TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Önerisi- Gentleman-Presage-Tsuyosa

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Önerisi- Gentleman-Presage-Tsuyosa

Mesaj Roxio » 08 May 2023, 14:12

Üçü arasından Tsuyosa’yı elerdim direkt. İlk çıktığında bile miyota mekanızmaya göre fiyatının yüksek olduğunu düşünürken, bir de üstüne çok tutulduğu için zam geldi. Fiyatını hakettiğini kesinlikle düşünmüyorum.
Presage çok keyifli bir saat sizi üzmez kesinlikle. Bir dönem kullanmıştım, sattığıma pişmanım diyebilirim.
Ama ben olsam almışken mekanizması, işçiliğiyle üstün olan swiss made Tissot’yu seçerdim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Roxio

Mesaj automaticman » 08 May 2023, 14:55

Galiba günün sonunda kendimi zorlayıp gentleman alacağım öyleyse bir de giyim tarzıma deri kayış çok daha uygun. Siz deri kayışı ayrı almıştınız sizce çelik kayışlı olanı almaya değer mi 1-2bin TL fazla verip yoksa almışken çelik kayışlıyı alıp sonradan deri kayış mı almak lazım bu konuda bir öneriniz olur mu ? Madem yakaladım sizi sorayım son sorumu :lol:

LynXMaSTeR yazdı:presage ve tsuyosayı bilmem ama gentleman gerçekten çok hoş bi saat, şu an deri kayışla kullanıyorum, çok rahatım, çelik bilezikle baya ağır oluyor. günde +2 saniye gibi bi sapması var, ayda bir ayarlıyorum, yeterli oluyor.
En son automaticman tarafından 08 May 2023, 15:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
automaticman

Mesaj automaticman » 08 May 2023, 14:56

Anladım, yani bu yorumu birkaç yerden duydum biraz NİŞ bir saat diye düşünüyordum. Çok sağolun :thumbup:

Roxio yazdı:Üçü arasından Tsuyosa’yı elerdim direkt. İlk çıktığında bile miyota mekanızmaya göre fiyatının yüksek olduğunu düşünürken, bir de üstüne çok tutulduğu için zam geldi. Fiyatını hakettiğini kesinlikle düşünmüyorum.
Presage çok keyifli bir saat sizi üzmez kesinlikle. Bir dönem kullanmıştım, sattığıma pişmanım diyebilirim.
Ama ben olsam almışken mekanizması, işçiliğiyle üstün olan swiss made Tissot’yu seçerdim

Kullanıcı avatarı
automaticman

Mesaj Tolgi06 » 08 May 2023, 15:59

Bu serilerin hepsini kullandım, objektif bir şekilde yorum yapayım.

1.bence presage direk elenmeli. Safir cam yok, mekanizma sağlam evet ama sonuçta standart bir 4r kalibre. Kasa detayları çok sıradan, kadran güzel olsa da fiyatına göre alt toplam iyi değil.
2.Tsuyosa bence fiyatına göre süper. Safir camı, gayet güzel bileziği ile ben çok beğendim kardeşime devretmeden önce.
3.Gentleman. Eğer maddi imkan varsa açık ara bunu öneririm. Mekanizması(80 saat rezervli ve gayet iyi zaman tutuyor), indislerin işçiliği, kadrandaki sunburst yapı ve bileziği tek kelime ile fiyatına göre harika. Ben olsam bütçeyi biraz zorlar bunu alırdım. Kasa işçiliği de fiyat/performans olarak son derece yerinde.

Özet: Bütçe varsa Gentleman, yoksa Tsuyosa da gayet severek kullanılır ve üzmez :)
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 08 May 2023, 16:00

Tolgi06 yazdı:Bu serilerin hepsini kullandım, objektif bir şekilde yorum yapayım.

1.bence presage direk elenmeli. Safir cam yok, mekanizma sağlam evet ama sonuçta standart bir 4r kalibre. Kasa detayları çok sıradan, kadran güzel olsa da fiyatına göre alt toplam iyi değil.
2.Tsuyosa bence fiyatına göre süper. Safir camı, gayet güzel bileziği ile ben çok beğendim kardeşime devretmeden önce.
3.Gentleman. Eğer maddi imkan varsa açık ara bunu öneririm. Mekanizması(80 saat rezervli ve gayet iyi zaman tutuyor), indislerin işçiliği, kadrandaki sunburst yapı ve bileziği tek kelime ile fiyatına göre harika. Ben olsam bütçeyi biraz zorlar bunu alırdım. Kasa işçiliği de fiyat/performans olarak son derece yerinde.

Özet: Bütçe varsa Gentleman, yoksa Tsuyosa da gayet severek kullanılır ve üzmez :)
Bir de ekleme yapayım: Bence bilezik ile alıp duruma göre deri de ilave edinebilirsiniz. Bence bilezik ile daha şık bir saat ama bu subjektif bir konu tabi.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj esenturk » 08 May 2023, 16:58

automaticman yazdı:Galiba günün sonunda kendimi zorlayıp gentleman alacağım öyleyse bir de giyim tarzıma deri kayış çok daha uygun. Siz deri kayışı ayrı almıştınız sizce çelik kayışlı olanı almaya değer mi 1-2bin TL fazla verip yoksa almışken çelik kayışlıyı alıp sonradan deri kayış mı almak lazım bu konuda bir öneriniz olur mu ? Madem yakaladım sizi sorayım son sorumu :lol:

LynXMaSTeR yazdı:presage ve tsuyosayı bilmem ama gentleman gerçekten çok hoş bi saat, şu an deri kayışla kullanıyorum, çok rahatım, çelik bilezikle baya ağır oluyor. günde +2 saniye gibi bi sapması var, ayda bir ayarlıyorum, yeterli oluyor.
Kesinlikle bilezikle alıp sonrasında deri kayış alın. Çünkü sonrasında deri kayış olarak sonsuz alternatif var hem de fiyat olarak daha da hesaplı oluyor.

Ama sonrasından Çelik bilezik hem bulmak zor hem de maliyetli oluyor

Kullanıcı avatarı
esenturk

Mesaj LynXMaSTeR » 09 May 2023, 02:09

automaticman yazdı:Galiba günün sonunda kendimi zorlayıp gentleman alacağım öyleyse bir de giyim tarzıma deri kayış çok daha uygun. Siz deri kayışı ayrı almıştınız sizce çelik kayışlı olanı almaya değer mi 1-2bin TL fazla verip yoksa almışken çelik kayışlıyı alıp sonradan deri kayış mı almak lazım bu konuda bir öneriniz olur mu ? Madem yakaladım sizi sorayım son sorumu :lol:

hocam özellikle çelik bilezikli aldım, çünkü deri kayış için seçenek fazla ancak çelik bilezik için fazla seçenek yok, çünkü 21 mm ölçüsü ile çok arada kalıyor. aliexpresste bile çoğu satıcıda 19, 21 gibi ara ölçüleri bulmak zor.
ayrıca deri kayışlar gayet ucuz, renk renk alabilirsin, çeliğe dönmek istersen de her zaman elinin altında orijinal bir bilezik bulunuyor olur.
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

Mesaj Heesh » 09 May 2023, 10:25

automaticman yazdı:Sevgili arkadaşlar Merhaba,
Ufak koleksiyonumu büyütmek ama bunu yaparken de maddi olarak çok açılmamak istiyorum. Koleksiyonumu yavaş yavaş büyütmek istiyorum.

Bu ay bir saat almak istiyorum (yurtdışından bir arkadaşıma aldırıp o gelirken bana getirmesini isteyececeğim.) ve Tissot Gentleman çok beğendim fakat fiyatı 14bin civarı ve beni biraz kasacak.
Evvelden beridir beğendiğim Seiko Presage Open Heart modelini düşündüm o da 11bin civarında. Ve standart presage de yurtdışında 377 euro. Tüm bunlara bakarken bir anda Citizen Tsuyosa kadranı sarı olan o modeli de beğendim onun fiyatı da yurtdışı (277 euro) civarında. Şimdi kafamdaki soru şu, Gentleman'ı fiyatı nedeniyle ileri bir tarihe erteleyeceğim gibi gözüküyor.

Sizce Citizen Tsuyosa ile Presage open heart olanı kastetmiyorum arasında 100 euro fark değer midir ?
Ve eğer Presage open heart tercih edecek olursam onun da Tissot Gentleman arasında 3bin TL fark kalıyor hazır o fiyata çıkmışken aradaki farkı verip Gentleman alıp geçmek mi mantıklı olur ?

Bilgilerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var saygılar.
Gentleman yurtdışı alışı 14 bine mi geliyor yoksa ben mi öyle anladım

Kullanıcı avatarı
Heesh

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners