TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ünlü bir saat ustası olmak için ne yapmalıyım

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ünlü bir saat ustası olmak için ne yapmalıyım

Mesaj sedir » 20 Tem 2017, 13:24

Ben hevesini ve hedefini çok hoş gördüm.
Leonardo 06'nın yerinde ve bir o kadar da sert uyarısına verdiğin anında ve güzel reaksiyonu da beğendim. Çabuk öğrenen, sakin ve daha önemlisi öğrendiğini uygulayan biri olduğunu düşündüm.
Türkiye şartlarında iyi bir ustanın yanında çıraklık ile başlayabilir bu iş ama hedef büyük olunca ulaşmak zaman alabilir, hatta yolda insanın gücü tükenebilir. Bu nedenle mümkün olduğunca erken "bu işin okulundan başlamak" iyi ve doğru olur. Mühendislik eğitiminin temelde iyi olabileceği düşünülse de doğrudan saate yönelik olmayınca, zaman kaybı olacağı fikri daha doğru. asymptote'un önerilerine uy bence de. Maddi manevi aile desteği gerekir. İşin maddi boyutunun ne kadar olduğunu araştırınca öğrenebilir uygun burslar arayabilirsin.
Son alarak "ünlü" olmanın bir zararı yok ama iyi yönde de ünlü olunabilir kötü yönde de! Onun için hedefe küçük bir ayar da ben vermek istiyor ve "ünlü"den önce "İYİ" bir saat ustası olmayı hedeflemeni diliyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj facerlann » 20 Tem 2017, 15:07

Teşekkür ederim iltifatiniz ve önerileriniz için . Dediğiniz gibi bi yerlere gelmek için bu işin eğitimini almak şart .
Türkiye'deki ustaları kucumsemiyorum ama benim hedeflerimle pek uyuşmuyor .Aile desteğine gelirsek maddi yi bırakın manevi destek bile vermiyorlar( ki bence bu daha önemli). Her Türk ailesi gibi onlar da, tıpa git doktor ol puanin da yetiyor diyorlar :) . Açıkçası bu işi küçük görüyorlar .
Wostep ye, mail gönderdim derdimi ,sorularimi vs anlattım cevap verirler mi bilmiyorum .Eğitim konusunda burs bulabilsem bile konaklama vs bir sürü gideri var .Babam yüz başı bu tür giderleri karsilayabilecegini zannetmiyorum.
En iyisi benim için geliri iyi olan bir bölüme girip mezun olduktan sonra yurt dışında kendi imkanimla eğitimini almak .Bu noktada babamin
tıp önerisi iyi bir fikir :) .Zaman kaybı olsa da.

Unlu derken demek istediğim zaten dünya genelinde iyi bir usta olmak idi. Tekrar teşekkürler buraya gelmeden önce, acikcasi eğitim aldıklarını biliyordum ama kurs düzeyinde saniyordum üniversite düzeyinde olduğunu bilmiyordum . Hala farklı fikirlere açığım
En son facerlann tarafından 20 Tem 2017, 15:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
facerlann

Mesaj asymptote » 20 Tem 2017, 15:17

facerlann yazdı:En iyisi benim için geliri iyi olan bir bölüme girip mezun olduktan sonra yurt dışında kendi imkanimla eğitimini almak.

Bilgi sahibi olmak çoğu zaman yeterli. Çözüm işte böyle geliyor kendiliğinden.. ;) :thumbup: WOSTEP'in şöyle bir avantajı var: Eğitimleri (3000 saat) tek seferde alabileceğin gibi modül modül de alabiliyorsun. Açıkçası ben de ileride bazı modülleri almayı düşünüyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj facerlann » 20 Tem 2017, 16:58

asymptote yazdı:
facerlann yazdı:En iyisi benim için geliri iyi olan bir bölüme girip mezun olduktan sonra yurt dışında kendi imkanimla eğitimini almak.

Bilgi sahibi olmak çoğu zaman yeterli. Çözüm işte böyle geliyor kendiliğinden.. ;) :thumbup: WOSTEP'in şöyle bir avantajı var: Eğitimleri (3000 saat) tek seferde alabileceğin gibi modül modül de alabiliyorsun. Açıkçası ben de ileride bazı modülleri almayı düşünüyorum..

Bana gore de yapabileceğim en mantıklı şey bu geliyor .Bu süre zarfında kendimi daha cok gelistiririm .
Wostep nin sitesinde eğitimi İngilizce diyor ama Almanca da öğrenmeye çalışırım .
Çok yardimci oldunuz, kafam da bir şeylerin oturmasına katkı sağladıniz sağolun.
Size de başarılar bu arada. Merak ettim de, siz hobi olarak mı, yoksa profesyonel olarak mı almak istiyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
facerlann

Mesaj asymptote » 20 Tem 2017, 17:42

Bana hobi olarak yapmam müsade edildi. Bu yüzden hobi olarak düşünüyorum.. :) ;)

WOSTEP'te eğitim dili genel olarak İngilizce ancak bazı modüllerin bağımsız olarak almak isterseniz eğitim dili Fransızca olabiliyor.

Saatçilikle ciddi anlamda ilgilenen birisinin İngilizcenin yanında hem Almancayı hem de Fransızcayı bilmesi çok elzemdir. Dolayısıyla Almanca öğrenme düşünceni destekliyorum. İleride ihtiyaç duyarsan Fransızcayı da öğrenirsin.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ground » 20 Tem 2017, 17:50

facerlann yazdı:
asymptote yazdı:

Bana gore de yapabileceğim en mantıklı şey bu geliyor .Bu süre zarfında kendimi daha cok gelistiririm .
Wostep nin sitesinde eğitimi İngilizce diyor ama Almanca da öğrenmeye çalışırım .
Çok yardimci oldunuz, kafam da bir şeylerin oturmasına katkı sağladıniz sağolun.
Size de başarılar bu arada. Merak ettim de, siz hobi olarak mı, yoksa profesyonel olarak mı almak istiyorsunuz?

Umarım yurtdışında iyi bir ustanın çırağı olabilirsin.

Asmp in dediklerine katılmakla birlikte,

Eskicilerden ya da antika pazarlarından hurda saatler alıp parçalamak iyi bir deneyim olacaktır.

Saatçilikte zanaat çok önemlidir. Zanaat terimini iyi anlamak lazım. El becerisi konusu çok önemlidir. El becerisi ve zanaat konuları devamlı uğraşıyla elde edilebilecek şeylerdir.

O yüzden mekanik bazı denemeler sökme takma hatta bozup tekrar nasıl düzeltirim i deneyimlemek çok önemlidir.

Geçmişte Almanların meslek eğitimlerinde (hangi bölüm olursa olsun) tesviyecilik öğretirlermiş. Çocukların el becerilerinin gelişimi için.

Arama motorları nasılsa girilen her veriye göre sonuç almak kolaylaşıyorsa, insanoğlunun vücutta da motorlar vardır. Bu motorlara veriler girerek gelişimi sağlarsın.

Mesela bebeklere elle yemek yeme öğretme teknikleri el motorlarının gelişimi tutma sıkma vb işlevleri beyine öğretir.

Buna ayakta dengede durmak, bisiklete binmek , yüzmek hatta araba sürmek gibi eylemleri ekleyebilirsin. Vücut sanki beyni kullanmadan kendi kendine bu işleri beceriyormuş gibi gelir. Bunlar aslında o motorları deneye deneye geliştirdiğimiz içindir.

Çok saçmalamadan tekrar başa dönersem bu işler için devamlı uğraş vur kır parçala derim :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj facerlann » 20 Tem 2017, 18:23

Ground yazdı:
facerlann yazdı:
asymptote yazdı:

Umarım yurtdışında iyi bir ustanın çırağı olabilirsin.

Asmp in dediklerine katılmakla birlikte,

Eskicilerden ya da antika pazarlarından hurda saatler alıp parçalamak iyi bir deneyim olacaktır.

Saatçilikte zanaat çok önemlidir. Zanaat terimini iyi anlamak lazım. El becerisi konusu çok önemlidir. El becerisi ve zanaat konuları devamlı uğraşıyla elde edilebilecek şeylerdir.

O yüzden mekanik bazı denemeler sökme takma hatta bozup tekrar nasıl düzeltirim i deneyimlemek çok önemlidir.

Geçmişte Almanların meslek eğitimlerinde (hangi bölüm olursa olsun) tesviyecilik öğretirlermiş. Çocukların el becerilerinin gelişimi için.

Arama motorları nasılsa girilen her veriye göre sonuç almak kolaylaşıyorsa, insanoğlunun vücutta da motorlar vardır. Bu motorlara veriler girerek gelişimi sağlarsın.

Mesela bebeklere elle yemek yeme öğretme teknikleri el motorlarının gelişimi tutma sıkma vb işlevleri beyine öğretir.

Buna ayakta dengede durmak, bisiklete binmek , yüzmek hatta araba sürmek gibi eylemleri ekleyebilirsin. Vücut sanki beyni kullanmadan kendi kendine bu işleri beceriyormuş gibi gelir. Bunlar aslında o motorları deneye deneye geliştirdiğimiz içindir.

Çok saçmalamadan tekrar başa dönersem bu işler için devamlı uğraş vur kır parçala derim :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Estağfurullah abi biraz ders tadında olmuş. İyi dilekleriniz için saolun. Güzel fikir aslında, ucuz vintage saat alıp sokup takmaya calisabilirim. Benim için güzel bir başlangıç olabilir, dediginiz gibi el becerimi gelistirir. Teşekkür ederim tekrar.
Kullanıcı avatarı
facerlann

Mesaj asymptote » 20 Tem 2017, 19:16

Ground çok önemli bir konuyu hatırlatmış. Yunusların ön beyinlerinin (dolayısıyla öğrenme kabiliyetlerinin) bizden daha gelişkin olduğu söylenir. Fakat elleri olmadığı için medeniyet kuramamışlar. ;)

Bizi akıllı yapan şey aslında ellerimiz. Ellerimiz olmasa zekamız hiçbir işe yaramaz. Dolayısıyla beynin motor bölgelerinin gelişimi için alıştırma önemli. Kös kös oturup o günün gelmesini beklemek yerine bir yerlerden başlamalı elbette. Zaten bu kadar ilgiliyseniz dayanamaz, mini bir atölye kurarsınız kendinize.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 135 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners