TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bundan Sonra Gelecek 3 Saati Beraber Seçelim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bundan sonra gelecek 3 saati beraber secelim.

Mesaj pureman » 25 May 2010, 10:17

Bence biri mutlaka Cellini Cestello olmalı.. Böyle bir koleksiyonda Cestello olmasada bir Cellini şart..
Kullanıcı avatarı
pureman

Mesaj sedir » 25 May 2010, 10:26

Mikroişlemci model ve hızım, işletim sistemim öneri sunmak için yeterli gelmedi. :(
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Frax » 25 May 2010, 10:45

Amaç Rolex koleksiyonu ise Cellini farklılık adına güzel olacaktır.Ancak Panerai ve Omega ile beraber artık Rolex'ten ziyade "Saat" ön plana çıkmaya başladı.Yani farklı tasarımlarda saatlere de sahipsin.Bence artık Rolex modelleri yerine klasik de olsa Glashütte Panomatic ler ya da Breguet Marine ler hatta - Type XX ler bile - yenilik ve farklılık sağlar.Bütçe ve para kısmına değinmeyeceğim zira Rolex zaten "ucuz" sayılamayacak bir marka ( ki Daytona'lar çok daha masraflı ) ancak PP Nautilus dersem uç bir örnek olur ona kadar daha çok marka-model çıkar buradan.Sen yeter ki Rolex'e bir hayır de abi :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj razz » 25 May 2010, 10:48

Ben daha farklı bir noktadan yaklaşayım; marka olarak Rolex'ten devam etmek bence yerinde bir davranış olur.. Sonuçta sen(clk) ikinci el ürünlere karşı alerjisi olan veya hal-ü hazırda elinde mevcut saatlerini çok majör sebepler haricinde elinden çıkartmaktan çekinmeyen bir arkadaşımızsın :)

Yalnız opsiyon olarak sunduğun modellerin hakkında aklıma gelen bir mevzu var..
Şöyle ki; "kıymetli" vintage saat almak bence oldukça riskli ve birkaç istisnai durum dışında da pek tercih edilmemesi gereken bir durum.. Bahsettiğin 5513'ü ele alalım mesela.. Bu saat ortalama 40 yaşında bir ürün olacak eğer bulabilirsen.. Ne kadar temiz gözükse bile muhakkak çeşitli mekanik ve/veya kozmetik sorunları olacaktır.. Ayrıca Rolex'in günümüz fiyatlarına yaklaştığı yılların 80ler'de yaşanan "Yuppi" akımıyla beraber olduğunu düşünürsek ortalama 400,00 USD'lik satış fiyatına sahip bir 5513 sakınılmadan ve günlük olarak kullanılmış olacaktır..

Bahsettiğim bu ve benzeri nedenlerden ötürü gerçekten çok temiz, istisnai bir örnek bulunmadığı sürece vintage yüksek miktarda para bağlamayı mantıklı bulmuyorum.. Ama muhakkak ki zevk ve tercih senin..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 25 May 2010, 10:58

Dostum, problemde burada basliyor zaten. Iyi durumda ki saatlere istedikleri paralar akla hayale sigmayacak nitelikte. Mesela gecen bir 5513 buldum, neredeyse ilk günden beri yatmis saat istedikleri rakam tam 11.000 Euro :) O zaman insan düsünüyor ben manyakmiyim diye üzerine 3.000 daha koy PP Nautilus al yada Daytona v.s. Ama Vintage saatlerde beni ceken aynen klasik otomobillerde oldugu gibi karakterlerinin olmasi. Sadece show icin üretilmemis olmalari. Gel gör ki, sorulan rakamlar el yakiyor.

Explorer II Steve McQueen icin istedikleri rakamlar 15.000 Euro civari, 1665 ise 18.000 ile 30.000 Euro arasinda degisiyor. :(

Sürekli arayis icerisindeyim ama halen kafama yatan mantikli fiyatta ve iyi durumda vintage bir saat bulamadim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 25 May 2010, 11:35

yeni rolex, eski rolex'den daha iyidir :)
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj polemik » 25 May 2010, 11:54

Vintage Rolex'ler hakkında çok şey söyleyemeceğim çünkü çok bilgim yok, bildiğim modeller ise çok pahalı.

Double Red, 5513, Exp 2 McQueen vs çok güzel saatler ama fiyatları cidden yüksek. Paul Newman Daytona'ya ise girmiyorum bile. :)

Bu durumda ben de yeni saatlere yönelirdim.

Özel olması açısından ise aklıma ilk etapta şu saatler geliyor:

Rolex olacaksa: 116610 LV.

Rolex olmayacaksa:

Pam California: Makinesi sanırım Unitas ama çok güzel bir saat. Bu paralara değer mi düşünmek lazım.

JLC Memovox Polaris: Hayalim.

Blancpain Fifty Fathoms: Ciddi bir koleksiyonda mutlaka olması gerekli bence.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Cant » 25 May 2010, 12:26

Polemik yazdı:Pam California: Makinesi sanırım Unitas ama çok güzel bir saat. Bu paralara değer mi düşünmek lazım.
JLC Memovox Polaris: Hayalim.
Blancpain Fifty Fathoms: Ciddi bir koleksiyonda mutlaka olması gerekli bence.

viewtopic.php?f=12&t=2815&start=96 :)

cant yazdı:diğer bir çok markaya da büyük saygım var, her markadan aşık olunacak bir model mutlaka bulursunuz, almak için fırsat ararsınız. aklıma ilk anda gelen panerai radomir california dial veya black seal sandwich dial ya da jaeger memovox polaris. sonra mesela tag heuer chrono silverstone. glashütte senator sixties chrono...
Kullanıcı avatarı
Cant

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 225 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners