TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Bronz Saat Kasalar覺 ve Paslanmalar覺na Dair

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bronz Saat Kasalar覺 ve Paslanmalar覺na Dair

Mesaj kilimanjaro » 12 ub 2015, 00:14

huan8 yazd覺:OnatOzer, cildin salg覺lad覺覺 ter veya nem epey bir etkili asl覺nda. Demek ki pas da fazla tutunamad覺覺 i癟in bir nevi z覺mparalan覺yor orada :)
Cct, koku rahats覺z etmiyordur tahminimce. :roll: ne t羹r bir koku ben de merak ettim.
hakanefe, forumdaki bir konuda g繹rd羹m de eletirilerde belirgin simgelerin -san覺r覺m kastedilen logo veya bezeldeki rakamlar- y羹zeyden 癟覺k覺nt覺l覺 olduu yerlerde a覺nma olaca覺 ve 繹m羹r yeter mi bilinmez silinecei eklinde bir fikir. esasen bu saatin muhafazas覺 ve artlara g繹re deiebilir gibi geliyor. 100 y覺ll覺k saatler var, fakat onlar paslanmaz 癟elik olduklar覺 halde kullan覺ma bal覺 olarak 癟覺k覺nt覺lar覺n a覺nabilmesi s繹z konusu. kald覺 ki bronz zaten mikron mertebesinde bile kay覺p ya覺yorsa, bu saatin kasas覺 y羹zy覺llara dayanamayabilir diyebilir miyiz?

Hakana sormusunuz ama ayn覺 k繹kenden geldiimiz i癟in bende bireyler s繹yleyebilirim.Paslanmaz kasalar覺n 癟覺k覺nt覺lar覺n覺n a覺nmas覺 dediiniz erozyon ineli korozyon ad覺 verilen metal羹rjik bir oluumdur.Halk dilindeki ad覺 paslanmad覺r.Bronzun korozyondan dolay覺 a覺n覺p yok mertebesine gelmesi teorik olarak m羹mk羹nd羹r ancak bir insan 繹mr羹 d羹羹n羹ld羹羹nde 癟ok bir ey deimez.
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj huan8 » 12 ub 2015, 00:26

kilimanjaro, san覺r覺m ben mesaj覺 att覺覺mda yazd覺覺n覺zdan size cevap vermemiim. sizi atlam覺覺m kusura bakmay覺n :) dediiniz gibi, kasada g繹zle g繹r羹l羹r bir fark olumuyor demek ki. daha uzun s羹re kullan覺lm覺 繹rnekler olsa keke elimizde.
Kullan覺c覺 avatar覺
huan8

Kay覺t: 10 Kas 2013, 01:45

Mesaj Cct » 12 ub 2015, 00:27

Koku olay覺na a癟覺kl覺k getireyim :)

Tabiki normal ekilde burnunuza koku gelmiyor ama saati koklad覺覺n覺zda "metalik" bir koku al覺yorsunuz. Nas覺l daha iyi tarif edebilirim bilmiyorum a癟覺k癟as覺..

S覺cak yaz aylar覺nda saati uzun s羹re takt覺覺n覺zda bileinize de bu koku biraz ge癟iyor.
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj kilimanjaro » 12 ub 2015, 00:38

huan8 yazd覺:kilimanjaro, san覺r覺m ben mesaj覺 att覺覺mda yazd覺覺n覺zdan size cevap vermemiim. sizi atlam覺覺m kusura bakmay覺n :) dediiniz gibi, kasada g繹zle g繹r羹l羹r bir fark olumuyor demek ki. daha uzun s羹re kullan覺lm覺 繹rnekler olsa keke elimizde.

rica ederim :thumbup: ... eer bronz saat覺n覺z varsa , dier metalik kasalar i癟in ge癟erli olan temel korozyon artlar覺 ve korunumlar覺 bununla ayn覺d覺r.
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj akincio » 12 ub 2015, 11:11

BRONZ saat kullanan forumdalar yorumlar覺n覺z覺 ve tecrubelerinizi bekliyorum

@hozburun (hasan abide ) bir armida vard覺 Hasan abi bilgilerine muhtac覺z ayd覺nlat bizi :champ: :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
akincio

Ya: 35
Kay覺t: 06 ub 2014, 16:38

Mesaj hozburun » 12 ub 2015, 11:59

Metalurjik bilgim evdeki 癟atal覺n b覺癟a覺n 18/10 olduuya s覺n覺rl覺 :lol: ve bendeki saat pirin癟 bronz deil maalesef .... Metalik koku pirin癟 de de var ama rahats覺z etmiyor imdilik ( belki yaz覺n sorun olabilir ) u an 羹zerindeki patina y覺 da hava ge癟irmez bir kapta halanm覺 yumurta gazlar覺na maruz b覺rakarak elde ettim, iyi de ettim :lol: :lol: :lol: :lol:

繹nce:
Resim
Resim
sonra:
Resim

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
hozburun

Kay覺t: 08 Haz 2011, 17:02

Mesaj tarkani » 12 ub 2015, 12:28

hozburun :champ: ok g羹zel olmu.
Kullan覺c覺 avatar覺
tarkani

Kay覺t: 26 Ara 2012, 11:14

Mesaj hozburun » 12 ub 2015, 12:48

tarkani teekk羹rler :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
hozburun

Kay覺t: 08 Haz 2011, 17:02

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners