%10 diye hatırlıyorum emin misiniz 14.5 olduğundan...
evet eminim, normalde Almanya'daki VAT (KDV) %19. Vergiyi geri veren sirket (Global Blue ve benzeri) komisyon aliyor. Onlar komisyonunu aldiktan sonra %14.5 - %15.5 vergi geri aliniyor.
Hocam ben Münih'ten dönerken havaalanında belgeleri onaylattım, tax free ofisine gittim, kapalıydı. Belgeleri Türkiye'den posta ile gönderdim. Ödemeyi hesabıma yaptılar. Yani her türlü tax free geri alırsınız, ofis kapalı olsa bile. %14,5 güzel avantaj.
Haklisiniz. Posta yoluyla sonradan almak da mumkun.
bu arada Almanda iken Steinhart ı da kaldığım otele getirtip daha sonra tax free alabilirmiyim ?
Tax free fatura keserken pasaport bilgileriniz saticiya lazim olacak. Onceden konusursaniz bu mumkun olabilir ama Almanlarin yapacagini sanmiyorum. Bulunacaginiz sehirlerde Steinhart satan bir suru yer bulursunuz. Bence onlardaki fiyatlari internettekiyle karsilastirarak ve kolunuzda deneyerek almaniz daha mantikli. Olmaz ama atiyorum internetten aldiniz, saat otelden ayrilacaginiz son gun geldi ama cizikler var. Onu geri gondermeniz ugrasmaniz gerekecek. Bence oyle yapacaksaniz da Almanya'dan ayrilmadan hemen onceki gunlere birakmayin.