TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Audemars Piguet Instagram Kahraman覺 M覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Audemars Piguet Instagram Kahraman覺 M覺?

Mesaj SeRxx » 01 Haz 2015, 13:35

Merak覺mdan soruyorum: Bu b羹t癟elerde 5 g羹n g羹癟 rezervi sunan modeller hangileridir? :?
designer yazd覺:Bence bu g羹癟 rezervi olay覺 繹nemli bir konu bug羹n 200 300 liraya al覺nan otomatik saatler bile 5 g羹n rezerv s羹resi verebiliyorken, Niye tonla para verilen ap'den bu beklenmesin ki?
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj Cct » 01 Haz 2015, 14:35

SeRxx yazd覺:Merak覺mdan soruyorum: Bu b羹t癟elerde 5 g羹n g羹癟 rezervi sunan modeller hangileridir? :?
designer yazd覺:Bence bu g羹癟 rezervi olay覺 繹nemli bir konu bug羹n 200 300 liraya al覺nan otomatik saatler bile 5 g羹n rezerv s羹resi verebiliyorken, Niye tonla para verilen ap'den bu beklenmesin ki?

Sistem 51 d覺覺nda benim bildiim yok :roll:
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj kremlin » 01 Haz 2015, 14:39

OnatOzer yazd覺:

Bu konuya ben de kat覺l覺yorum. Hassasiyetten sonra en ilevsel mekanizma 繹zellii g羹癟 rezervi olmal覺. zellikle tek saat kullanmayanlar i癟in 2 g羹n羹n 羹st羹 bir deer 癟ok kullan覺l覺 olabiliyor. :geek:

sonu癟ta bir saat neden bu kadar pahal覺 olur yan覺t覺na verilebilecek salam yan覺tlar olmas覺 gerekir, -deerli materyal kavram覺 d覺覺nda, ki pek癟ok kiinin g繹sterisiz, k覺ymetli madensiz saatleri daha da 癟ok sevdiini d羹羹n羹rsek, yoksa marka ve l羹ks kavramlar覺 alt覺 doldurulmazsa biraz anlams覺z kal覺r. yani eskiden bu ba varm覺, cartier ben ilk kol saatini 羹rettim diyor, rolex bu otomatik saat james bon koullar覺nda, denizin dibinde de 癟al覺覺r diyor. bugun richard mille rafal nadal'覺n tenis oynarken, o koullarda 癟al覺mas覺n覺 salayabildii o komplikasyonlu saatiyle biraz da fiyat覺n覺n u癟ukluuyla tabi hurriyete haber olmutu.

markan覺n tarihi var yan覺t覺 da bana biraz garip geliyor, art覺k her markan覺n tarihi var, tissot'un da, renault'un da, k繹kl羹 irketler g羹zel fakat hisse alm覺yoruz ki, 羹stelik saat end羹strisi yenilik癟i yeni markalar覺n da 癟ok h覺zl覺 癟ok 羹st klasmana 癟覺kabildii bir alan.

dolay覺s覺yla nas覺l bir lamborghini g繹r羹nce 癟ok g羹zel araba, ee bunun 繹zellii ne, 0-100 羹 3 sn gibi bir yan覺t verebiliyorsak saatte de bu audemars piguetin 繹zellii ne, o audemars piguet yan覺t覺n覺n d覺覺nda bir 繹zellik bekliyor insan. sadece d覺 g繹r羹n羹羹 dersek o zaman en kar覺 olduumuz modasallamay覺 moda markas覺 olmayan saat markalar覺 羹zerinden bile yapm覺 olmaz m覺y覺z? yoksa zaman tutmay覺 + - yak覺n deerlerde belli bir k覺ymetin 羹st羹ndeki kalibreler baarabiliyor zaten, bari g羹ndelik hayatta ie yarayabilecek rezerv s羹resi etalar覺n 羹st羹nde olsun bekliyorsunuz, bak覺yorsunuz o da alt覺nda olunca ee o zaman, bunun 繹zellii, 羹st羹nl羹羹, fiyat覺n覺 hak eden y繹n羹 ne diyorsunuz art覺k?

yani kalibreyi in-house yapmak g羹zel de lamborghini de kendi fabrikas覺nda 2.0 tfsi 'den daha verimsiz motor 羹retse yok in-house yapma, haz覺r al derim gruptan :lol: :lol: :lol:

s覺radan eta larda bile 42-44 saat rezerv varken bu saatte

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 0527/detay

(audemars-piguet-city-of-sails-alinghi)

40 saat olduunu g繹r羹nce a覺rd覺m, yanl覺t覺r diye internette bakt覺m, ama doruymu. ki 40 saat bence kullan覺m zorluu 癟覺kartacak d羹羹k art覺k, yani bu fiyatlara saat sat覺yorlarsa en az覺ndan 3-4 g羹nde bir tak覺yorsan覺z bile ayar覺yla ugrast覺rmayacak, ve bu rezervdeyken zaman tutma deerini koruyabilen bir makine yapabilme becerisinde olmal覺yd覺lar diye d羹羹n羹yorum ahsen
Kullan覺c覺 avatar覺
kremlin

Kay覺t: 10 May 2015, 23:41

Mesaj Bg17 » 01 Haz 2015, 17:23

Bu yaklasim aslinda bakis acisindan kaynaklaniyor.
Bu saat niye bu kadar phali sorusu zaten abuk ama cevabi power reserve kesinlikle degil.

Boyle bir soruya maruz kaldigimda verdigim cevap, vakko ceket niye bubkadar phali, de beers niye pahali, armani niye daha pahali ile ayni. Sadece kumas ve dikim kalitesi diyebilir miyiz? Yada de beers farkli bir tas mi kullaniyor? Hayir.

Burda satin alinan marka degeri. Nedense turkler olarak elle tutulmayan gozle gorulmeyen degerlerleri degersizlestirme egilimimiz var.

Yillar once bir turk patron un satin almayi dusundugu firmanin degerini fabrikadaki makinalarin degerinden hesaplamaya calistigini gozlerimle gormustum. O yaklasim ne kadar gecersizse saat dunyasinda bir ozellige deger atfetmek de o kadar gecersiz.

Iphone da, yada quartz bir seiko da cok fazla ozellik var, ama daha ucuz.

Ayrica lamborgini benzetmesine de katilmiyorum. Lamborghini de aslinda bir hayal satar, otomobil yariscisi olma hayali. Arti tamamen ayni teknik ozelliktrki arabayi lamborgini markasi olmadan satin bakalim, ne kadara alici bulacak?

Ille ust duzeye cikmaya gerek yok, lcwaikiki den logoyu kaldir fiyati ucte bire iner. Ayni kalite ayni urun.

Anlasilmasi gereken su, marka degeri bos birsey degildir, yaratmasi urunu uretmekten cogu zaman daha zordur. Sahip olma hissi yaratan da odur. Kimse bir AP yi sadece seklini begendigi icin, kronometrilesi icin yada power reserve i icin almiyor. Eger bunu kabullenmek zor geliyorsa almayin derim cunku iciniz rahat etmeyecektir. Baska bir seye muhakakk kulp takilir. Patek hakkinda bile neler deniyor...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj kremlin » 01 Haz 2015, 18:10

Bg17 yazd覺:Bu yaklasim aslinda bakis acisindan kaynaklaniyor.
Bu saat niye bu kadar phali sorusu zaten abuk ama cevabi power reserve kesinlikle degil.

Boyle bir soruya maruz kaldigimda verdigim cevap, vakko ceket niye bubkadar phali, de beers niye pahali, armani niye daha pahali ile ayni. Sadece kumas ve dikim kalitesi diyebilir miyiz? Yada de beers farkli bir tas mi kullaniyor? Hayir.

Burda satin alinan marka degeri. Nedense turkler olarak elle tutulmayan gozle gorulmeyen degerlerleri degersizlestirme egilimimiz var.

Yillar once bir turk patron un satin almayi dusundugu firmanin degerini fabrikadaki makinalarin degerinden hesaplamaya calistigini gozlerimle gormustum. O yaklasim ne kadar gecersizse saat dunyasinda bir ozellige deger atfetmek de o kadar gecersiz.

Iphone da, yada quartz bir seiko da cok fazla ozellik var, ama daha ucuz.

Ayrica lamborgini benzetmesine de katilmiyorum. Lamborghini de aslinda bir hayal satar, otomobil yariscisi olma hayali. Arti tamamen ayni teknik ozelliktrki arabayi lamborgini markasi olmadan satin bakalim, ne kadara alici bulacak?

Ille ust duzeye cikmaya gerek yok, lcwaikiki den logoyu kaldir fiyati ucte bire iner. Ayni kalite ayni urun.

Anlasilmasi gereken su, marka degeri bos birsey degildir, yaratmasi urunu uretmekten cogu zaman daha zordur. Sahip olma hissi yaratan da odur. Kimse bir AP yi sadece seklini begendigi icin, kronometrilesi icin yada power reserve i icin almiyor. Eger bunu kabullenmek zor geliyorsa almayin derim cunku iciniz rahat etmeyecektir. Baska bir seye muhakakk kulp takilir. Patek hakkinda bile neler deniyor...

asl覺nda uzunca yazmaya 癟al覺m覺t覺m.

dikkat ederseniz verdiiniz 繹rnekler moda markalar覺, ben de saati modasal g繹rmek istemediimi san覺r覺m yaz覺mda belirtmitim. yoksa modasal yakla覺ld覺覺 andan itibaren, bu marka pahal覺 bu b繹yle diye bak覺ld覺覺 zaman bunda tart覺覺lacak biey zaten yok. biri quartz saat 羹retip, bika癟 bakan 癟ocuuna bika癟 holywood star覺na sponsor olur, sonra kendilerini o materyali takarak onlar gibi hissetmeye 癟al覺anlar, yada instagramda zenginliklerini paylamak isteyenler talep edebilir. fakat t羹m bu arz talep dengesinden ba覺ms覺z, biz bu markalar覺n karl覺l覺k m羹d羹r羹 deiliz, 羹r羹nlerinin deerini, 羹retimlerinin zanaatlarinin varabildii noktay覺 kendimizce eletirebilir, yada beenebiliriz.

burada quartz saat de dakik deil mi, neden otomatikler bu kadar pahal覺 demek ile, bu marka bu 羹r羹nde ne 繹zellik ortaya koymu da en iyisi olduunu iddia edebiliyor demek farkl覺 noktalard覺r. 繹rnein ferrari ayn覺 bedele 700 beygirlik ara癟 sunabiliyorken, lamborghini 500 beygirlik sunuyorsa al覺m karar覺nda baka bir ek 繹zellii yoksa ama o lamborghini, o l羹ks 羹r羹n, onun fiyat覺n覺 eletiremezsin onun markas覺 var gibi bir yakla覺m bence ge癟ersiz kal覺r.

bir saati sadece prestiji i癟in almak, markas覺na 繹nem vermek dorudur, yanl覺t覺r bunu tart覺man覺n yeri de saat forumu deil zaten, herkesin bu konuda bir g繹r羹羹, hangi k羹lt羹rlerde veya gelimi 羹lkelerdeki hangi gruplarda bunlara verilen 繹nemin art覺p azald覺覺 konusunda bir yarg覺s覺 olabilir.

benim yazd覺覺m ey temelde isim yapmay覺, stat羹 sembol羹 olmay覺 baarm覺 markalar覺n 繹yle yada b繹yle biekilde muadillerinden somut olarak iyi 繹rnekler sunmas覺 gerektiiydi.

lamborghini markas覺 elbette hayal satar, fakat bunu lamborghini markas覺 bast覺覺 1.5 dci motorlu bir sedan satarak yapamaz. burada lamborghini'nin markas覺n覺n deeri s覺f覺r gibi bir yaz覺 yok, fakat bir lamborghini etraftaki amg, m serileri de dahil normal fabrikasyon ara癟lar覺 ge癟me potansiyelinde 羹retilir. dolay覺s覺yla ben 0-100 羹 10 sn lamborghini 羹rettip, markam var bunun deeri 500k, b繹le bir 繹rnek varsa s繹yleyin. yok 癟羹nk羹 b繹yle bir d羹nya yok, bu meseleyi detayland覺rmak sa癟ma, biraz tavuk mu yumurtadan yumurta m覺 tavuktan olay覺 癟羹nk羹. bence markalar iyi 羹r羹nler 羹reterek bugunk羹 isimlerini, marka deerlerini yapabilmilerdir, ve bugun veri olarak etadan daha k繹t羹 inhouse 羹retiyorlarsa, orada s覺k覺nt覺l覺 farkl覺 bir durum balam覺 demektir.

hublot 繹rnein, kendi makinesini kullanmad覺覺 i癟in eletirilirken, ap nin kendi makinesinin benim bakt覺覺m verilerde eta dan daha k繹t羹 olmas覺 bana garip geliyor, elbette rezerv d覺覺nda baka 繹nemli noktalar var, ben bilmiyor olabilirim. birisi bu makine 癟al覺ma olarak u a癟覺dan muadillerinden 羹st羹nd羹r derse kesinlikle a癟覺覺m.zaman tutma elbette en temeli fakat bildiim kadar覺yla cosc standartlar覺ndan sonras覺 zaten 羹r羹ndeki ansa kal覺yor biraz.
Kullan覺c覺 avatar覺
kremlin

Kay覺t: 10 May 2015, 23:41

Mesaj Bg17 » 01 Haz 2015, 18:32

Ben tartisilmaz demiyorum ki, tabiki tartisalim. Daha once de dedim, firmanin tedarik zinciri, fiyatlama politikasi beni hic ilgilendirmez, ben alacagim urunun kalitesine ve fiyatina bakarim. Benim standartlarini tutturup tutturmadigi onemlidir, o standart da benim zevkimdir.

Sadece kriter olarak kalite sembolize etmesi, yada fiyat farki nedeni olarak anlatilmasi bana yanlis geliyor. Mesela IWC nin 7 days portuegese otomatik saati var, 8 days hand wound saati var. Kalite olarak da gayet iyiler. Ama otomatik bir saate 7 days reserve koymak icin kasanin kalinlasmasi ve buyumesi bence saatinn eksi yonu, iddia ettigi dress watch kategosinden cikartiyor. Eta kullansin demiyorum ama, 40 saat rezervli bir saati tercih edebilirim.

Zaman tutma konusunda bir cok kriter var, COSC aslinda baslangic sinifi gibi. Geneva Seal, Grand Seiko kriterleri gibi aslinda daha zor kriterler mevcut.

AP, zaten tartisilmayacak kalitede, gayet basarili urunler yapan bir firma. Pazarda oldukca fazla talep goruyor, satiliyor, ve kisisel zevk ve begeni disinda ciddi bir elestiri aldigina nadiren tanik oldum.

Simdi Hublot ile karsilastirirsak, evet iki markanin da elestirilecek ozellikleri vardir, ama birbirlerinin segmentindedirler, rakiptirler. Bu segmentte saat alirken, power reserve e gore karar verilecegini sanmiyorum. Ama satin alma kararini rasyonellestirmek isteniyorsa, o da kisisel bir noktaya gelmis demektir, cunku kendisinden daha alt kategoride daha gelismis ozelliklere sahip saat bulmak her durumda mumkundur.

Lamborginiye gelirsek, alacak olan kisi 1500 motorlu lamborgini almaz, ama almaya karar vermis kisinin ayni hizlanma degerine sahip diye mustang gto alacagini dusunmuyorum.

Ayrica ETA cok basarili makenizma uretir, servisi kolaydir, ucuzdur, firmalarin kar oranini arttirarak, orta ust kategorideki bir cok saate ulasmayi kolaylastirir.

Ama bu niye bu kadar pahali sorusuna tek bir cevap vermek gerekirse, bu cevabi pazar verir. Bir malin fiyati alicinin alacagi, saticinin satacagi fiyattir. Eger satiliyorsa zaten cevap verilmistir. Alim motivasyonlari farklidir ve kisiden kisiye degisir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Mesaj Emre » 01 Haz 2015, 18:39

Cct'ye kat覺l覺yorum. Malesef instagram'da payla覺lan fotoraflar AP'nin sat覺lar覺na olumlu etki etse de marka imaj覺na da olumsuz etki etmeye devam ediyor. Marka zengin saati k覺vam覺na geldi. Her ne kadar saatlerini 癟ok beensem de marka imaj覺 olarak gidiat iyi deil.

Mesela u fotoraflar nedir yani?

Resim

Resim

Son olarak DJ Drama isimli ahs覺n ibretlik ark覺s覺yla (veya ad覺 her ne olursa) mesaj覺 bitirelim.

"My Audemars"
(feat. Meek Mill, Birdman and Gucci Mane)

[Hook: Meek Mill]
I'm gettin' money, I'm ballin' hard
Heard them niggas hatin on me, cause they fallin' off
Honestly bitch, I'm ballin' hard
Yeah It's my time, and I'mma shine just like my audemars, my audemars
Bust down, and iced out
Just hit the switch, that bitch be shining when the lights out
Bust down, and iced out
Look at my wrist, that bitch be shining like a lighthouse

[Verse 1: Meek Mill]
I spit a verse, that's like a point
I do it short, that's like a joint
That's like a bird, oh nigga you ain't heard
I'm in the mixin like a saute when it's gettin stirred
Pull up in the Maserati, got them bitches lookin' at me like I shot somebody
I'm stackin' paper, I need that dropped Ferrari
Got them trying to claim a nigga and we not on Maury
My AP, cool as an A/C
Look in the magazine, the same exact as Jay-Z (Same one)
I'm gettin' money, nigga you straight flea
That bitch be shining thunder up I call it KD
I'm ballin' in this bitch like it's my motherfucking born day
Bout to get a swiss account, so fuck bout what the forms say
I just did 100 shows, ain't never get a tour date
MMG we winning bitch, go check what the score say

[Hook]

[Verse 2: Birdman]
Hundred stacks, Frank watch
Mill at the crib with them tools out
Money nigga, head huntin'
Big timer, rap hunter
Uptown soldier on the battlefield, Big timer blood gettin killa kill
High roller been doing this since the 90s bitch, flippin' birds shippin' how we did this shit
Swag dawg, the money hangin'
A hundred stacks, been bangin'
High roller, shock collar
Ferrari speed, niggas been ballin'
Cherry on them flakes when we on the mound, Fire on that candy blowin' out the pound
Bad bitch stand 6 feet, standin' on this money bought a new fleet

[Hook]

[Verse 3: Gucci Mane]
Look at my wrist, that shit 200 hundred thou'
Cut the lights down, look at me now
Back then they didn't want me, now I'm hot and they all on me
Pull a bunch of these white bitches, I'm chillin hard at the Pink Pony
Gucci Mane and Meek Mills, I'm ballin hard, I'm too trill
New ride with new money, so I had to put it on new rims
Hawks game, I'm courtside
Red bottles on the wet floor, give them up to the athletes
Smellin like a pound of dro, Versace shades I'm yoked out
Rolls Royce it smoked out, parked in front your whole house
I blew the horn, she jumped out
Maybach on cascade, the one on down my west side
4 girls, only fucked 3
Cause one left, and she missed out

[Hook]
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Mesaj Bg17 » 01 Haz 2015, 18:57

Emre :champ:

bir AP sahibi olmadigim icin cok mutluyum. Bu ne yaw, yanimda oturan adam boyle konussa yuzum kizarir benim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners