TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Bütçeli İsviçre Saatlerinin Kalitesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Düşük Bütçeli İsviçre Saatlerinin Kalitesi

Mesaj Baran » 03 Kas 2016, 07:30

Bende Orient Mako,sayısız Seiko ve rakibi olarak gördüğünüz Hamilton Victorinox Tissot gibi markaları kullandım.Kişisel düşüncem zaman tutmasını bilmem ama malzeme kalitesi montaj ve finishing hususunda bahsi gecen markaların alakası yok.Hamilton Khakix kullanmıştım mesela inanılmaz kaliteliydi..Seiko Velatura Sportura bayıla bayıla takarken Orient Makomu ve Seiko 5 lerimi 10 gün takabildim.Bu biraz modelden modelede değişebiliyor sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj alihoca » 03 Kas 2016, 21:53

Tissot Le Locle kullandım ve maalesef ne zaman tutmasından ne de şarjından memnun kaldım. Full şarjla 34 saat bekleme süresi gördüm. Ama Amazondan aldığım Seiko nh35a makina İnvicta saatim 44 saat saat gitti ve sapması da Tissot'tan kötü değil. Aradaki fiyat farkına baktığımızda İnvicta daha avantajlı görünüyor, şunu da belirtmek isterim ki İnvicta'nin malzeme kalitesi de hiç fena değil. Seiko otomatik kullanmadım lakin kinetik saatlerinin şarj süreleri çok tatmin edici. Ben şahsen ucuz İsviçre saatlerinden ise Japon özellikle Seiko tercih ederim.
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

Mesaj MrJingles » 05 Eki 2018, 18:13

asymptote yazdı:Bendeki Orient Mako günde 30 saniye sapma gösteriyor. Benzer şekilde Seiko 5'ler de zaman tutma yönünden çok başarılı değiller. Bu saatler sağlamlar ancak dakik değiller. Tissot, Hamilton gibi markalar ETA makine kullandıkları için zaman tutma hassasiyetleri daha başarılıdır.. Bunu da göz önünde bulundurun derim.. :thumbup:

Hocam sizdeki sapma oldukça fazla. Hatta dökümanlarda belirtilenden bile fazla. Orient Mako modellerde kullanılan mekanizmalarda günlük sapma dökümanlarda -15/+25 olarak belirtilmiştir. Saatinizi regüle ettirmenizde fayda var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Anpilfan, Google [Bot] ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners