Pusula yardımı ile kontrol ettim herhangi bir manyetik alan etkisi göstermedi akşam saati tam kurulu halde kutuya koydum sabah 6 saatte 1 saniye ileri gitti kafasına göre takılıyor

moy yazdı:Zaman tutma ölçümü için bir tavsiyede bulunacağım,
Saatinizin rezervi tamamen bitsin, kurma kolunu 25-35 tur çevirerek saatinizi tamamen kurun.Ardından saatinizi atomik saate göre kalibre edin ve saatinizi kullanmaya başlayın. 24 saat sonra tekrardan ölçün not edip kullanmaya devam edin 2.günün sonunda bir daha toplam farkı ölçün.
Böylelikle sapmayı daha doğru hesaplarsınız.Kurup, kalibre edip kutuya bırakırsanız yanlış ölçüm yaparsınız.
Rezervi azalan saatler genelde ileri gitme eğiliminde olurlar.
Birde bu şekilde deneyin bakalım sonuçlar nasıl çıkacak
fsenturk yazdı:Yani otomatik saatlerin bu zaman tutma problemlerinden dolayı bir türlü ısınamıyorum otomatik saatlere.. Bir kere aldım otomatik saati taktım koluma içimde sürekli bir şüphe.. "Saat Ya geri kaldıysa, ya ileri gittiyse ya doğru zamanı göstermiyorsa" v.s
Zamanı dakika cinsinden öneme bindirip yaşayan biriyseniz otomatik saat kullanmak hiç de bize göre bir şey değil. Seiko Solar Padi kullanıyorum şimdi.
Başlık ile ilgili olarak da şunu söylemek isterim : Bu kadar yeni bir saatin mekanizmasında bu denli bir zaman kayması olmasının nedeni belki de üretim hatasıdır. Bunu bilemeyiz. Yani Araba almıyoruz ki 10bin kilometreden sonra motoru açılır doğru zamanı gösterir diyebilelim. Şu manyetizma ile ilgili gerekli işlemleri saatçiden yaptıktan sonra kronometre ile her gün zaman tutuşunu ölçmenizi ve sapma devam ediyorsa acilen teknik servise geri göndermenizi tavsiye ederim. 1 hafta 5 dakika geri kalan saat otobüsü kaçırmanızı, işe geç kalmanızı ve sizi patronunuzla kavga etmenize neden olabilir.
MehmetKaratürk yazdı:Kullanıcısı olarak mevcut değerler için söyledikleriniz mümkün değil diyebilirim
şuan baktım da 40 günlük kullanım da 20 sn geri gitmiş diyebilirim
bu saat için söyleyeceğim müthiş derecede zaman tutması var
nişantaşında servisi var sanırım açmadan sorunu halledeceklerdir.
güle güle kullanın bu arada
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 284 misafir
|