Longines +1
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mandos yazdı:Longines bence de. Rengi daha günlük kullanıma uygun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
lazisky yazdı:onur226 yazdı:Ben rakam tercih ettiğimden ve renk tonundan dolayı Longines derim. Fiyatıda daha uygun olması lazım.
Orisin liste fiyatı 16900 lira civarında sanırım
Longinesin liste fiyatı 10000 lira
İkisininde liste fiyatı aynı olsa bile sanki longines biraz daha ağır bastı gibime geldi
Tolgi06 yazdı:Eski kasa Longines Hydro ve yeni Aquis kullandim. Biraz karsilastirmali cevap vermek isterim:
Bilezik kisminda Oris bariz onde bence bu ikili arasinda. Tokluk, ince ayar ve bilek saris acisindan Oris daha basarili.
Kasa ve kadran konusunda ben hemen hemen esit buluyorum iki seriyi.
Mekanizma acisindan bence Longines bariz onde. Oris'te direk neredeyse bir islem uygulamadan, 38 saat rezervli ve dekore edilmemis Sellita kullaniliyor. Longines tarafinda ise daha iyi regule edilmis, hafif dekoreli, 64 saat rezervli mekanizma kullaniliyor. Eta'nin aslinda bir tik modlusu.
Bilek konforu olarak yine Oris'te daha rahat ettim ben sahsen.
2.el degerinde ise eskiden Oris cidden cok deger kaybediyordu. Su an ben baya topladigini dusunuyorum. Iki taraf da makul bir kayip olmakla beraber sizi uzmez diye dusunuyorum.
Bu noktalara baktinizda isteginizi biraz netlestirmek lazim bence. Daha iyi mekanizmali bir model mi sizi daha mutlu edecek? Yoksa daha iyi bilezikli ve estetik bir model mi?
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
eyimen yazdı:lazisky yazdı:onur226 yazdı:Ben rakam tercih ettiğimden ve renk tonundan dolayı Longines derim. Fiyatıda daha uygun olması lazım.
Orisin liste fiyatı 16900 lira civarında sanırım
Longinesin liste fiyatı 10000 lira
İkisininde liste fiyatı aynı olsa bile sanki longines biraz daha ağır bastı gibime geldi
Liste üzerinden indirim Oris'te daha fazla olacaktır ama yine de Longines açık ara daha hesaplı. Bu durumda kesinlikle Longines derim. Yanında bir de rubber kayışını alırsınız, konfor sorunu kalmaz
Bu arada yeni Longines'i de alsam mi diye uzun uzun incelemistim korona oncesi ama rafa kaldirdim sonra. Bilezikte ben eskisi ile fark goremedim ama sunu da belirteyim: Aquis bana kalite algisinda daha yuksek geldi. Lakin mekanizma konusunda Aquis tarafinda acikcasi pismanlik yasadim. 38 saat rezerv cidden beni uzuyordu. Aksam cikarip, ertesi gun farkli saat kullanip, bir sonraki gun tekrar dondugumde dahi rezervi bitmis oluyordu. Bu nedenle bir daha Aquis alma ihtimalim zayif kendi acimdan.lazisky yazdı:Tolgi06 yazdı:Eski kasa Longines Hydro ve yeni Aquis kullandim. Biraz karsilastirmali cevap vermek isterim:
Bilezik kisminda Oris bariz onde bence bu ikili arasinda. Tokluk, ince ayar ve bilek saris acisindan Oris daha basarili.
Kasa ve kadran konusunda ben hemen hemen esit buluyorum iki seriyi.
Mekanizma acisindan bence Longines bariz onde. Oris'te direk neredeyse bir islem uygulamadan, 38 saat rezervli ve dekore edilmemis Sellita kullaniliyor. Longines tarafinda ise daha iyi regule edilmis, hafif dekoreli, 64 saat rezervli mekanizma kullaniliyor. Eta'nin aslinda bir tik modlusu.
Bilek konforu olarak yine Oris'te daha rahat ettim ben sahsen.
2.el degerinde ise eskiden Oris cidden cok deger kaybediyordu. Su an ben baya topladigini dusunuyorum. Iki taraf da makul bir kayip olmakla beraber sizi uzmez diye dusunuyorum.
Bu noktalara baktinizda isteginizi biraz netlestirmek lazim bence. Daha iyi mekanizmali bir model mi sizi daha mutlu edecek? Yoksa daha iyi bilezikli ve estetik bir model mi?
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güzel bir açıklama getirmişsiniz kullanıcı olarak teşekkür ederim
Eski kasa hydroya oranla yeni kasanın bilezik ve konforunda bir iyileştirme olmuş olabilir diye düşünüyorum en azından umuyorum![]()
İyi bilezikli bir model konfor açısından tercih nedenim olabilirdi ancak sayın Eyimen'inde dediği gibi orise vereceğim rakamla longinese artı olarak silikon kayışınıda alıp hem konfor olayını halletmiş olup hemde azda olsa ufak bir miktar cebimde para bırakabilirim sanırım
Saatteki en önemli görsel önceliklerden birisinin kadran olduğunu düşündüğüm için kişisel görüşüm olarak sanırım longines biraz daha ağır basacaktır
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
|