı fotoğraflarda açık bazılarında ise daha sarımsı renklerde rastlanıyor. sizce bunun orijinallikle bir bağlantısı var mı ? ayrıca göstergelerdeki fosforları yeterli bulmuş muydunuz ? bu mesaj üzerine saati kutusundan çıkartıp tekrar inceleme ihtiyacı duydum :)
Kullanıcı avatarı
odgo

Mesaj Ziyaliv » 09 Nis 2011, 01:13

Sayın odgo unuttuğum bir noktayı çok iyi hatırlattınız teşekkur ederim. Saatin fosfor durumu resimde saat full kadran indexleri fosforlu görünürken bana gelen saatte sadece 12 rakamında fosfor vardı ve en çok şaşırdığım yanı nedense diğer rakamlardaki fosforlar ustaca fosfora benzer fakat fosfor olmayan bir şeyle kapatılmıştı! Bunu neden yaptılar, inanın hala düşünüyorum çünkü mantığım kabul etmiyor. Fotograftan saatin orjinalliği anlaşılamaz ben buna karşıyım çünkü yeri gelir o kadar güzel bir sahte ürün yapıp fotoğraflarını çekerler ki anlamak mümkün olmaz, bunun en iyi yolu ürünü görerek mağazadan almak ya da iade garantisi ile internetten satın almak.
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Ziyaliv » 09 Nis 2011, 01:14

Bu arada forumumuza hoşgeldiniz. :)
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj uzbey33 » 11 Nis 2011, 13:01

bf109 yazdı:geçmiş olsun, saati aldığınız satıcıyada helal olsun adam iadeyi kabul etmiş, türkiyede böyle bir şey gelseydi başına o saat hala sende olurdu.

bence bu satıcının dürüstlüğünden değil, ebay'in satıcıdan çok alıcıyı ön plana çıkaran, onun güvenliğini sağlayan sisteminden kaynaklanıyor.

ebay'den aynı satıcıdan bir kazakla gömlek almıştım, ikisi de inch olarak aynı ölçüde olmasına rağmen, gömlek tam oldu, kazaksa çok küçük geldi. ölçüleri belirtilen ölçülerden azdı. satıcıya bunu yazmama rağmen bana yanıt vermedi. ebay'in sorun çözme bölümüne sorunumu ve satıcıdan yanıt alamadığımı belirttim. satıcıdan hemen bir özür ve istersem kazağı karşı ödemeli gönderip yenisini alabileceğim ya da kendi için daha iyi olacağını söylediği kazağın ücretini iade seçeneğini sundu ki kazak da bende kalacaktı. ben bu seçeneği kabul ettim ve ücreti de iade aldım.

elime ulaşmayan bir saatin de parası iade edilmişti. ebay, sorun anlatıldığı sürece bence güvenli :thumbup:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj odgo » 11 Nis 2011, 14:23

Ziyaliv yazdı:Bu arada forumumuza hoşgeldiniz. :)

teşekkür ederim. ebay forumlarında bu sahte saatler hakkında bir topic vardı, fosfor mevzusu orada da aynıydı yani yalnızca 12 rakamında varmış.bendeki saatte ise sizin bahsettiğiniz tarih göstergesi sorunlu gibi. rakamın bir kısmı çerçevenin dışına taşıyor fakat çevirmeye devam edip geri sardığınızda rakam yerine oturuyor. bu arada saati timeparadise'den almıştım.
Kullanıcı avatarı
odgo

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea ve 189 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners