TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk 2.el saat alma girişimim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk 2.el saat alma girişimim

Mesaj Ufkynl » 11 Haz 2018, 12:06

Herhangi bir alim satim işini ilk kez yaparken insan çok tedirgin oluyor evet. Ama bahse konu saat öyle saatçilere gösterilip al alma denecek saatlerden değil. Üstelik satıcı yüzyüze goruselim elden vereyim saati demiş. Yani dolandırma ihtimali iyice azalıyor. Ayrıca saate olurundan az bi fiyat çekmiş veriyim gitsin mantığı ile. Belliki çok büyük bi ticaret değil onun için.
Elbette siz alıcı olarak haklisiniz ama bu klasmanda saatlerde çok da servise falan götürmek bana çok anlamlı gelmiyor. Camında kasasında belirgin küsur yok ise 2. Elde çok irdelemeye gerek yok. Alınır.
Satıcının cocukmusun sen diye yüksek perdeden seslenmesini insanı olarak değerlendirmek lazim. Doğru bulmasak da olabiliyor bu tip seyler. Çok kafaya takmayın.
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj braveagle72 » 11 Haz 2018, 12:17

Sevgili forumdaşlar yazan herkese teşekkürler. Öncelikle yukarıda da belirttim kişinin adı soyadı ve telefon nosu zaten sitede belirtilmiş. Bu kişiyle alışveriş yapmak tamamen kendi tercihiniz. Yine belirttiğim gibi şahsa karşı en ufak bir karalamam veya nezaketsizliğim olmadı. Şahsı dolandırıcı diye de nitelendirmedim de. Dolayısıyla suç unsuru olabilecek herhangi bir durum olduğu kanaatinde değilim.

Şahsın vakti olmayabilir. Bunu daha uygun bir dille belirtebilir. Fakat şahsın en son yazdığı cümleler "küçümseyen,yukarıdan bakan" bir üslup. Ne o beni tanır ne de ben onu. Bu platformlarda kimse kimsenin mevki-i içtimaini ( Sosyal mevki, makam) bilemez. Kendi deyimiyle "altı üstü 1000 TL lık saat" Sanki 25.000 TL lik saat satıyor. Davranışı hiç hoş değil.

Burada önemli olan konu en son paragrafta sorduğum konu hakkındaki düşünceleriniz; belki satıcı için 300-400 TL para bile olmayabilir ama herkesin sokağa atacak bu miktar paraları yok. Garantisi ve faturası dahi olsa alıcının bir ustaya göstermek istemesi tuhaf mıdır? Satıcı isterse göstertmek istemeyebilir buna lafım yok.

@schavelle çok teşekkürler ayrıntılı cevabınız için. Değindiğiniz noktalar çok önemli

(Şahısla ilgili mesajları bazı forumdaşların isteği üzerine kaldırıyorum.)
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj braveagle72 » 11 Haz 2018, 12:24

debra yazdı:Saatin replika olmasına gelene kadar bence bu şekilde kaba bir tavra sahip hiçkimseyle alışverişe girmeyin. Paradan/saatten daha önemli şeyler var bu hayatta :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dediğiniz çok doğru. Alışveriş yapacağım insana ısınmam lazım. Belki bir ürün alıyorum o kişiyi tekrar görmeyeceğim ama ayrılırken memnun ayrılmak isterim. Arkasından küfür etmektense hayırla yadetmek isterim. Çok şükür karşıma genelde iyi insanlar çıkar. "Altı üstü bir ürün alıyorum nedir ki parasını verir geçerim" değil olay. Kişilerin davranışları önemlidir.Bulunmaz hint kumaşı değil ya. Sonuçta ceviz kabuğu vermiyorruz.
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj schavelle » 11 Haz 2018, 14:02

Satıcının üslubu aslında ne yazık ki toplumun da bir yansıması. :roll:
İnsanlar aynı fikri paylaşmayabilir, istekler karşısında üşenebilir ama bunu söylemenin de bir yolu yordamı var...

Bazen karşı tarafın üslubu benim de alışveriş şevkimi zorluyor. Ama size önerim bu tip insanların sizin saat keyfinizin önüne geçmesine izin vermemeniz.
İnanın harika insanlar da var alışveriş sayesinde tanıştığım ve tanımaktan memnun olduğum. :champ:

Bir yandan da sevindim böyle bir konu açıldığı için. Tecrübelerimizi paylaşılabiliriz.
Örneğin ben iade garantisi ve ustaya göstermeyi şart koşuyorum. Varsın en uygun fiyatlı ürünü alamayayım.
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj siyahpena » 11 Haz 2018, 14:21

Bazı açılardan tatsız olabilir ama uzun uzadıya konuşulacak bir konu da değil sanki. Geçmiş olsun.

Kullanıcı avatarı
siyahpena

Mesaj Moccstudio » 11 Haz 2018, 18:40

15.000 liraya saat ilanı koyuyorsunu ve utanmadan arlanmadan “ilgilenirseniz 7000 lira veririm “ diyen ...... lerle dolu. Sanırsın 150.000 tl ev veya araba satın alıyorda pazarlığı oma göre yapıyor.

İsteğini daha yumuşak daha doğru kelimeler seçerek talep edebilirdiniz belki. Hiç rutin bir bakım yapıldımı? Bakıma ihtiyacı olup olmadığını bi bayi veya saat tamircisine göstererek soralım mı? Gibi...

Kullanıcı avatarı
Moccstudio

Mesaj eraslani » 11 Haz 2018, 19:05

Alışveriş olayını, mümkün olduğunca duygusallaştırmadan yapmakta fayda var.
Mantık dışı teklifler dahi gelse kızmaya hiç gerek yok bence..Reddedersiniz olur biter..
2.el saat almak tabii ki bazı riskler içeriyor..Satıcıyla diyalog öncesi ve sırasında küçük bile olsa şüphe oluşursa olaya girmemek en doğrusu..Fazlaca kontrolcülüğün gereği olmadığını düşünüyorum..Şüphe varsa uzak dur-güven varsa tatava yapma bas geç derim kısaca [emoji38]

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Ground » 11 Haz 2018, 20:57

moccleather yazdı:15.000 liraya saat ilanı koyuyorsunu ve utanmadan arlanmadan “ilgilenirseniz 7000 lira veririm “ diyen ...... lerle dolu. Sanırsın 150.000 tl ev veya araba satın alıyorda pazarlığı oma göre yapıyor.

İsteğini daha yumuşak daha doğru kelimeler seçerek talep edebilirdiniz belki. Hiç rutin bir bakım yapıldımı? Bakıma ihtiyacı olup olmadığını bi bayi veya saat tamircisine göstererek soralım mı? Gibi...

Bu konular çok değişken saat satmaya çalışan herkes denk gelmiştir forumda :)

Ama forumda aldığı saati x2 ile ilana koyanlar da görüldüğü için alıcılar hep pazarlığı ne yazık ki böyle yapabiliyor.

Ve olan düzgün satıcılara oluyor ne yazık ki.

Ama forumda çoğunluk ticaret için değil de yeni saatlere bütçe için sattığından, aldığı rakamın altına ya da mümkünse aynı rakama ve ya yakınına ilana koyuyor. Ve mağduriyet derecesinde abuk tekliflerle karşılaşılabiliyor.

Kullanıcı avatarı
Ground

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners