Bu konuda yeni olduğunuz icin birkac noktayi yazayim dedim. Eger imkaniniz varsa ileride yapacağınız alisverislerde satici ile irtibat imkaniniz varsa devlet postasi ile yollamasini isteyin. Bu durumda Turkiye icinde Ptt'ye teslim edilir ve kapida vergi varsa ödersiniz. Ozel kargo sirketleri Dhl, ups, fedex gibi ekstra masraflar cikarabiliyor. Bunun sebebi de okudugum kadariyla gumruk islemlerini kendi yapıyorlar ve masraf ekliyorlar. Ayrica gumrukle ilgili evrak islemleri olabiliyor. Ancak bircok yerde daha guvenli oldugu ifade edilmis. Yazdiklarimin cogu sikayet sitelerinden ve farkli forumlardan yaptigim arastirmalardan elde ettigim bilgiler.Ycg yazdı:Daha önce yurtdışından alışveriş yapmadığım için pek hesap edemedim vergi kısmını. Jomaya göre 90 dolar daha fazla ödemiş oluyorum ama kargo ücretini zaten aldılarsa geri göndermem. Dediğiniz gibi saat gerçekten beğendiğim bir ürün.
Ürün DHL ile geldi. Telefonla bilgi almak için aradığımda önce ürün nedir diye sordular saat dedim, sonrasında %20 vergi borcu olacağını söylediler. Yurtiçi dağıtımda ürünü yurtiçi kargoya aktarıyorlarmış.
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi