modern60 yazdı:Umarım bana kızmazsınız.
Kızacak bir durum elbette söz konusu değil.. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var ki o da saatin aksesuvar bazlı bir ürün olduğu.. Elbette görsel kaygılar önce gelecek, marka bilinirliliği ve fiyat güdümlü popülerlik de arkasından takip edecek.. Belli başlı 10 marka arasında yaşanan paylaşımın kaynağı bu bence.. Bir de kendim adına genelde saatlerimi ikinci el almam ve gerektiğinde tekrar satış rakamlarını da tercihlerimde önemli bir parametre olarak görmem malesefki kaliteli ancak az bilinen markalardan uzaklaştırıyor beni..
Densizlik mevzusu apayrı bir konu zaten.. Kendi adıma rahatlıkla söyleyebilirim bu forum TR bazlı bildiğim tüm forumlarda ( otomobil, IT, Hi-Fi vs. dahil ) açık arayla en kalitelisi.. Sessiz üyelerimizin de zaman içinde aktif olacağını da hesaba katarak çok daha renkli ve kaliteli bir forum olacağına inanıyorum TSF'nin.. Ayrıca yine bu forumda şahit olduğum örneklerden; satılık bir saate istenen fiyatın, komik derecede altında verilmiş teklife ilan sahibinin sakinliğini koruyarak cevap vermesi veya yakın tarihli sahte ürün ilanı ve ilanı verenin üst limitte kalitesiz üslubuna rağmen forum kullanıcıları tarafından verilen yerinde ve olgun tepki de forumda densiz popülasyonunun yok'a yakın seyredeceğini gösteriyor..
Markalar arasındaki teknolojik üstünlük ve mekanik kıyaslama konusunda zaten siz ( modern60 ) bizlere kılavuz olacak bilgi birikimine sahipsiniz.. Görsel ve/veya sosyal parametrelerin ezici üstünlüğünün bir kısmını limitli üretim, kalibre kalitesi vs. kaygılara bırakması zamanla oluşacak bir durum.. Bu süreçte elbette forumda yeni markalar tanınacak, tartışılacak.. O zaman 10 markayla limitli bir paylaşım da olmayacak..