togisec » 13 May 2015, 09:31
Merhabalar öncelikle hiç saat takmayan biri olarak bu sene başında bende bir saat merakı başladı. Doğal olarak internette araştırmaya konuyu öğrenmeye çalışırken foruma rastladım. Forumda uzun araştırma ve okuyup bilgi alma serüveninde, bu işe çok kısa sürede adapte olup tüm detaylarını öğrenmenin mümkün olmadığını kavradım.
Saat alma fikri bende oluştuğu için bir an önce almam gerekiyordu, yoksa hergün düşünmekten ve okumaktan yorulmaya başlamıştım. İkinci el saat alma fikri, konuya yabancı olduğum için uzak durduğum bir konuydu. Sözün özü bahsettiğiniz saatin kırmızısını 1 ay kadar önce aldım. Hiç saat takmayan biri olarak ilk saatim aynı zamanda isviçrelim bu saat oldu. Saat görüntü, boyut, ağırlık olarak çok hoşuma gitti.
Saatin mekanizması için çok yorum var, çoğu pek hoş değil. Bir aydır saati kullanıyorum, zaman tutmadım, günde kaç saniye ileri gittiğini söyleyemem, ama 15 gün bazında yaklaşık 3-4dk ileri gidiyor. Mekanizmanın daha iyi olması, zaman tutma sizde takıntı olacaksa, 200TL kadar daha fazla para verip extreme olmayan PRS516 modeline bakabilirsiniz, ETA 7750 mekanizma var. Ben her ikisine de baktım, koluma taktım aldığım kırmızı PRS516 extreme görsel olarak çok daha fazla içime sindiği için aldım ve çok memnunum, saatin ileri gitmesi beni hiç rahatsız etmiyor.
Forumdaki ilk yazımı fazla uzattım kusura bakmayın.