TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix Aikon Baselworld 2018 (RO homage?)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Maurice Lacroix Aikon Baselworld 2018 (RO homage?)

Mesaj canzdmr » 18 Nis 2018, 15:14

Hali hazırda Quartz deri kayışlı bir Aikon kullanıyorum. Ben alırken otomatik seçeneği yoktu bu sene Basel de tanıttılar.

Kalite ve işçilik açısından ben çok memnunum ancak metal bilezik ile gerçekten RO olmuş. Bu kadar benzerlik biraz tat kaçırabilir.

Onun haricinde fiyat etiketiyle bence çok mantıklı bir seçenek. Aikon seriside geçmişi olan bir seri aslında direk RO Homage demek haksızlık olacaktır.
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj Aslanhan » 30 Nis 2018, 14:51

Benzerlikler mevcut fakat homage demek doğru gelmiyor. Aikon'un da kendine has çizgileri var. Submariner ile diğer diver saatleri kıyaslamak gibi olur homage demek. İşçilik konusunda güzel geri dönüşler, bu fiyat bazında sport luxury watch segmentinde çok iyi seçenek
Kullanıcı avatarı
Aslanhan

Mesaj Ankthas » 08 Haz 2018, 22:12

Ankthas yazdı:A Blog to Watch ya da Hodinkee instagram hesabına koymuştu da herkes altına çemkirmişti RO taklidi diye(homage da değil). Benzerlik gözardı edilir gibi değil ama bence 2000 dolarlarda kaldığı sürece mantıklı bir saat olmuş diğer alternatifler Hublot ve GP'ye kıyasla hem daha özgün hem de ulaşılabilri bir alternatif olmuş RO'ya.

Daha gelmeden o kadar övdük burada bi indirim yapsınlar bari, siteye reklam vermekle olmuyor bu işler, indirim isteriz :lol:
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Skywalker87 » 08 Haz 2018, 22:14

Ankthas yazdı:
Ankthas yazdı:A Blog to Watch ya da Hodinkee instagram hesabına koymuştu da herkes altına çemkirmişti RO taklidi diye(homage da değil). Benzerlik gözardı edilir gibi değil ama bence 2000 dolarlarda kaldığı sürece mantıklı bir saat olmuş diğer alternatifler Hublot ve GP'ye kıyasla hem daha özgün hem de ulaşılabilri bir alternatif olmuş RO'ya.

Daha gelmeden o kadar övdük burada bi indirim yapsınlar bari, siteye reklam vermekle olmuyor bu işler, indirim isteriz :lol:

:champ: [emoji122][emoji122]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

Mesaj Bond » 08 Haz 2018, 23:23

Almak isteyen olunca bana haber versin ozel ek indirim sorarim ;)

Diger gunluk baslikta soranlar olmustu kisa notlarimi ekleyeyim. Baselde en cok begendigim saatlerden birisi olmustu. Acikcasi taklit ve homagedan ziyade benzerligi saglayan kadran deseni ve bilezik bence. Kasa yapisi ve bezel Genta dizayn saatlerden tamamen farkli hem sekil hem optik olarak. Bilezik cikartma sistemini super yapmislar. Bezelde polished kisimlarda mat olsa daha iyi durabilirdi bana gore ama polished kisimlari daha cok sevenler olacaktır. Saat kolda rahat ve zarif duruyor. Kurlar yuksek seyrettigi icin artik pek uygun swiss made kalmadi ama fiyat chf bazli normal diyebiliriz indirimlerle alinabilir bir model olmus Aikon.

Alternatif olarak gectigimiz yillarda Concord cok guzel bir model cikartmisti ancak burada bilinirligi az oldugundan ve artik distributor olmadigindan pek gundeme gelmedi.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj kilimanjaro » 09 Haz 2018, 07:54

Baska bir acidan bakmak gerekirse... saat saat indirim yapmis otomatik modeline ve 7.000 tl civari.Saat guzel eyvallah jumbo esintileri kadran deseni ve bilezikte cok belirgin.... mekanizma sellita rezerv 38 saat , 4 Hz vs... yani 4-5.000 tl araliginda satilan orislerin birebir ayni mekanizmasi.Sirf kadrani ve bilezigi jumboyu andiriyor diye o para verilir mi?Ben olsam oris e daha sicak bakarim.Ayrica sıkılırsanız yari fiyatina ya gider ya gitmez.Ha Oris araliginda fiyat bulunursa tercih edilmeli o ayri konu.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj adorno » 09 Haz 2018, 08:22

kilimanjaro yazdı:Baska bir acidan bakmak gerekirse... saat saat indirim yapmis otomatik modeline ve 7.000 tl civari.Saat guzel eyvallah jumbo esintileri kadran deseni ve bilezikte cok belirgin.... mekanizma sellita rezerv 38 saat , 4 Hz vs... yani 4-5.000 tl araliginda satilan orislerin birebir ayni mekanizmasi.Sirf kadrani ve bilezigi jumboyu andiriyor diye o para verilir mi?Ben olsam oris e daha sicak bakarim.Ayrica sıkılırsanız yari fiyatina ya gider ya gitmez.Ha Oris araliginda fiyat bulunursa tercih edilmeli o ayri konu.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen, katiliyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her başarılı erkeğin ardında en az bir kadın vardır.
Kullanıcı avatarı
adorno

Mesaj bumega » 09 Haz 2018, 09:51

Arkadaslar bende bu konuda sizden farkli düşünüyorum. Bu mantikla bakarsak ETA 2824 mekanizmayi kullanan Tissot, Hamilton gibi markalar var. Ayni swatch grubu makineyi Sinn, Tudor, Longines, Breitling, Ball, Glycine, Tag Heuer ve Junghans a kadar kullanmisti. Veya çıtayı artirirsak IWC ve Panerai dahil bu ETA mekanizmalarin degisik versiyonlarını kullanıyor. Ayni mekanizmayi cok daha ucuza satan markalar oluyor. Burda da begeniler ve marka algisi on plana çıkıyor diye dusunuyorum. Yoksa basta söylediğim 1-2 marka disinda saat almak cok mantiksiz hale gelmis oluyor. ML ye gelecek olursak Saati bende denedim ve cok beğendim. Tek kuskum AP ye cok benzemesi yönünde oldu. Ama malzeme kalitesi ve işçiliği takdir edilesi.
Kullanıcı avatarı
bumega

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cLauXe ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners