TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Japonya Seyahati ve saat al覺m覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Japonya Seyahati ve saat al覺m覺

Mesaj fsinan » 30 Tem 2025, 17:03

mancho yazd覺:
fsinan yazd覺:
mancho yazd覺:%10 vergi iadesi var an覺nda d羹羹len. Ayr覺ca Bi癟 Camera maazalar覺nda uygulamadan al覺nan bir kodla %10 indirim daha yap覺yordu. Orada liste fiyat覺ndan bir hayli indirimli saatler de sat覺yorlard覺. Ben son seyahatimde 5 saat al覺p gelmitim.

O tip bir indirim Osaka'da da Tokyo'da da yoktu uygulama 羹zerinden. %10 taxfree-%1.5ilem羹creti=%8.5 vergi indirimi.

Akl覺mda olan 7-8 modele bakt覺m, hi癟birinde yazd覺覺m覺n 繹tesinde bir indirim g繹rmedim. Keke olsayd覺.

u anda TL 癟ok deerli, o sebeple fiyatlar 癟ok yak覺nlam覺.

Size biraz anss覺zl覺k olmu:( Netten bak覺nca hemen 繹yle bir kupon buldum ben imdi. https://bigcouponjapan.com/ %10 iadeleri de hi癟bir komisyon 繹demeden alm覺t覺k. Hatta Hiroshimada (Bic Camera) 癟ok indirimli bir Omega Seamaster Annual Calendar bir saat bulmu, bu indirimler ve vergi iadesi ile T羹rkiye liste fiyat覺n覺n 羹癟te birinden ucuza alm覺t覺m. Tokyoda bir Orient Star覺 1/4 fiyat覺na alm覺t覺m T羹rkiyeye g繹re. Hele 2. el maazalar覺 bir cennet. Bu y覺l tekrar gitmeyi d羹羹n羹yorum s覺rf saat almak i癟in

Ben de 2019'da "alm覺t覺m" bir GS ve Casio G-SHock ve Casio bir model daha ama u anda 2025 Temmuz itibariyle dediiniz maazalar覺 gezdim. Teker teker saat bakmad覺m, kendi ilgilendiim kad覺n GS, erkek Citizen birka癟 modele bakt覺m, fark taxfree ile %10-15, ta 癟atlas覺n %20. Ayr覺ca ben yazd覺k癟a tax free %10 yaz覺yorsunuz ama deil. Kasada hizmet bedeli al覺yorlar "ARTIK"..Bu formal oran. Ha maaza o anda sana bir yuvarlatma yapar vs. ben onu bilemem. Faturalar覺m覺 kontrol ettim, 390000 yenlik faturadan da alm覺lar 5500 yenlik faturadan da. Hepsinden hizmet bedeli %1.5 al覺nm覺. 襤nternetten kupon bakmak akl覺m覺n ucundan ge癟medi. Ayr覺ca maaza 繹zelindeki kuponlar genel fiyat seviyesini yans覺tm覺yor, ben geneli anlatmaya 癟al覺覺yorum, kuponla veya bireysel bir indirim almayla ilgili olabilecek fiyat farkl覺l覺覺n覺 deil. Geneli.
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Mesaj fsinan » 30 Tem 2025, 17:09

rasras yazd覺:2023'te ikinci el bir Breitling'i Avrupa piyasas覺na g繹re %30-%40 civar覺 daha uyguna alm覺t覺m tax free ile beraber. Zaman ge癟tik癟e bu makas kapan覺yor gibi g繹r羹n羹yor. Fakat hala Avrupa'ya g繹re biraz daha uygun.
襤ngilizce dilinde yak覺n zamanda 癟ekilen 繹yle bir i癟erik var:
https://www.youtube.com/watch?v=azTMegNGehY
Chrono24 ile Tokyo Nakano'daki d羹kkanlardaki fiyatlar覺 mukayese ediyorlar.

Seyahatin komple bir g羹n羹n羹 saat癟ilere ay覺rmaya deecek kadar 羹r羹n 癟eitlilii var d羹kkanlarda. Uyguna saat almak i癟in Japonya'ya gitme fikri eskisi kadar makul deil gibi g繹r羹n羹yor fakat saat merakl覺s覺 biri i癟in hala ilgi 癟ekici bir destinasyon. Japonya gibi 繹zel bi yeri g繹rmek i癟in de saat merak覺 g羹zel bir vesile.

Bu arada ald覺覺n覺z saat 癟ok 覺k. 16 ya覺ndaki bir 癟ocuk i癟in unutulmayacak bir hediye. G羹zel g羹nlerine elik etsin.

Nakano'da Discovery serisi bir Seiko bakt覺m. Ama istediim modeli bulamad覺m, hatta sadece 2 tane buldum 3 saat gezip, yani bulursan覺z ucuz olabilir tabi ama mesele model baz覺nda bulunabilirlik ve m羹terisinin olmas覺. Antika bir Oris biraz daha ucuz 癟羹nk羹 Japon onunla pek ilgilenmiyor. Japon markalar ise zaten daha ucuz 癟羹nk羹 bulunabilirlii 癟ok fazla. Model tespiy edip bak覺nca da benim gibi bulamayabilirsin.

Teekk羹r ederim. K覺z覺m saatlere 癟ok merakl覺, ya覺tlar覺 apple watch kullan覺rken bileindeki mekanik Seiko ile apple watch saat deil oyuncak diye anlatt覺覺na ahidim :D O sebeple ald覺覺m saati takdir edebilecek olgunlukta olduu i癟in de an覺 olarak deeri artt覺 onun i癟in. Umar覺m uzun y覺llar sal覺kla kullan覺r :thumbup:
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Mesaj muratcan07 » 05 Au 2025, 21:23

yakla覺k 3 ay 繹nce japonyadayd覺m. kendime 1 seiko presage (9000TL) eime bir seiko presage(hen羹z tr de yoktu o zaman japonyadan 12000 TL) son olarakta kendime bir gshock ald覺m (9000 tl), kuzenime bir gshock ald覺m( 6000 TL ) hepsi tr deki fiyatlar覺n覺n yar覺s覺na geldi. Big cameradan ald覺m ve seiko saatler i癟in 3 sene uluslar aras覺 garanti var diyerek form doldurdular
Kullan覺c覺 avatar覺
muratcan07

Ya: 35
Kay覺t: 03 May 2024, 08:09

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], kesikparmak ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners