TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: 2020 Seiko Alpinist No Compass Bezel!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Model: 2020 Seiko Alpinist No Compass Bezel!

Mesaj Ankthas » 26 May 2020, 12:14

kiwi21 yazdı:
slhgzl yazdı:Alpinist dağcı ve doğa saati demek ve doğada yön bulmak önemlidir, pusula bezeli kaldırmak ipsiz dağa tırmanmak gibi birşey.Değişiklik yapmak istiyorlar ve işin içine ediyorlar.Illa bu değişiklik yapılmak zorunda mı?
Belki Alex Honnold kullanacaktir :D

https://www.imdb.com/title/tt7775622/

Ben begendim yeni seriyi. 4k civarina bulunursa alinabilir.

Çok iyi filmdi :champ: Bu saati de senle konuşmuştuk. Ben de saati beğenenlerdenim ve şunu söylemekte fayda var, bu saat alpinistlerin yerini almayacak. Pusulalı alpinistler üretilmeye devam edecek bu modeller ise daha casual bir alternatif olarak sunulacak. Dağcılık saati illaki pusulalı olmak zorunda değil kanımca, en ünlü dere tepe saati olan explorerda da pusula yok biliyorsunuz. Keza diğer military saatlerde de. Bu da böyle bir alternatif işte, günlük kullanıma daha uygun.

Sene başında aslında sızmıştı bu ilk fotoğraflar muhtemelen baharda çıkması planlanıyordu ama korona mevzusu yüzünden ertelenmiştir. Yalnız yukarda zikredilen fiyattan çıkarsa hayal kırıklığı olur gerçekten compasslı alpinistten ciddi miktarda daha ucuz olmalı.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Oguzhanm » 26 May 2020, 12:20

Bir dağcı yani alpinist olarak beğenmedim. Biz zaten dağa saat götürmüyoruz soğuktan çalışmadığı için. Ama önceki serileri tarihinden dolayı kendime yakın hissederdim. Aynı hissiyatı bulamadım.
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

Mesaj SelAc » 26 May 2020, 15:10

Oguzhanm yazdı:Bir dağcı yani alpinist olarak beğenmedim. Biz zaten dağa saat götürmüyoruz soğuktan çalışmadığı için. Ama önceki serileri tarihinden dolayı kendime yakın hissederdim. Aynı hissiyatı bulamadım.

Taş gibi G Shocklar varken bu saati dağda kullanmak günümüzde gereksiz bence de.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj Oguzhanm » 26 May 2020, 16:02

SelAc yazdı:
Oguzhanm yazdı:Bir dağcı yani alpinist olarak beğenmedim. Biz zaten dağa saat götürmüyoruz soğuktan çalışmadığı için. Ama önceki serileri tarihinden dolayı kendime yakın hissederdim. Aynı hissiyatı bulamadım.

Taş gibi G Shocklar varken bu saati dağda kullanmak günümüzde gereksiz bence de.

Resim

Böyle bir ortamda bilek hareketlerimi çok kısıtlıyor. 2-3 katman giysi ve kalın eldivenler ile çok rahatsız edici olduğu için ben saat kullanmayı tercih etmiyorum.

Resim

Böyle bir alpinisti ise çok şık buluyorum
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

Mesaj Reczebb » 26 May 2020, 17:44

SelAc yazdı:

Zaten bu saatler günümüzde sanat için sanat haline geldi biraz da kanaatimce. Dalgıç saatleri vs de öyle. Yani bir protrek bir gshock serisi varken alpinist pusulasiyla yon bulmaya çalışmak biraz fantezi:)

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
“Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır.”
Kullanıcı avatarı
Reczebb

Mesaj ibrahim223 » 26 May 2020, 18:03

"Tabuta son çivi" fikrine katılıyorum..
[emoji107]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj HknDrsn » 26 May 2020, 19:36

Bence böyle daha iyi olmuş, iyi bir fiyatla alınır. Bir önceki modellerde pusulayı kullanan olduğunu pek sanmıyorum. Dağ için kullanacağın saat belli oda G-shock.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Tolgi06 » 26 May 2020, 20:41

Aslinda isin ozunde herkes Alpinist dediginde akla ilk SARB017 geliyor dogal olarak, uzun sure piyasada kaldigi ve sevildigi icin. Lakin ilk Alpinist'e bakarsaniz(Google'da sayisiz gorsel var), ne bezel ne loop var. Model ise cok sayida evrim geciriyor. SARB017 ise bu evrimin bir halkasi aslinda. Cikan modellere bakinca da evrimin hala devam ettigini goruyoruz. Bu nedenle bu versiyonu degerlendirirken ben sahsen SARB017 baz alinmadan degerlendirecegim. Kadran olarak bence basarili, safir on arka cam ve 6R35 mekanizma ile yurtdisindan alinabilir bir model diye dusunuyorum. Ulkemizdeki vergi mantigi zaten direk eleyecek benim icin modeli. Bir yurtdisi ziyarette, indirimle 500-600$'a bulunursa alinip severek kullanilabilir.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 319 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners