TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışından Bavulda Saat Getirmek?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışından bavulda saat getirmek?

Mesaj mrtkrks » 05 Ağu 2022, 17:59

Koluna takmasına da gerek yok. En güvenli yöntem saat güzel şekilde kabin çantasında, kutu valizde. Kanuni olarak hiç bir hak talep edemezler.

Daha da güvende hissetmek isterseniz ilgili kanun maddesini bulup arkadaşınıza ekran görüntüsü atabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj Archimed » 06 Ağu 2022, 15:49

Bakın size Almanya'da yaşanmış bir olayı yorum katmadan haber linki ile paylaşayım. Üzerinizdeki eşya özel eşya statüsünde değerlendirilmekle birlikte; bavulda ambalajlı duran eşyalar farklı bir değerlendirmeye tabi olabilir.

https://www.sozcu.com.tr/2014/gundem/valizde-bulunan-iki-saat-dunyasini-karartti-516928/
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj fsinan » 16 Ağu 2022, 15:06

1 adet saat kişisel alışveriştir. Kimse birşey diyemez.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj rolexcollector » 17 Ağu 2022, 02:18

fsinan yazdı:1 adet saat kişisel alışveriştir. Kimse birşey diyemez.
Yanlış bilgi.
Yakalarsa cezayı keser gümrük.

Şöyle ki,

Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır.

The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj copycat » 17 Ağu 2022, 10:47

rolexcollector yazdı:
fsinan yazdı:1 adet saat kişisel alışveriştir. Kimse birşey diyemez.
Yanlış bilgi.
Yakalarsa cezayı keser gümrük.

Şöyle ki,

Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır.

Detaylı bilgi için teşekkürler. Ben de şu anda yakın bir arkadaşımın bana hayalimdeki saati getirmesini bekliyorum.

Ona da söyledim, kutu falan hiç önemli değil, saati koluna tak getir. İlla ki boş kutuyu evrakı bir şekilde (postayla falan) alırız.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj coparan » 26 Kas 2022, 15:19

İki hafta önce arkadaşım İtalya’dan üç tane kutusunda saat getirdi çantalara bakmamışlar bile.
Bu arada ben de saati getirttim başka bir arkadaşım getirdi sırt çantasında ona da bakmamışlar
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj ligma » 26 Kas 2022, 19:34

Şu anda bakma durumu için belirli saatlerde rastgele kontroller yapılıyor. Orada da genelde yalnız geçenleri seçtiklerini gözlemledim. Saate bakmalarına bi şey demiyorum ama İstanbul havalimanındaki kontroller bu şekilde gözlemlediğim kadarıyla.
Kullanıcı avatarı
ligma

Mesaj muratcan87 » 27 Kas 2022, 21:04

1 saat kişisel eşya sayılır. Kimsenin bir şey diyememesi lazım. En son geçtiğimiz yaz bir arkadaşım İsviçre’den bir saat aldı. TaxFree’sini de aldı, saati de gayet torbasıyla bavula dahi koymadan götürdü. En ufak bir sorun da olmadı. Aynı şekilde ayrı zamanlarda olmak koşuluyla (birisi 2021 Eylül, diğeri 2022 Haziran) iki saat alışverişi daha Almanya’dan yaptık ve çantada sorunsuz taşıdık. Ticaretini yapmıyorsun ve satın aldığın an zaten ikinci el olmuş olan bir üründen bahsediyoruz. O nedenle buna da sorun çıkmaması lazım. Yine de söz konusu Türkiye olunca insan tedirgin olmakta haklı. Zira gümrüktekiler maalesef çoğu zaman kural kanun bilmiyor ve varsayımlarla yanlışlara imza atabiliyor. Ben yine de şu anki fiyatlarla kesinlikle bu riske girerdim. Çok değil 2 sene önce Türkiye’de çoğu saat Avrupa’dan ucuza alınıyordu. Şimdi tam tersi yönde kantarın topuzu çok kaçtı.
Kullanıcı avatarı
muratcan87

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners