TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Seçiminde Klasik / Yeni Model Kriteri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat seçiminde?

Mesaj razz » 25 Şub 2010, 20:21

Ben tercihimi abartılı olmayan, klasikleşmiş ancak günümüz trendlerine çokta uzak olmaya bir modelden yana kullanırdım..
40mm'lik kasa çapı, mükemmel kalitesi, 50 yılı aşan prestiji, saat terminolojisinde km. taşı sayılabilecek şöhreti ve gözüme hergün sanki ilk defa görüyormuşum gibi çekici gözüken dizaynıyla ROLEX Submariner..

80ler'in bonibon büyüklüğünde, yaprak inceliğinde altın kaplama, damat Longines'lerini takmam sadece klasik oldu diye.. Bunun yanında sırf trend o yönde diye, 50mm+ kasa çaplarına sahip, insanın gözüne çarpan değil adeta saplanan abartılı dizaynlardan oluşan saatlere de elimi sürmem.. ( Örn.: Welder.. )
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Frax » 25 Şub 2010, 20:25

Saatseverler "moda" peşinde koşmuyor genel olarak sanırım.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 25 Şub 2010, 20:29

Genel anlamda böylede diyebiliriz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 25 Şub 2010, 20:35

frax1 yazdı:Saatseverler "moda" peşinde koşmuyor genel olarak sanırım.

@frax1
Moda saatler genelde safkan saat üretimi ile ilgilenen markalar tarafından üretilmez.. Genelde bu markalar isim hakkını, bir saat üreticisine satar.. Pazarlama stratejileri, medya aktiviteleri vb. birkaç husus dışında isim hakkını veren marka dizayn başta olmak üzere elini bu işten çeker.. Piyasada gördüğün pekçok "butik" saat markası için durum bu..
Bir arkadaşım bundan seneler önce TurkCell'den bir cep tel aldı.. Yanında Calvin Klein marka bir kol saati hediye ettiler.. Hayatımda gördüğüm en şekilsiz saatlerden biriydi.. Hiç şüphem yok ki CK'in 1000+USD'lık takımlarını dizayn edenler bu saati hayatlarnda görmediler bile..

Bir markanın çizgisini takip etmek o markanın asıl iştigal alanına ait ürünleri kullanarak olur.. Salvatore Ferragamo ayakkabı üretir, gözlük değil.. Hugo Boss mükemmel takım elbiseler yapar.. Hermes'ten çanta veya kemer alınır.. Guess'in jean'leri güzeldir.. Fila'nın tenis ayakkabıları, Nautica'nın da Yachting kıyafetleri..

Özel üretim ürünler elbet bunun dışında kalır ( TAG Heuer'in cep telefonu gibi.. ) ama istisnai bu ürünler genel kaideyi bozmaz.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Frax » 25 Şub 2010, 20:38

Kısaca herkes bildiği işi yapsın diyelim o zaman razz :D

Peki Montblanc saat hakkında ne düşünüyorsun?
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj padcom » 25 Şub 2010, 20:38

çoğu forum üyesinde bu saatin yeni modeli almalıyım mantığı düşüncesinden öte o saatin klasikleşmesine yakın bir özelliği vede arasındaki sıcak ilişki satın almasındaki büyük etken sanırım.
Kullanıcı avatarı
padcom

Mesaj nickynick » 25 Şub 2010, 20:46

Benim için alacağım saatin bir hikayesi olması önemli. Herhangi bir tasarımcının elinden çıkmış, herhangi bir hikayesi, tarihi olmayan saatler beni pek cezbetmiyor. İşte bu yüzden ilk tercihim Rolex olacak, ama Submariner değil, Explorer II siyah kadran. İkinci ciddi saat olarak düşündüğüm ise Tagheuer Monaco Steve McQueen.

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj padcom » 25 Şub 2010, 20:52

Nicky Nick yazdı:Benim için alacağım saatin bir hikayesi olması önemli. Herhangi bir tasarımcının elinden çıkmış, herhangi bir hikayesi, tarihi olmayan saatler beni pek cezbetmiyor. İşte bu yüzden ilk tercihim Rolex olacak, ama Submariner değil, Explorer II siyah kadran. İkinci ciddi saat olarak düşündüğüm ise Tagheuer Monaco Steve McQueen.

Resim

yok brad pitt,leonardo di caprio'muş asıl tag heur steve mcqueen ile doğmuş
Kullanıcı avatarı
padcom

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, ofis ve 221 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners