TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var:)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var:)

Mesaj digitusmaximus » 15 Nis 2022, 10:19

copycat yazdı:
Okan34 yazdı:Yanıtlarınız için teşekkür ederim :) beni aydınlattınız :)
Forumda ve genel Türkiye saat piyasasında abartılı bir quartz saat düşmanlığı var. Bu dünyadaki genel saat camiasında olan bir tutum değil. Yabancı forumlara bakarsanız insanlar quartz saatlerinden de, otomatik veya mekanik saatleri kadar keyif alarak kullanıyorlar.

Malûm biz genel olarak duygularını aşırı uçlarda yaşayan insanlarız. Bizde quartz saat alan adama acımayla bakıp "Allah kurtarsın" tribi yaşanıyor.

Önemli olan öncelikleriniz ve kolunuzdaki saatin size verdiği keyif. Otomatik saat güzeldir, mekanik saat önemli bir hobi. Ama saatin ruhu var söylemi çok abartılıyor.

Neticede bugün kullandığımız otomatik mekanizmaların %99'u da son derece fabrikasyon şekilde üretilmiş, quartz mekanizmalar kadar birbirinin kopyası, standart makineler.

O İsviçreli ustaların karanlık gecelerde, el yordamıyla yaptığı, ruhunu kattığı mekanizmalar, sadece çok üst düzey, çoğumuzun hayatımız boyunca çıplak gözle göremeyeceğimiz bazı saatlerde var.

Benim şahsi fikrim, eğer elde az sayıda saat tutacaksınız (bir ya da iki tane) bu durumda bütçenizin el verdiği en kaliteli otomatik saatlerden alabilirsiniz.

Ama yok benim gibi 10+ saatlik bir koleksiyonunuz falan olacaksa, bir süre sonra hepsinin otomatik olması maddi manevi yoruyor. Saatlere harcadığım tamir ve bakım maliyeti ve emekle sıfırdan araba yapılır. Quartz saate 5-10 yılda bir 20 TL'lik bir pil atıp sıfır masrafla devam edersiniz.

Yani otomatik saat alanlar cennete yükseliyor, quartz alan kötü yola düşüyor gibi bir durum yok.

İkisinin de farklı üstünlükleri var.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

+1, +1, +1, +1, +1, +1, +1, :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Çok güzel özetlemişsiniz. Her cümlesine katılıyorum. Özellikle de :

"Forumda ve genel Türkiye saat piyasasında abartılı bir quartz saat düşmanlığı var" sözünüze katılmamak elde değil. Düşmanlık edenler hangi sebepten düşmanlık ettiğini bile bilmiyor bence. Otomatik saatin saniyesinin akışkanlığı insana huzur verir belki ama benim gibi saniye-dakika hassasiyeti olan bir insansanız Quartz saatlerin zaman tutmada çok daha başarılı olması sebebiyle daha öncelikli bir tercih sebebidir. Üstelik ekonomik ve bakım maliyeti düşük olan saatlerdir. (Bu özellikleri kimse görmek istemez lakin)

Herhangi bir Zaman tutma takıntınız yoksa da o zaman saatin Otomatik mi yoksa Quartz mı olmasına değil, öncelikle tasarımına, renklerine ve kendine yakışıp yakışmayacağına bakarak karar vermeli. Saat zaman göstermesinin ötesinde günümüzde daha çok bir takı olarak görülüyor.
Kullanıcı avatarı
digitusmaximus

Mesaj sonradangorme » 15 Nis 2022, 11:28

benim fikrime göre uygun fiyatlı bir otomatik saat almaktansa quartz makineye sahip bir saatin tercih edilmesi daha mantıklı. tamamen seri üretim olan uygun fiyatlı otomatik saatlerin sık sık övülen mekanik ruhunu tam olarak yansıtmadığını düşünüyorum. dekor/aksesuar olarak kullanılsa bile bir bileklik değil saat alındığından dolayı zaman tutma ve kullanım kolaylığı gibi faktörler de bence önemli. saniye ibresinin quartz saatlerdeki hareketinden rahatsız oluyorsanız bulova markasının 262hz quartz saatlerinde yağ gibi akıp giden bir saniye ibresi olduğunu söyleyebilirim. seçimler tamamen tercih meselesi olmakla birlikte insanın ruhunu okşayabilecek modeller haricinde uygun fiyatlı otomatik saatlerde seiko, orient gibi japon markalarının dışına çıkmaya ben pek gerek görmüyorum.
En son sonradangorme tarafından 15 Nis 2022, 16:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
sonradangorme

Mesaj prx » 15 Nis 2022, 12:28

copycat yazdı:
Okan34 yazdı:Yanıtlarınız için teşekkür ederim :) beni aydınlattınız :)
Forumda ve genel Türkiye saat piyasasında abartılı bir quartz saat düşmanlığı var. Bu dünyadaki genel saat camiasında olan bir tutum değil. Yabancı forumlara bakarsanız insanlar quartz saatlerinden de, otomatik veya mekanik saatleri kadar keyif alarak kullanıyorlar.

Malûm biz genel olarak duygularını aşırı uçlarda yaşayan insanlarız. Bizde quartz saat alan adama acımayla bakıp "Allah kurtarsın" tribi yaşanıyor.

Önemli olan öncelikleriniz ve kolunuzdaki saatin size verdiği keyif. Otomatik saat güzeldir, mekanik saat önemli bir hobi. Ama saatin ruhu var söylemi çok abartılıyor.

Neticede bugün kullandığımız otomatik mekanizmaların %99'u da son derece fabrikasyon şekilde üretilmiş, quartz mekanizmalar kadar birbirinin kopyası, standart makineler.

O İsviçreli ustaların karanlık gecelerde, el yordamıyla yaptığı, ruhunu kattığı mekanizmalar, sadece çok üst düzey, çoğumuzun hayatımız boyunca çıplak gözle göremeyeceğimiz bazı saatlerde var.

Benim şahsi fikrim, eğer elde az sayıda saat tutacaksınız (bir ya da iki tane) bu durumda bütçenizin el verdiği en kaliteli otomatik saatlerden alabilirsiniz.

Ama yok benim gibi 10+ saatlik bir koleksiyonunuz falan olacaksa, bir süre sonra hepsinin otomatik olması maddi manevi yoruyor. Saatlere harcadığım tamir ve bakım maliyeti ve emekle sıfırdan araba yapılır. Quartz saate 5-10 yılda bir 20 TL'lik bir pil atıp sıfır masrafla devam edersiniz.

Yani otomatik saat alanlar cennete yükseliyor, quartz alan kötü yola düşüyor gibi bir durum yok.

İkisinin de farklı üstünlükleri var.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
copycat tam benim kafamdansın makale gibi olmuş yorumun ellerine sağlık.arkadaş bi önce otomatik alsın bence kullansın çalışmasını izlesin sonra koleksiyon yapacaksa her çeşidinde tercih edebilir şahsen ben öyleyim
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj digitusmaximus » 15 Nis 2022, 14:16

sonradangorme yazdı:benim fikrime göre uygun fiyatlı bir otomatik saat almaktansa quartz makineye sahip bir saatin tercih edilmesi daha mantıklı. tamamen seri üretim olan uygun fiyatlı otomatik saatlerin sık sık övülen mekanik ruhunu tam olarak yansıtmadığını düşünüyorum. dekor/aksesuar olarak kullanılsa bile bir bileklik değil saat alındığından dolayı zaman tutma ve kullanım kolaylığı gibi faktörler de bence önemli. saniye ibresinin quartz saatlerdeki hareketinden rahatsız oluyorsanız bulova markasının 262hz quartz saatlerinde yağ gibi akıp giden bir saniye ibresi olduğunu söyleyebilirim. seçimler tamamen tercih meselesi olmakla birlikte insanın ruhunu okşayabilecek modeller haricinde uygun fiyatlı otomatik saatlerde seiko markasının dışına çıkmaya ben pek gerek görmüyorum.

+1 +1 :thumbup:
Katılıyorum.
Ayrıca bahsettiğiniz Quartz olup da otomatik saat gibi akışkan saniyesi olan Escapement Time adında bir saat var. Seiko VH31 mekanizma kullanıyor. Oldukça başarılı. Aslında otomatik saat düşkünü birine böyle bir saat verseniz ve bu otomatik saat deseniz, al bunun ruhunu içinde doya doya yaşa deseniz, o kişi muhtemelen o saatin Quartz bir saat olduğunu bilmeden mutluluklar içinde o saati takacaktır diye düşünüyorum. :D Galiba beyin, puzzle'daki boşlukları bir şekilde dolduruyor ve tatmin mekanizmasını harekete geçiriyor. :D

Link : https://tr.aliexpress.com/item/4001053347330.html
Resim
Kullanıcı avatarı
digitusmaximus

Re: Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var[emoji3]

Mesaj monopusher » 15 Nis 2022, 14:42

Bendede tag heuer var 2 tane 2 Side quartz gayet memnunum kaç senedir bir sıkıntısı nı görmedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
the difference is to be sharper than anyone else.
Kullanıcı avatarı
monopusher

Mesaj prx » 15 Nis 2022, 15:07

Evet seiko yapti bun bendeki pilli kronografta akar saniye sadece zaman tutucusu.
En son prx tarafından 15 Nis 2022, 21:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
prx

Re: Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var[emoji3]

Mesaj prx » 15 Nis 2022, 15:10

monopusher yazdı:Bendede tag heuer var 2 tane 2 Side quartz gayet memnunum kaç senedir bir sıkıntısı nı görmedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende yeni longines conquest aldım krono.otomatik hydroconquest le aynı fiyattı ama özelliklerini ve görünüşünü çok başarılı buldum ve aldim
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Tgm » 15 Nis 2022, 15:32

digitusmaximus yazdı:Aslında otomatik saat düşkünü birine böyle bir saat verseniz ve bu otomatik saat deseniz, al bunun ruhunu içinde doya doya yaşa deseniz, o kişi muhtemelen o saatin Quartz bir saat olduğunu bilmeden mutluluklar içinde o saati takacaktır diye düşünüyorum. :D Galiba beyin, puzzle'daki boşlukları bir şekilde dolduruyor ve tatmin mekanizmasını harekete geçiriyor. :D

Otomatik mekanizmanın kendine has sesi ne olacak? Rotor, denge çarkı, dişlilerin sesi.. vs
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 224 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners