TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek saatle 'koleksiyon' yapmak! Siz hangisini seçerdiniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek saatle 'koleksiyon' yapmak! Siz hangisini seçerdiniz

Mesaj ogeday » 28 May 2024, 11:42

oztk yazdı:Omeganın en büyük problemi kordonu. Daralmadan sabit genişlikle devam ettiği için genellikle beğenilmiyor. Sonradan satın alınacak bir Çelik kordon orjinali kadar kaliteli olmayacaktır. Tek saat olacağı ve hep bilekte takılı olacağı için kordona dikkat etmelisiniz. Deri, nato, silikon alternatifler ile de mutlu olunabilir tabi.

Omega'nın kordonu bana da kaba geliyor. Zaten saate o kadar para veriyoruz, ekstra kordona bir daha para vermek üstüne alınan kordonun orijinali kadar kaliteli olmayıp kasayla uyumu da içime sinmezse can sıkıcı olabilir.
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj ogeday » 28 May 2024, 11:47

hfatih yazdı:Sanırım tek saat olacaksa submariner olsun isterdim. Mükemmel zaman tutar, dayanıklı, değerini korur, timing bezel var, isteyene date de var, her türlü giyime de uyar. Tam olarak evladiyelik.

Zaman ölçmeye ve date'e gerek yok ise de explorer.

Submariner'i bir sonraki hedef olarak belirlemiştim. Tudor-Omega segmentinde kalıp burayı sindirmek hevesi iyice alıp bir üste geçmek daha mantıklı geliyor. Diğer türlü Rolex evrenine girdik mi çıta maddi boyut daha başka hal alıyor.
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj ogeday » 28 May 2024, 11:51

haylo yazdı:Bileğim ince dediğiniz için Tudor derim. Ayrıca Omega’daki helyum çıkış yeri gözümü tırmalıyor benim. Tamam ikonik olabilir ama sırf bu yüzden her seferinde koluma takıp almaktan vazgeçiyorum.
Bu iki saatin kıyaslamasında bende kazanan Tudor. Hatta dediğiniz gibi bb54 daha iyi bile olabilir bileğinize. T fit toka da yanınıza kar kalır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sırf marka prestiji ve ikonik bir model diye bileğimde sırıtan, içime sinmeyen bir saat almak istemiyorum. Tudor gerçekten bileğime istediğim şekilde oturuyor keşke Omega tasarımıyla ikisi birleşseymiş o zaman tam istediğim bir model oluyor. :D

Şuan için Tudor bir tık daha ön plana çıkıyor.
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj MrJingles » 28 May 2024, 13:05

Kadran ve bezel olarak Omega kazanıyor. Mavi kadran kesinlikle tercih sebebidir. Kadranda mavinin üstüne renk yok direk 1-0 önde başlıyor. Mavi, kırmızı çizgimdir. :D Fakat Omega’nın akrep ve yelkovan tipini sevmedim. Estetik durmuyor. Tudor’a gelirsek onun da akrep kolunu hiç sevmedim. O ne şekilsiz bir kol öyle? :shock: Akrep ve yelkovan tasarımındaki simetrik uyuma dikkat ederim şahsen. Ben sırf bu sebepten Mako 3 ile Kamasu arasında kalmıştım ve Kamasu’yu seçtim. Orient keşke bu saatin tarihsiz bir versiyonunu çıkarsaydı. Gerçekten tam istediğim gibi olurdu.

Hocam Blancpain Fifty Fathoms da çok güzel.

Resim

Hatta mavi kadranlısı süper ötesi.
Resim
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj Mtn » 28 May 2024, 13:07

Tudor, çok güzel konforlu vs. Ancak omega bu bütçede ikonik bir saat. Silikon kordonla kolda çok rahat gelmişti bana. Kasa profilden daha düşünülmüş, incelikli ve tok duruyor. Helyum valfi, tarih göstergesi simetrikliği vs vs. bence çok kafaya takılacak şeyler değil
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj ogeday » 28 May 2024, 14:02

MrJingles yazdı:Kadran ve bezel olarak Omega kazanıyor. Mavi kadran kesinlikle tercih sebebidir. Kadranda mavinin üstüne renk yok direk 1-0 önde başlıyor. Mavi, kırmızı çizgimdir. :D Fakat Omega’nın akrep ve yelkovan tipini sevmedim. Estetik durmuyor. Tudor’a gelirsek onun da akrep kolunu hiç sevmedim. O ne şekilsiz bir kol öyle? :shock: Akrep ve yelkovan tasarımındaki simetrik uyuma dikkat ederim şahsen. Ben sırf bu sebepten Mako 3 ile Kamasu arasında kalmıştım ve Kamasu’yu seçtim. Orient keşke bu saatin tarihsiz bir versiyonunu çıkarsaydı. Gerçekten tam istediğim gibi olurdu.

Hocam Blancpain Fifty Fathoms da çok güzel.

Resim

Hatta mavi kadranlısı süper ötesi.
Resim

Omega'da mavi ve yeşil kadran gerçekten harika duruyor. Akrep yelkovan bana normal geliyor açıkçası. Blancpain Fifty Fathoms tarih penceresinin simetrik olmaması nedeniyle elemiştim :D

Mtn yazdı:Tudor, çok güzel konforlu vs. Ancak omega bu bütçede ikonik bir saat. Silikon kordonla kolda çok rahat gelmişti bana. Kasa profilden daha düşünülmüş, incelikli ve tok duruyor. Helyum valfi, tarih göstergesi simetrikliği vs vs. bence çok kafaya takılacak şeyler değil

Bilekteki konforun bilek ölçüsü ve kordonla doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Helyum valfi, tarih göstergesi vs. hepsi bana estetik geliyor, hoşuma da gidiyor. Kafama takılan sadece 42mm kasa çapı. Kolumda sırıtan dikkat çeken bir saat takmaktan çok hoşlanmıyorum. Bütçe olarak dediğiniz gibi bu bütçeler için biçilmiş kaftan gerçekten.
Kullanıcı avatarı
ogeday

Mesaj copycat » 28 May 2024, 14:45

SMP 300'ün burada çok hakkı yeniyor, oysa dünyada çok beğenilen bir model.
En ideal Omega diyen bile çok. Tudor da güzel ama ben kesinlikle Omega diyorum.
Kendim de siyah bezel beyaz kadran kullanıyorum çok ideal bir saat.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj esenturk » 28 May 2024, 14:54

Zevkler ve renkler konusunu bi tarafa koyarsak şayet. Eski kullanıcısı olarak ben smp 300 derim. Omega gerek tarihi gerek mekanizmalarındaki başarısı gerek tasarımı zirkonyum kadran seramik bezel vs ile Tudordan çok çok önde bir saat. Tudor benim gözümde her ne kadar kaliteli de olsa her zaman Rolex alt markası imajından kurtulamamıştır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
esenturk

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 83 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners