TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Chrono24’ten saat siparişi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Chrono24’ten saat siparişi

Mesaj haylo » 19 May 2024, 01:56

MrJingles yazdı:
sasuta yazdı:
frea yazdı:Amazondada aynı durum, satıcısı amazon olmayan ilanlardan sipariş verirseniz gümrükte takılır yine

Gönderenin amazon olması kâfi satıcı amazon olmak zorunda değil.

Hocam anlayamadım. Şimdi gönderici Amazon olunca 150 euro üstü olsa bile gümrükten geçiyor mu yani? Eğer öyleyse vereceğim siparişi.
Amazon sizden vergiyi peşin tahsil ediyor. Gümrük işlemlerini hallediyor diye biliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
haylo

Mesaj sasuta » 19 May 2024, 14:36

MrJingles yazdı:
sasuta yazdı:
frea yazdı:Amazondada aynı durum, satıcısı amazon olmayan ilanlardan sipariş verirseniz gümrükte takılır yine

Hocam anlayamadım. Şimdi gönderici Amazon olunca 150 euro üstü olsa bile gümrükten geçiyor mu yani? Eğer öyleyse vereceğim siparişi.

Hayır 150€ sınırı yine geçerli ama kargo gümrük vs tüm masraflar amazon tarafından peşin alınıyor ve siz ayrıca gümrükle uğraşmıyorsunuz. Bu arada peşin alınan gümrük vergisi eğer gümrüğe girdiğinde hesaplanandan fazla ise amazon size farkını iade ediyor.
"Bir fırıldak rüzgar olmadan dönüyorsa mutlak bir üfleyen vardır"
Kullanıcı avatarı
sasuta

Mesaj slhgzl » 19 May 2024, 15:35

sasuta yazdı:
MrJingles yazdı:
sasuta yazdı:

Hayır 150€ sınırı yine geçerli ama kargo gümrük vs tüm masraflar amazon tarafından peşin alınıyor ve siz ayrıca gümrükle uğraşmıyorsunuz. Bu arada peşin alınan gümrük vergisi eğer gümrüğe girdiğinde hesaplanandan fazla ise amazon size farkını iade ediyor.

Evet bu iade bir kaç defa bana yapıldı.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj MrJingles » 19 May 2024, 15:49

sasuta yazdı:
MrJingles yazdı:
sasuta yazdı:

Çok ilginç bir durum. Gönderici Amazon olunca bu sınırın olmamasının sebebi nedir acaba? Gönderici olunca fark ne onu çözemedim. Gümrük vergisi gönderici Amazon olmayınca alınmıyor mu sanki?
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj recepergun » 19 May 2024, 16:21

MrJingles yazdı:
sasuta yazdı:
MrJingles yazdı:
sasuta yazdı:

Çok ilginç bir durum. Gönderici Amazon olunca bu sınırın olmamasının sebebi nedir acaba? Gönderici olunca fark ne onu çözemedim. Gümrük vergisi gönderici Amazon olmayınca alınmıyor mu sanki?
Yanlış anlaşılma var sanırım, gönderici amazon olduğunda da sınır var, amazon sisteminde 150euro üzerini sistem otomatik kapatıyor zaten alamıyorsunuz. Açık kalanlar amazonun göndericisi olmadığı yani sorumluluğu dışında kalan ürünler oluyor.

Bahsedilen durumda; gönderici amazon olursa sepette gümrük ücretinide ödediğiniz için gümrük işlemleri amazon tarafından yapılıyor, gönderici amazon olmaz ise gümrük işlemleri gümrüğe geldiğinde başlıyor ve memur ödediğiniz miktar dışında tutara zorlayabiliyor. Örneğin siz indirimde 120 usdye aldığınız ürün indirim bittiğinde 170 usd olduğunu varsayalım, memur aldığınız ürünü kontrol ederken indirimsiz hali hatta liste fiyatını baz alabilir, böyle olduğunda 150 euro limitinin üzerinde göründüğü için ek vergiler ile alamayacağınız ve paranızın yandığı duruma düşersiniz. Bu duruma düşen çok kişi mevcut.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj SEmre » 20 May 2024, 14:35

Göndericinin amazon olduğu ve 150 euro üzeri ürün sipariş ediliyor. Yani ben sipariş verdim. Ancak 150 euro üzeri ürünün gümrükten geçirilmesi konusunda amazon garanti vermiyor, veremezde. Zaten bunu açıkça belirtiyor.
Kullanıcı avatarı
SEmre

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners