TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe Satılıyor Mu?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Philippe Satılıyor Mu?

Mesaj afl » 24 Oca 2019, 17:31

khef yazdı:İki yıl önce yine böyle bir dedikodu yayılmıştı. (Thierry Stern odaklı)

Ben en iyisi 5726’ya görsel destek vereyim. :arrow:

Resim

nzmokur yazdı:5726 çok üzer beni kerem abi, bakalım neler olacak [emoji4]

Ben 5726 aldığımda bana en çok sorulan soru niye 5726 tercih ettiğimdi. Benim cevabım basitti. En çok onu beğeniyorum.
Doğası gereği Nautilusu çelik olarak tercih ediyorum. Mavi kadran sevmiyorum. Yine doğası gereği çelik bilezik olmalı. Ne çok ince ne de 5990 gibi çok kalın olmalı.Bu üçünü toplarsanız yol 5726 çelik bileziğe çıkıyor.

Hadi bir tüyo daha vermiş olayım. Tüm nautilus serileri altın vs modeller çıkarırken sadece 5726 ve 5990 serileri sırf çelik modellerle durdular, hiç değerli metale girmediler. Öz çelik nautilus yani ;)
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Bg17 » 26 Oca 2019, 20:45

Patek in satilmasini sadece bir firma alir olarak dusunmeyelim, herhangi bir aktivist yada yatirim fonu bir miktar hisse alabilir, ozellikle bosanma gibi bir durum varsa cok sasirtici olmaz. Haberimiz bile olmaz, sonucta halka acik degil.

Sonucta finansal yatirim, hersey olabilir.

Nautilus a gelirsek, 3 4 kere teget gecmeme ragmen hic almadim. Ki o zamanlarda bulmak da bu kadar zor degildi, fiyatlarda manasizlasmamisti. Sonucta nautilus kasayi sevmedigime kanaat getirdim, bir sekilde bana hitap etmiyor. Aquanaut bence daha guzel bir tasarim, ama tabiki zevkler ve renkler...

Bunun yaninda ben hic bir nautilus modelnin uretiminin duracagina inanmam. Ekonomik teoriye aykiri, talep fazlasi mevcutken hele.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj MertYe » 26 Oca 2019, 21:23

Bg17 yazdı:Bunun yaninda ben hic bir nautilus modelnin uretiminin duracagina inanmam. Ekonomik teoriye aykiri, talep fazlasi mevcutken hele.

Abi benim bildiğim kadarıyla 5980 çelik en popüler olduğu dönemde kaldırıldı bir anda. Patek ilginç bir firma bazı hareketlerine ticari anlamda akıl sır ermiyor. Tabi 5726 kaldırılacak kısmı hikaye mi gerçek mi zamanla hep beraber göreceğiz orası ayrı

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj asymptote » 27 Oca 2019, 01:07

Umutt yazdı:Dedikodunun kaynaginin Isvicreli bir banka analistine dayandirilmasi, firmanin mali problemleri oldugunu dusunduruyor.

PP konkordato ilan edebilir mi hocam? :) Şaka bir yana şu akıllı saatler orta-lüks segmentte ikinci bir quartz krizi yaşatacak gibi görünüyor..

PP bildiğim kadarıyla AP ile birlikte geriye kalan tek aile şirketi konumunda. Bunların koruma altına alınması lazım.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Umutt » 27 Oca 2019, 11:26

asymptote yazdı:
Umutt yazdı:Dedikodunun kaynaginin Isvicreli bir banka analistine dayandirilmasi, firmanin mali problemleri oldugunu dusunduruyor.

PP konkordato ilan edebilir mi hocam? :) Şaka bir yana şu akıllı saatler orta-lüks segmentte ikinci bir quartz krizi yaşatacak gibi görünüyor..

PP bildiğim kadarıyla AP ile birlikte geriye kalan tek aile şirketi konumunda. Bunların koruma altına alınması lazım.. ;)

Yorumdan da belli olduğu üzere bu konkordatolar benim psikolojiyi bozdu biraz Cengiz Hocam ;) Ama İsviçre'de konkordatonun bizdeki kadar kolay alınabileceğini pek sanmıyorum. Müsterih olmak lazım ;) Öte yandan zaten firmanın bir mali sorunu da yok, konu hakkında daha bilgili arkadaşların yorumlarından anladığım kadarıyla.

Tespitinizde haklısınız, ama akıllı saatlerin tehdit alanından bayağı uzak olduğunu düşünüyorum ben High End segmentin.. Hatta şimdilik orta segmentin de.. Asıl tehditin giriş segmenti için varolduğunu ve burada pazarın anlamlı ölçüde bölüneceğini düşünüyorum. Zaman gösterecek tabi doğrusunu.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Patek Philippe Satılıyor Mu?

Mesaj ÜmitYüksel » 27 Oca 2019, 17:07

Umut bey , konkordato olayı ne yazık ki artık amacından çıktı . Birşey bu kadar basit olamaz . Ülkemizde yapı bozuk . Durumu iyi borcu olmayan bir firma bile bunu istedi şahidim .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj Umutt » 28 Oca 2019, 00:15

asuspc yazdı:Umut bey , konkordato olayı ne yazık ki artık amacından çıktı . Birşey bu kadar basit olamaz . Ülkemizde yapı bozuk . Durumu iyi borcu olmayan bir firma bile bunu istedi şahidim .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ümit Bey, düzenleme yapıldı ama çok geç kalındı. Dediğiniz gibi ihtiyacı olmayan firmalar da aldı, çünki çok ölçüsüz bir konfor alanı sağlıyordu borçluya. Maalesef ülkemizde hem yapı bozuk ve hem de bizatihi insanımızın niyeti..
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj havuzcu » 30 Oca 2019, 09:13

Rolex o kadar gizemli bir firma ki, Patek'i alıp almayacağı hakkında nasıl bir stratejiye sahip olacağını tahmin etme ihtimalim bile yok.

Patek gibi en üst düzey end game firmaların mevcut durumunu korumasını isterim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
havuzcu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: korayyalnizlar, Majestic-12 [Bot], onurkoseoglu ve 186 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners