TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Kadranda tarih penceresi tak覺nt覺s覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kadranda tarih penceresi tak覺nt覺s覺

Mesaj g繹rkemk » 11 Ara 2019, 11:43

eraslani yazd覺:Sadece tarih penceresi,癟arkta uygun zemin ve font kullan覺lm覺sa bence gerekli.Klasik tarzda,kadran覺n ortalar覺na kadar gelen g羹n&tarih penceresi ise, benim i癟in o saati yok h羹km羹ne getiriyor.

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

baz覺 durumlarda ger癟ekten 癟ok doru , bende tarih penceresini vevenlerdenin ama klasik 3 yada 4 y繹n羹nde olduunda

misal bu saati kendim kulland覺m bence grand seikonun en g羹zel modellerinden biri hatta snow flake kadar g羹zel, kadran覺n rengi harika acil bir nakit ihtiyac覺m olduu i癟in ederinin alt覺na verdim ( forumdan alan arkada覺m覺za selamlar asla g繹n羹l koymuyorum yanl覺 anla覺lmas覺n son derece kibar ve d羹r羹st bir forum 羹yesine gittii i癟in seviniyorum hatta )

ama beyaz yerine kadran rengine yak覺n bir renk daha iyi olabilirmi diyordum hep kolumdayken

Resim
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
g繹rkemk

Kay覺t: 02 Eyl 2016, 14:57

Mesaj ttb » 11 Ara 2019, 12:14

Asl覺nda bu biraz saat firmalar覺n覺n bilin癟alt覺m覺za iledii bir durum. Eer zaman ya da tarih ile ilgili bir ihtiyac覺m覺z varsa ahsi fikrim,tarih yerine g羹n isimlerinin olmas覺 daha fonksiyonel bir 繹zellik bence, ''-bug羹n ayn ka癟覺?'' diye sormaktan 癟ok ''-bug羹n g羹nlerden ne?'' diye soruyoruz 癟ou zaman.

yine de kadranda sadece saatin olduu saatler, marka/modelden ba覺ms覺z daha simetrik, daha net sade ve daha bir saatmi gibi duruyor.

Burada mercek gibi zaten ufak kadran /癟apl覺 saatlere hi癟 uymayan 繹zelliklerin ise b羹t羹nl羹羹 癟ok bozduunu s繹ylemem laz覺m, 羹stelik sizi her ay sonu tarih ayarlama derdinden /zamanla dililerinde yaanacak s覺k覺nt覺lar覺n 繹n羹ne ge癟mekten de kurtar覺yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
ttb

Kay覺t: 26 Kas 2019, 09:42

Mesaj Cruciatus » 11 Ara 2019, 14:05

Kadrandan sadelikten yana olmakla birlikte fonksiyon arzeden kalabal覺k kadran bana batm覺yor. (Krono hari癟, saatte krono 繹zelliini 癟ok gereksiz buluyorum)

Misal perpetual calendar bir saatteki kadran kalabal覺覺 bana 覺k bile gelebiliyor. Konunun as覺l amac覺 olan tarih penceresini ise bir gereklilik olarak g繹r羹yorum. Ama tabi tarih 癟ark覺n覺n kadran rengi ile uyumlu olmas覺 art. Siyah kadrana beyaz 癟ark koyan 羹reticilerin az覺n覺n 羹st羹ne k羹rekle vurmak istiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Cruciatus

Kay覺t: 18 Oca 2017, 13:49

Mesaj alihoca » 11 Ara 2019, 22:02

Tarih penceresini ben de seviyorum ve bana kullan覺l覺 geliyor. Tasar覺m konusuna gelince evet biraz daha iyi tasarlanabilir.
Tempus erit auri pretium!
Kullan覺c覺 avatar覺
alihoca

Ya: 40
Kay覺t: 09 Eki 2016, 23:44

Mesaj Ground » 11 Ara 2019, 22:31

Tarih penceresi 繹zellikle @manil in belirtmek istedii gibi abuk ekillerde olan modellerde 癟ok gereksiz diye d羹羹n羹yorum.

Hatta 癟ou saatte tarih pencesi olmasa daha iyi olurmu dediim olmutur.

Ben bir de tarih yan覺na g羹n konulmas覺n覺 hi癟 hazmedemiyorum.

Kullan覺c覺 avatar覺
Ground

Ya: 43
Kay覺t: 17 Ara 2015, 02:48

Mesaj hlkshnr » 11 Ara 2019, 22:32

Tarih penceresi g羹zel tasarland覺覺 s羹rece bence de olsun kadran bo durmas覺n ama fonksiyonel olarak 癟ou zaman ayarlamaya 羹eniyorum

Kullan覺c覺 avatar覺
hlkshnr

Kay覺t: 14 Au 2016, 01:07

Mesaj Reczebb » 11 Ara 2019, 22:42

Ground yazd覺:Tarih penceresi 繹zellikle @manil in belirtmek istedii gibi abuk ekillerde olan modellerde 癟ok gereksiz diye d羹羹n羹yorum.

Hatta 癟ou saatte tarih pencesi olmasa daha iyi olurmu dediim olmutur.

Ben bir de tarih yan覺na g羹n konulmas覺n覺 hi癟 hazmedemiyorum.

Evet ikisini yanyana olunca gereksiz kalabalik gibi oluyor. Ancak hamilton'un khaki king'in de bunu cok iyi yapmislar gibime geliyor. Ya da ben beeniyorum diyelim[emoji846]Resim

SM-M205F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Saatin kendisi mek璽n, y羹r羹y羹羹 zaman, ayar覺 insand覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Reczebb

Kay覺t: 27 May 2018, 17:46

Mesaj mturann » 11 Ara 2019, 22:58

Tarih ve g羹n penceresi bence 癟ok faydal覺
Kendi ad覺ma ikisini de kulland覺覺m覺 s繹ylemeliyim.
Zemin rengi 繹nemli. Kadranla ayn覺 renkte olunca okunmas覺 zor olsa bile estetik olarak daha iyi oluyor.
Mercee ise hi癟 gerek yok bence :)
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

ncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners