TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Alışverişte Vergi ve Gümrük Hakkında Bilgi Talebi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Alışverişte Vergi ve Gümrük Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj razz » 19 Eki 2010, 12:43

Bond yazdı: Ne yazık ki bizim insanlarımızın çoğunluğu genelde aldığı hizmetin kalitesini değil vereceği ekstra parayı düşünür veya nasıl vergisiz sokarım gibi saçma işlerin peşine düşer. 250 TL ödediği mala 30 TL fazla ödermiyim diye uykuları kaçar. Oysaki akaryakıt ürünlerine uygulanan dünyanın en yüksek vergi oranını hiç sormaz veya düşünmez, sürekli depoyu fuller, sonra mışıl mışıl uyur. :D

Beni hiç uyku tutmuyor Bond.. Kısa mesafe+İstanbul trafiği+kış koşulları=10.9lt./100km. :( Bu Italian Stallion yordu beni :?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 19 Eki 2010, 13:17

Razz Italian için saydığın koşullarda 10.9 fena sayılmaz bence :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj razz » 19 Eki 2010, 13:38

Konuyu fazla saptırmadan özetleyeyim; Haftsonu gezilerimde ( Sapanca, Maşukiye, Kilyos, Akçakoca ) 6,9lt./100km. ye kadar inebiliyor ama ev-ofis arsındaki 12km.lik mesafede gördüğüm değerler 11,1lt./km.yi gördü.. (TripB dash comp. değerleri ).
Bence FIAT grubu araçların ( FIAT, Alfa Romeo, Lancia ) sadece dizayn kısmı İtalyanlar tarafından yapılmalı.. Kalan tüm aksamın Japonlar tarafından dizayn ve imal edilmesi, montajının ise Almanlar tarafından gerçekleştiriliyor olması lazım :)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Eterna » 19 Eki 2010, 14:59

Sevgili Bond, full depo örneğin güzeldi :) Sevgili Razz ın uyuyamıyorum cevabı da çok iyiydi. :)

Ben de bugün aslan saati aradım. Beğendiğim bir Orient saati sordum. Ellerinde yokmuş. Bir ay sonra gelecekmiş. Fiyatı 285 USD dediler. Ebay fiyatı 135 USD + 25 USD kargo. Yani toplam 160 USD.

Aslan Saatte alacağım indirimi düşününce öyle böyle arada 100 TL kalıyor. Aslan saatte görerek, bakarak alacağım, garantili olacak, aynı gün koluma takacağım. Ama 100 TL civarı fazla ödeyeceğim.

Öbür türlü 100 TL kara geçeceğim ama muhtemelen 15 gün falan bekleyeceğim. geldimi gelmedi mi sabırsızlanacağım. vs.

Ben arada ki farkın değmeceğini düşünerek gelmesini bekleyip buradan alacağım. Hem yurt içinde taksitle alışveRiş yapma imkanı daha kolay. Bu da küçük bir artı.

Saygılarımla,
En son Eterna tarafından 19 Eki 2010, 19:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj herofb » 19 Eki 2010, 15:33

100 TL civarı fark OK tabiki fakat oranlarsak % 40 yapar bir de bu saatin 160 değil 3-5 binlik bir saat olduğunu düşünürsek sanırım uçağa binip gidip alınabilir yanımıza da haftasonu tatili kar kalır :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Bond » 19 Eki 2010, 18:16

İtalyan ateşi, Rosso, Twin Spark, Quadra Foglio dedik bağrımıza bastık ama sonra varyatör problemi, ikinci el zayıflığı ve yakıt dedik. Ama verdiği keyfe değer belirli zaman için :)

Razz düşünceli insanların olduğunu bilmek güzel :) Amerikalılarada bari çakmak falan üretimini verseydik :D

Eterna teşekkürler, benim örnek aslında saat alımı değilde herhangi bir ürünü alırken ekstra vergisini ödememek üzerine cin planlar yapılması ile ilgili idi. Yoksa senin yaptığın alışverişte bence gayet mantıklı ve güzel. Ülkemizde firmalar fiyat ayarlamasını yurtdışı ortalama fiyatı artı vergi ile biraz daha yakın tutabilseler çok müşteri kazanırlar. Böylece müşterleri ülke sınırları içinde güvenle alışveriş yapmayı her zaman tercih edecektir. Kazanan ülkemiz olur.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Yurtdışı Alışverişte Vergi ve Gümrük Hakkında Bilgi Tale

Mesaj insatiable » 13 Tem 2011, 19:33

internette araştırdım fakat kafam daha cok karıstı. 150 euro ya da dolar üstünde olan ürünlere %20 vergi mi uygulanıyor ? ayrıca gümrükte takılma durumundan bahsediliyor. eğer gümrükte takılırsa %20 vergiye ekstradan gümrükten çıkarma parası da mı ekleniyor ?
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Re: Yurtdışı Alışverişte Vergi ve Gümrük Hakkında Bilgi Tale

Mesaj wsnake » 15 Tem 2011, 18:17

Kesinlikle Ptt dışında özel kargo şirketleriyle saat getirtmeyin. Akla gelmiyecek problemler çıkabiliyor.
Kullanıcı avatarı
wsnake

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners