TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Hassas Otomatik Saati Hangisi?

Mesaj Redliner » 09 Haz 2010, 23:13

Ben senin yorum yapmayarak ne demek istediğini anladım tabi ama :p Sen genede yaz lütfen abi. Mesela sendeki rolex koleksiyonunun icinden bir tanesi mutlaka digerlerine oranla daha hassastir hangisi o? Yada panerai ne durumda rolexlerle kıyaslandığında. Ben kendi adıma bunu merak ediyorum gercekten. Tabi cant kardesimizde kendi saatleriyle ilgili yazarsa ayrıca seviniriz :)
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 23:28

Redliner, markanın burada ki etkisi sadece saatlerine uyguladığı standarttır. Rolex gerçektende saatlerinde piyasada ki en yüksek hassasiyeti uygun fiyat ile sunan firma. Ancak, bir submariner ile bir deep sea aynı mekanizmayı kullanmasına rağmen değerleri birbirinden farklıdır. Sonuçta bir mekanizma 200 üzerinde parçadan oluşuyor ve her bir parçanın belli bir toleransı olduğunu unutmamak lazım. Bu toleransların etkileri de mekanizmaların tamamının aynı performans ile çalışmamasına bir etkendir.

Diğer taraftan sedir'in belirttiği kullanım koşulları da çok önemli. Benim üye olduğum yurtdışı forumlardan bir tanesinde arkadaşın bir tanesi 116710 LN ile 1 sene süren bir test yapıyor. Yüzmeye, yıkanmaya, uyumaya kısacası her ortama saati ile gidiyor ve 1 sene sonunda saatin sapması 4 dakika (-). Şimdi hesaplar isek 4 dakika 240 saniye yapar ve 240 saniyeyi 365'e bölersek çıkan sonuç 0,65 saniye/gün ile inanılmaz bir sonuca denk gelir. Şunuda belirtmekte fayda var, diğer bir GMT daha fazla sapabilir yada daha az sapabilir. Çünkü kolun hareketlerinden (+) ve (-) olan günlük sapmalar farklılık gösterecektir.

Diğer bir nokta ise saatin yaşı ve bakımı. Bende 16700 bir GMT var ve 13 yasında saat uzun süre yatmış ve bende çok kullanmadan bir test yapmıştım. Testin sonucu 16 saniye/gün (-) çıkmıştı. Aynı testi saati biraz kullandıktan sonra tekrarladım ve çıkan sonuç 8 saniye /gün (-) idi. Kriterler çok fazla olduğu için kesin birşey söylemek yanlış olur ama genel anlamda hassasiyet konusunda Rolex tartışmasız konusunun lideridir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 10 Haz 2010, 00:19

beni ilgilendirmeyen bir konuya yanlışlıkla girip, adım geçtiği için okumak zorunda kaldım :)
fikrimi istiyorsanız söylemeyeyim, aşağıdaki quote sanırım yeteri kadar açık:
the estimation is that at least 15,000 Rolex movements failed in 2001. According to Rolex, the rejects are fixed and sent back to COSC until they pass. "We don’t use COSC to tell us how good our movements are," said a source deep inside the Wilsdorf foundation. "We test them ourselves. All we want is the chronometer certification. It’s for marketing."
Audemars Piguet, IWC, Jaeger-LeCoultre, Lange, Breguet ve Piaget gibi firmaların ihtiyacı yok, bu kadar basit.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj 2fast4u » 10 Haz 2010, 00:25

bunu farklı bır sekılde dıle getırmıstım.Dıger bır degısle cosc un en kral abonesı gene rolex
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 10 Haz 2010, 00:26

Haha :) Bak ne kadar güzel birşey yazmışsın... We test them ourself!!!! bu birinci çok önemli nokta.

İkincisi ve çok iyi okunması gereken nokta ise 15.000 movements failed!!!! % 2,14 eder. Yani her 100 mekanizmadan 98'i hem havada (COSC merkezinde) hemde karada (Rolex fabrikasında) bu testi geçiyor. %2'lik bir hata payı dünyada ki elektrik, elektronik, ağır sanayi v.s. tüm endüstriler için inanılmaz ve yakalanması çok zor bir rakamdır.

Ama taksın herkes at gözlüklerini amaç Rolex'i kötülemek :) Ne yaptıklarının, nasıl yaptıklarının ne önemi var ki, araplar takıyor, görmemişler takıyor :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 10 Haz 2010, 00:30

başka abone yok ki, cenevrede teste ihtiyaç duyulan saatlerin rolex oranı %96, bielde %86, kendin çal kendin oyna :D
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Cant » 10 Haz 2010, 00:31

cant yazdı:All we want is the chronometer certification. It’s for marketing

çok acı çooook.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Cant » 10 Haz 2010, 00:38

clk yazdı:Ama taksın herkes at gözlüklerini amaç Rolex'i kötülemek :) Ne yaptıklarının, nasıl yaptıklarının ne önemi var ki, araplar takıyor, görmemişler takıyor :)

zenciler takmıyor artık, onu biliyorum.
at gözlüğü yakıştırmasını ben yapmıştım.
bir saat meraklısını her sene bittiğinde acaba gelecek sene ne yenilikler olacak, hangi modeller geliyor heyecanı basmaz mı ya?
rolex fanatiklerini basmaz, sadece aynı saatlerden alan 1 milyon kişi daha eklenir kervana.
Kullanıcı avatarı
Cant

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: gargamell ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners