TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Avrupa !!!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Avrupa !!!

Mesaj scudetto » 20 Ağu 2020, 15:13

2015 Şubat'ta Atina'daki bir saat mağazasıyla olan mailimi gördüm az önce. Rolex Submariner fiyatı almışım 5447 EUR'a. O zamanki kur 2,78. 3-4 aylık maaşımdı. Biraz birikmişim vardı, almayı da düşünmüştüm. Alacaksak o zamanlarda almalıymışız. Şimdi hayal.
Kullanıcı avatarı
scudetto

Mesaj Altar » 20 Ağu 2020, 16:33

ozgtegin yazdı:O zaman bir de Conakry- Gine'ye veya Ukrayna'nın bir kasabasına gidin [emoji48]. Orada Turkiye 'de kazandığınız parayla kral gibi yaşarsınız. İsveç Avrupa' nın kişi başı gelir olarak en zengin ulkelerinden ama fiyatlar da oldukça pahalıdır. Sodartalje, Stockholm'den insanların ucuz içmek ve eğlenmek için Riga-Latvia'ya geçtiğini bilirim... Tabii ki gönül isterdi bir İsveç gibi olalım, umarım son yıllarda yapılan büyük teknolojik, bilimsel atılımlarla ve sanayideki dev gelişmelerle bu da olacak. İmam hatiplerden gelecek zeki, çağdaş ve akılcı nesillere güveniyoruz... [emoji106]

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk

Yanlış anlamayın ama ben ukraynaya da gittim dediğiniz doğru çok kötü bir ülke.1 saatlik yolu 3 saatte gidiliniyor yollar da çukurlar var.Bu ülkelere bakıyorum hepsin dd yolsuzluk almış başını gitmiş.Evet ben kanadaya isveç belçika gezdim kısa süreli,Orada ki ülkelerin bir tanesi de kötü durum da olsun.Pahalı mı evet ama kendi ürettikleri ürünler ucuz.Kanada da giyim yiyecek pahalı üretemedikleri için.Biz de her şey var yine pahalı.Burada bence önemli olan seçilenlerle seçenler kısmı.
Bir sevdiğimiz ülkemiz var ondan da soğuttular resmen.İsveçte yaşayıp bira için şehir değiştirmeye razıyım sorun yok benim için en azından sosyal adalet yerin de :)
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur
Kullanıcı avatarı
Altar

Mesaj hlkshnr » 20 Ağu 2020, 17:09

Reczebb yazdı:Ben olsam 10 bin dolarla şakkadanak rolex alırım! Şaşırır millet! Hiç beklemedikleri bir hareket. Niye alıyor, nasıl alıyor? Hani parası yoktu diyecekler. Arkadan şak 10 bin dolara bir rolex daha alırım! 20... yetmedi! Bir rolex daha! 30... Biter zati çil yavrusu gibi dağılır Rolex.

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Süper ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Mesaj HknDrsn » 20 Ağu 2020, 18:07

Bu yönetimden birinin ümidi falan varsa bir kendine baktırsın normal değildir :lol:
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj adorno » 20 Ağu 2020, 21:13

Tek kelimeyle Enkaz

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her başarılı erkeğin ardında en az bir kadın vardır.
Kullanıcı avatarı
adorno

Mesaj Umutt » 20 Ağu 2020, 22:20

Ukrayna 1991 yilinda Sovyetler in dağılmasıyla kurulmus, kuruluş tarihinden bu yana da siyasi ve ekonomik sorunlarla boğuşan, tabiri caizse doğuştan kambur bir ülke. Ekonomisi büyük ölçüde metalurjiye dayalı, Turkiye'nin sahip oldugu sinai ve teknolojk altyapinın, ekonomik geçmişin çok uzağında. . Dünyada ismi, uzun süredir Venezüela ve Arjantin ile birlikte en zayıf halkalar liginde anılıyor..

Ve maalesef ülkemiz de, daha önce Bric ülkeleri ile kıyaslanırken, bir süredir Ukrayna ile kıyaslanıyor.

Peki hem para birimlerinin ve hem de diğer makro ekonomik göstergelerin gelişimine bakalim, acaba bu kıyaslama ne kadar anlamlı? Acaba hangi ülkenin dogal kaynaği ve potansiyeli daha iyi kullanılıyor ?

Yorum yapmadan. sadece rakamları paylaşıyor, takdiri konuyu okuyanlara bırakıyorum.

CDS

Ukrayna: 546 ( dünyadaki en kötü 4. Cds )

Türkiye: 562 (Dünyadaki en kötü 3. Cds)

ENFLASYON

Ukrayna enflasyon: % 2.4

Türkiye enflasyon: % 11.76

FAİZ

Ukrayna Merkez Bankası gösterge faizi: % 6

Türkiye Merkez Bankası gösterge faizi: % 8.25

İŞSİZLİK

Ukrayna işsizlik oranı: % 8.6

Türkiye işsizlik oranı: % 12.9

ULUSAL PARA DEĞER GELİŞİMİ (son 10 yıl – 2010 vs 2020

2020/08 TL-UAH parite 3.73

2010/08 TL-UAH parite 5.20

( TL aleyhine, yaklaşık % 40 seviyesinde bir değer kaybı söz konusu)

MİLLİ GELİR GELİŞİM ( son 10 yıl – 2009 vs 2019)

Türkiye: % 23.40 (2009 yılı 644 mia usd den, 2019 yılı 795 mia usd ye)

Ukrayna: % 28.40 (2009 yılı mia 117.1 mia usd den, 2019 yılı 150.4 mia usd ye)
En son Umutt tarafından 21 Ağu 2020, 09:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Cruciatus » 20 Ağu 2020, 23:21

Reczebb yazdı:Ben olsam 10 bin dolarla şakkadanak rolex alırım! Şaşırır millet! Hiç beklemedikleri bir hareket. Niye alıyor, nasıl alıyor? Hani parası yoktu diyecekler. Arkadan şak 10 bin dolara bir rolex daha alırım! 20... yetmedi! Bir rolex daha! 30... Biter zati çil yavrusu gibi dağılır Rolex.

İşte aradığım mizah... :)

Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj Umutt » 20 Ağu 2020, 23:40

Cruciatus yazdı:

İşte aradığım mizah... :)

Bu çok iyiydi gerçekten Recep Hocam [emoji108]
Kullanıcı avatarı
Umutt

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cemhk ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners