TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Forumda Üyelere Ait Saat Marka Çeşitliği Yok?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Neden Forumda Üyelere Ait Saat Marka Çeşitliği Yok?

Mesaj Bond » 02 Haz 2010, 23:54

Forumda incelenmiş, haberi yapılmış çok saat var aslında, hatta bazı yabancı forumlarda dahi olmayan modelleri var TSF'nin kendi çektiği resimler açısından. Üyelere ait derseniz elbette belli markalar ön planda, ona katılıyorum. Zamanla üyelerin paylaşımları artınca bu durum değişecektir. Birde forum olgusu biraz yeni, benim ve bazı diğer üyelerimizin çok farklı ve özel saatleri olan arkadaşları var ama buraya üye olup yazmazlar yada resimlerini çoğu paylaşmazlar biliyorum. Zaman içerisinde bu durum biraz değişebilir elbette :) Yanlış anlaşılmasın diye başlığı ayarlamaya çalıştım ama tam olmadı sanırım :) İdare eder gibi.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 03 Haz 2010, 09:23

Bir de üretim sayıları bunu etkileyen önemli bir faktör bence.Rolex, Omega, Tag Heuer, Tissot, Swatch vb. markalar çok büyük üretim sayılarına sahipler dolayısıyla "karşılaşmak" çok daha kolay oluyor tabi.Ekonomik düzey ne olursa olsun insanlar da "bilinen" markalara yöneliyor.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Modern60 » 03 Haz 2010, 10:43

Yukarıda alman markalarından bahsetmişsin frax1 yoklar diye ama maalesef Temption bile olsa var ama ilgilenen yok. Bence bu kısır döndü tamamen marka saplantılarıyla yakından ilgili. Temption gibi bazı özel markalar ki bir çoğunu sizler de bilirsiniz, marka tanınırlığı yok diye almıyorsunuz yada almak istemiyorsunuz. Ama dışarıda bir çok büyük ülkede kolaksiyonerler koleksiyon olarak takip etmekteler. Çünkü gelecektedeğerleri katlarla artacak. Burada bir zenton konuldu sayenizde o da gerçekten mükemmel bir dalgıç saati. Merka ediyorum kaç arkadaşımız para verip getirtecek. Ben fırsatım olduğunda kesin almak istiyorum. Maliyetleri de bilirim aşağı yukarı. Sinn, zaten kendi, sitesinden bizim ülkemiz dahil satışları var. Yani gelmemesi olmaması değil de, marka bilinirliği seviyesi daha önemli bence burada. Yukarıda konuyu açan arkadaşımız haklı bence. Marka zenginliği çok daha iyi bence çünkü çeşitlilik kültürü de artırır. Bir kendini bilmez yüzünden maalesef açılmış iyi bir başlık kapanmadı mı? Oysa ben bu forumda konuların densizler yüzünden katledilmesini hiç beklemzdim. Sevgili arkadaşlar, saat merakı kültür, edebiyat,müzik, plastik sanatlar, bilim içerikli bir çok bilgiyi de gerektirdiğinden hem öğrenmiş hem de gözlemlemiş oluyoruz. Bu gün markalaşmış hiç bir marka yokken, bu gün kullandıkları bütün teknikleri düşünülmüş ve hayata getirilmitlir. Marka zenginliğine önem verelim ve bu güzel konularımız densizler yüzünden kapatmayalım,hepimiz bir şeyler öğrenelim.Forumumuzda fasit bir dairede belli 10 marka dönmekte ve öğrenmek isteyeceğimiz hiç bir şey konulmamakta. Umarım bana kızmazsınız.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 03 Haz 2010, 14:17

Bizim kizacak birseyimiz yokta sen cok kizmissin Modern60 :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj winterdrops » 03 Haz 2010, 16:10

Eşşiz saatleri olan tüm arkadaşların resimleri ile beraber paylaşmasını tavsiye ederim. Bunu tabi bugün kolunuzda hangi saat var gibi bir konu altında değilde ayrı bir başlık olarak değerlendirerek paylaşmalılar. Hani tevazu gösteren arkadaşlar olabilir ama sonuçta burası seviyeli ve güzel bir forum. Bence bu kültür zenginliğini herkese iletmeliler. Konular açılırkende paylaşılan saatin kısa bir tarihçesi özellikleri ve kullanılan açısından önemini belirten güzel bir inceleme ile sunabilirler. Bence böyle paylaşımlar forumun değerinide artıracaktır. Çünki bugün kolunuzda hangi saat var başlığı altında çok değerli saatler var ve kaybolup gidiyorlar bence.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj razz » 03 Haz 2010, 16:56

modern60 yazdı:Umarım bana kızmazsınız.

Kızacak bir durum elbette söz konusu değil.. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var ki o da saatin aksesuvar bazlı bir ürün olduğu.. Elbette görsel kaygılar önce gelecek, marka bilinirliliği ve fiyat güdümlü popülerlik de arkasından takip edecek.. Belli başlı 10 marka arasında yaşanan paylaşımın kaynağı bu bence.. Bir de kendim adına genelde saatlerimi ikinci el almam ve gerektiğinde tekrar satış rakamlarını da tercihlerimde önemli bir parametre olarak görmem malesefki kaliteli ancak az bilinen markalardan uzaklaştırıyor beni..

Densizlik mevzusu apayrı bir konu zaten.. Kendi adıma rahatlıkla söyleyebilirim bu forum TR bazlı bildiğim tüm forumlarda ( otomobil, IT, Hi-Fi vs. dahil ) açık arayla en kalitelisi.. Sessiz üyelerimizin de zaman içinde aktif olacağını da hesaba katarak çok daha renkli ve kaliteli bir forum olacağına inanıyorum TSF'nin.. Ayrıca yine bu forumda şahit olduğum örneklerden; satılık bir saate istenen fiyatın, komik derecede altında verilmiş teklife ilan sahibinin sakinliğini koruyarak cevap vermesi veya yakın tarihli sahte ürün ilanı ve ilanı verenin üst limitte kalitesiz üslubuna rağmen forum kullanıcıları tarafından verilen yerinde ve olgun tepki de forumda densiz popülasyonunun yok'a yakın seyredeceğini gösteriyor..

Markalar arasındaki teknolojik üstünlük ve mekanik kıyaslama konusunda zaten siz ( modern60 ) bizlere kılavuz olacak bilgi birikimine sahipsiniz.. Görsel ve/veya sosyal parametrelerin ezici üstünlüğünün bir kısmını limitli üretim, kalibre kalitesi vs. kaygılara bırakması zamanla oluşacak bir durum.. Bu süreçte elbette forumda yeni markalar tanınacak, tartışılacak.. O zaman 10 markayla limitli bir paylaşım da olmayacak..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj 2fast4u » 03 Haz 2010, 23:39

zenton u once ben almak ısterım ancak modern60 bu forumda bu markaları konusmak da bır baslangıc en azından dıver saatlerı ıcın.Frax acmasa konudan haberdar bıle olmayacaktım.Yanı bırısı tutacak dıgerı yaklayacak oburu yıyecek gıbı .Bunlarıda hep bırlıkte yapıcaz sanırım.Bırde bılınırlılık denılen sey kıme neye gore bılınırlıık sokaktakı cocuga sorsan swatch ı bılır .Bu sokak kulturune yakın durdugunu gosterır markanın.Elıt bır tabakada daha farklı verıler okurken farklı zevklerın bulustugu bır yerde bılınırlılık cok degısık sonuclar getırebılır.Ornegın Robb report dergısını sureklı alıyorum buradakı konusulan saatler mekanlar aksesuarlar ulkemızde yok bıle yanı yasadıgımız ulkenın sıg sartlarını en azından forum ortamında asabılırız tabıı on yargılarla zor.Bu sıg anlayıs oto moto hıfı her sanal ortamda da boyle bunada ımzamı atarım.Herkes tutturmus bır yol pesınden gıdıyor.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Frax » 04 Haz 2010, 12:56

Yabancı forumlarda özellikle yeni modelleri özellikle inceliyorum ve genel kanı buradaki gibi.Yeniye karşı bir çekince her yerde var.Zamanla bunlar da aşılır aramızdan birkaç meraklı çıkınca.Yeni markalar, modeller mutlaka forumda da yer bulacaktır.
Tabi bir de bazı üyeleri hiç bilmiyoruz kimbilir ne cevherler var :)
Kullanıcı avatarı
Frax

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners