TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko seramik / toplanın beyler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko seramik / toplanın beyler

Mesaj Khan » 17 Tem 2016, 11:19

Tolgi06 yazdı:Ben de bu tasarimlarin GS ruhunu bozduguna inaniyorum. Saat bildigin Sportura terk.

:) güldüm
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Cct » 17 Tem 2016, 11:19

Ben bu arkadaşlarla Basel'de bayağı vakit geçirmiştim, yazdık o kadar okumuyor musunuz? :lol:

Bence tasarım doğru, spor bir seri markanın geleceği için gereklilik :thumbup:

Ama boyutlar ve sadece Spring Drive kullanımı yanlış.. Hele o boyutlar..

Sen Japon'sun ya, insan takacak bunu :o

Bence güzel şeylerin geleceğinin habercisi bir seri :champ:

ResimResimResimResim
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Emirr » 17 Tem 2016, 11:28

Bence saat seramik saatler içerisinde güzel bir boşluğa yerleşmiş fakat kasasında çok fazla gereksiz ayrıntı var. Özellikle tepenin seramik dışında bir malzemeden yapılması ve lug çevresindeki vida ayrıntısının bütünlüğü bozduğunu düşünüyorum.
Emirr

Mesaj SeRxx » 17 Tem 2016, 11:34

46,4mm kasa çapı ve 11,000 Euro liste fiyatı ile hangi müşteri kitlesini hedefliyor çok merak ediyorum.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Khan » 17 Tem 2016, 11:55

SeRxx yazdı:46,4mm kasa çapı ve 11,000 Euro liste fiyatı ile hangi müşteri kitlesini hedefliyor çok merak ediyorum.

Cap konusunda haklısınız, ama fiyat konusunda bir çok swiss made saatten daha iyi işçiliğe ve finishinge sahip olup onların yarı fiyatına satış yapmaları takdir edilecek bir durum.

Spring drive teknolojisini yaygınlaştırmak için bir kaç yeni tasarım çıkarıp farklı farklı kitlelere ulaşmayı düşünüyorlar.

:)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj asymptote » 17 Tem 2016, 12:02

Emirr yazdı: Özellikle tepenin seramik dışında bir malzemeden yapılması ve lug çevresindeki vida ayrıntısının bütünlüğü bozduğunu düşünüyorum.

O vida acaba titanyum kasa üzerine seramik bir kabuğu mu bağlıyor? Eğer bu şekilde düşünmüşlerse yenilikçi ve takdire şayan bir düşünce.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Caner1983 » 17 Tem 2016, 12:05

SeRxx yazdı:46,4mm kasa çapı ve 11,000 Euro liste fiyatı ile hangi müşteri kitlesini hedefliyor çok merak ediyorum.

+1
Diver olarak seikonun 40 mm çapı yok galiba ??????
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Emirr » 17 Tem 2016, 12:42

asymptote yazdı:
Emirr yazdı: Özellikle tepenin seramik dışında bir malzemeden yapılması ve lug çevresindeki vida ayrıntısının bütünlüğü bozduğunu düşünüyorum.

O vida acaba titanyum kasa üzerine seramik bir kabuğu mu bağlıyor? Eğer bu şekilde düşünmüşlerse yenilikçi ve takdire şayan bir düşünce.. :geek:

Bunu yapan farklı örnekler de var. Örneğin Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe'in seramik olan versiyonu. Blancpain'in sitesinde sadece "Secured Movement" olarak geçse de saate sahip olan bir saat severin incelemesinde mekanizmanın titanyum bir iskelete oturtulduğu ve seramik malzemenin bunun üzerine oturtulduğu söylenmişti.

Tam detaylara hakim değiliz, belki burda gerçekten de bir teknik ilerleme vardır ama bence yine de bütünlüğü bozan bir tasarım olmuş. :roll:
Emirr

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 244 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners