TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Forumda sakinl覺k m覺 hakim marka fanat覺kler覺 g繹rev bas覺na

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda sakinl覺k m覺 hakim marka fanat覺kler覺 g繹rev bas覺na

Mesaj Archimed » 09 Au 2017, 13:54

Forumdaki sakinlii kiisel g繹r羹lerime g繹re birka癟 maddede ifade edeyim:

1. Aktif 羹yeler veya bir soru/ilan i癟in 羹ye olan kiiler zaman i癟erisinde belli bir bilgi doyumuna ulat覺. Zaten arivde de pek 癟ok tart覺ma, yenilik, bilgi vs yer al覺yor.
2. yeler saat anlam覺nda da kendilerini tatmin edici al覺veriler yapt覺. Dolay覺s覺yla ilk g羹n羹n veya ilk anlar覺n heyecan覺 kalm覺yor.
3. Fanatiklik olay覺n覺n azalmas覺 bence olumlu bir gelime. Bence bilgelik art覺nca hog繹r羹 de artar. Olaylar覺 ve 羹r羹nleri 癟ok y繹nl羹 g繹zlemleyip hog繹r羹l羹 olunca yaz覺ma kalitesi art覺yor. Ayn覺 癟apta d繹nen k覺s覺r tart覺malar kimseye yarar salamaz.
4. Baz覺 羹ye arkadalar覺m覺z forum arac覺l覺覺yla kafa dengi kiilerle forum d覺覺nda da iletiim kuruyor. Yeni arkadal覺klar覺n kurulmas覺 g羹zel bir gelime. Bunun yan覺 s覺ra k繹t羹 ama癟 ta覺mad覺覺n覺 d羹羹nd羹羹m baz覺 payla覺m veya sorulara 癟ok geyik yorumlar yap覺ld覺. Bu y羹zden kiisel olarak forumu takip etsem de pek 癟ok konuda yaz覺 yazmak veya yorum yapmak i癟imden gelmiyor.
5. Y覺llar i癟erisinde yalar ilerledik癟e, g羹nler ge癟tik癟e sorumluluklar覺m覺z deiiyor. Belki foruma ay覺raca覺m覺z zaman覺m覺z kalm覺yor.
6. lkemizin ekonomik, siyasi ve sosyal yaam formundaki deiimler de hayat覺m覺z覺 etkiliyor. Maalar覺m覺z, al覺m g羹c羹m羹z olumlu veya olumsuz ekilde deiebiliyor. Al覺m g羹c羹m羹z artsa da 繹nceliklerimiz deiiyor. Belki hayallerimiz yerine daha m羹tevazi eylerle mutlu olmay覺 繹reniyoruz. Veya 3-5 y覺l 繹nce hi癟 akl覺m覺zda olmayan eyleri hayal edip ona g繹re kendimizi haz覺rl覺yoruz.
7. Belki en 繹nemli maddelerden biri de; saat癟ilik sekt繹r羹n羹n otomotiv veya bilgisayar gibi h覺zl覺 bir ekilde geliim g繹stermemesi. Dikkat ettim; forumda en 癟ok ad覺 ge癟en yaz覺malar Rolex Submariner, Daytona, Omega Speedmaster, Tag Heuer Carrera gibi ikon modeller 羹zerine dayal覺. Bu modeller de hemen her y覺l kar覺m覺za bir yenilikle gelmiyor. Veya Omega'n覺n hemen her y覺l yapt覺覺 yenilikler belki de bizler i癟in bir 繹nem ta覺m覺yor. Bu y羹zden 癟ok yeni bir tart覺ma konusu veya kar覺l覺kl覺 bilgilendirme ama癟l覺 yaz覺ma olmuyor.
8. Uzun zamand覺r burada g繹remediim CLK olsun, Serxx olsun, (ad覺n覺 imdi hat覺rlayamad覺覺m Ankaral覺 doktor 羹ye olsun) olduk癟a g羹zel ve yararl覺 payla覺mlar yap覺yorlard覺. Bu arkadalar覺m覺z belki youn olduklar覺 i癟in, belki kiisel nedenlerle art覺k aktif olarak yazm覺yorlard覺r. Bu arkadalarla y羹z y羹ze tan覺masam da d羹zg羹n bir karakter ve bilgi altyap覺lar覺 olduunu anlamak zor deil. 襤te b繹yle arkadalar aktif olarak yazm覺yorsa belki 繹nemli bir sorun vard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Mesaj 2fast4u » 09 Au 2017, 14:40

Arkadaslar basta baran kardesim olmak uzere sirayla herkese tesekkuru bir borc bilirim .Hosbulduk zaten cogu arkadasla instagramdan haberdariz kim ne takiyor ne almis aninda goruntu :D cevaplara bakilirsa dogru noktaya parmak bastik .Bakanlarin patek takmasi vatandastaki saat zevkini 繹ld贖rm贖 halbuki daha cok gaza gelmemiz lazimdi :D evet mlm o yillar orisciydim ama mutluydum sonrasinda daha pahali saatlerde aldim galiba ama huzur getirmiyor ben su an citayi biraz daha asagiya cektim yanlis anlasilmasin kalitede degil fiyatta seiko padiciyim :D ve bir submarinerciyle tartismaya hazirim yani padi dalgic saati oldugunu ispatlamis bir kurum da submariner neye gore rolex dedi diyemi dalgic saati oluyor bunlari konusalim.Aslinda bu tartisma ulkemizdeki elma armut tartismalarinin kalitesindede olacagindan cok ilgi cekeceginden suphem yok.yani agziniz acik bakiyosunuz bu herif iyice usutmus diye ama ben cogu dogru bildigiminin yanlis oldugunu gordum saat neymis ki.Ha burdan yuruyup tutturabilirsek :D yeni cikan blue dial grand seiko diver hakkinda 9800 dolara ebay de kac kisi alir bu saati sorusunu soracaktim .ben begendim gercekten
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj mlm » 09 Au 2017, 15:18

Adam teee Florida'dan forumu kar覺t覺rmaya gelmi :D Ne g羹zel champ senin thumbup benim gidiyorduk. 覺k覺ta g繹r羹elim :lol:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj Kakefe » 09 Au 2017, 15:32

ucagi beklerken bende nacizane iki satir biseyler yazayim. Forumu hergun takip etmeme ragmen cok fazla paylasim yapan biri degilim ama ozellikle rus saatlerine iliskin paylasimlara agirlik vermeye gayret ediyorum cunku gerek ilgim gerekse yasadigim yer itibari ile bu konuyla daha alakadarim.
Bunun yaninda rusyadaki saat forumunu da( forum.watch.ru) takip ediyorum. Karsilastirma yapmak gerekirse bilgi paylasim yaklasim acisindan rus forumunun cok gerisindeyiz. Nufus olarak bizim iki katimiz olsalarda ekonomik anlamda rusya ile cok farkli durumda degiliz ama bu ruslardaki derin saat kulturunun farki olsa gerek ...gunluk paylasimlari bir kenara koyarsak ozel saat projeleri toplantilar bilgilendirmeler satis ilanlari acisindan cok farkli ve derin.
forumda bir istatistik tutuluyormu bilmiyorum tutuluyor ise buradan cikarilan bilgilerle bazi saptamalar yapilmasi mumkun olacaktir.
Tabana yayma acisindan bilgi seviyesi ne olursa olsun katilimin tesvik edilmesi paylasim yapan veya yapacak kisilerin bu yonde demotive edilmemesi gerektigini durunuyorum.
Bir gun TSF ninde rus forumu derinliginde bir forum olmasini diliyorum ama bu birkac kisiyle olacak birsey degil tabi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Kakefe

Ya: 51
Kay覺t: 21 Nis 2013, 15:06

Mesaj Ahmetrefik » 09 Au 2017, 16:42

2fast4u yazd覺:Arkadaslar basta baran kardesim olmak uzere sirayla herkese tesekkuru bir borc bilirim .Hosbulduk zaten cogu arkadasla instagramdan haberdariz kim ne takiyor ne almis aninda goruntu :D cevaplara bakilirsa dogru noktaya parmak bastik .Bakanlarin patek takmasi vatandastaki saat zevkini 繹ld贖rm贖 halbuki daha cok gaza gelmemiz lazimdi :D evet mlm o yillar orisciydim ama mutluydum sonrasinda daha pahali saatlerde aldim galiba ama huzur getirmiyor ben su an citayi biraz daha asagiya cektim yanlis anlasilmasin kalitede degil fiyatta seiko padiciyim :D ve bir submarinerciyle tartismaya hazirim yani padi dalgic saati oldugunu ispatlamis bir kurum da submariner neye gore rolex dedi diyemi dalgic saati oluyor bunlari konusalim.Aslinda bu tartisma ulkemizdeki elma armut tartismalarinin kalitesindede olacagindan cok ilgi cekeceginden suphem yok.yani agziniz acik bakiyosunuz bu herif iyice usutmus diye ama ben cogu dogru bildigiminin yanlis oldugunu gordum saat neymis ki.Ha burdan yuruyup tutturabilirsek :D yeni cikan blue dial grand seiko diver hakkinda 9800 dolara ebay de kac kisi alir bu saati sorusunu soracaktim .ben begendim gercekten

Hocam Nirvanaya ulam覺覺z :thumbup:
zaman o kadar tuhaft覺r ki; gen癟ken, 癟ocukken hi癟 繹nemi yoktur, sonra g羹n gelir ka癟 yaz'覺n覺n kald覺覺n覺 saymaya balars覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahmetrefik

Ya: 54
Kay覺t: 19 Nis 2010, 12:04

Mesaj sedir » 09 Au 2017, 18:44

Forumun en eski 羹yelerinden biri olarak (Bond 14.10.2009, sedir 7.4.2010) forumun eski huzurlu yaz覺m ortam覺n覺n kalmad覺覺n覺, art覺k daha az aktif bir癟ok 羹yenin 癟eitli yaz覺ma sorunlar覺 sonras覺 sessiz kalmay覺 tercih ettiini d羹羹n羹yorum. Bunun TL-d繹viz ilikisinden 癟ok daha 繹nemli olduu kanaatindeyim.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj 2fast4u » 09 Au 2017, 19:00

R

Sent from my SM-G935T using Tapatalk
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 09 Au 2017, 19:07

Burada sunuda yazmadan gecmiyeyim bu forumda saatciligi tam bir hobi veya is haline getirenler hatta farkli platformlar kuranlar oldu ama burasi unutuldu ben burada o mecralarin reklamini en azindan bahsinin gecmesini beklerdim ama o da yok aslinda o platformlarda buralari konusulmasi lazim ters yazdim.iste aslinda ulkenin neden hicbir sektorde tas ustune tas koyamadigininda sebebidir bu .Halbuki ulkenin kapasitesi saat konusunda esnafi meraklisi zaten hepsi ic ice gecmis bir avuc insan markalar belli eti topu 5 marka herkesin dilinde ee bolunecende ne olacak .bir watchuseek olamadiktan sonra

Sent from my SM-G935T using Tapatalk
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners