TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İsviçre'nin En Değerli Saat Firmaları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İsviçre'nin En Değerli Saat Firmaları

Mesaj Architecte » 29 Kas 2014, 17:39

Evet! Bazıları için milyar doların lafı mı olur :thumbup:

Gene İsviçre'nin en büyük bankası olan UBS nin ''dünya zenginlik'' raporuna göre, (ellerinde çok sağlam deliller var) çünkü en çok gizli hesabı ellerinde bulunduruyorlar

Dünyadaki super ötesi lüx tüketimin % 20 lik dilimini 221 bin kişiden oluşan super ötesi zenginler paylaşıyor. 7 milyar nüfusa sahip dünyamızdaki inanılmaz gelir adaletsizliği ve eşitsizliği bu rakamlardan öğrenebiliriz. Bu arada dünyadaki super ötesi lüx tüketimi en çok tüketen kesim ABD menşeli zenginlerdir.

ülkemiz için de inanılması zor bir zenginlik rakamı var. Nüfusu 80 miyona varan Türkiye'de 915 super ötesi zengin var. Toplam servetleri sıkı durun, 120 milyar dolardır. O my god yani! :o
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj leonardo06 » 29 Kas 2014, 20:26

Breitlingin esamisi yok bu listede. Ayıp la !
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Mesaj Bond » 29 Kas 2014, 20:41

Konu için teşekkürler :champ:

The Most Valuable Swiss Watch Brands 2014 :arrow: http://www.bv4.ch/en/

Uhren Shumuck 2014 Link http://bv4.ch/files/5614/1583/8746/HZE_46_UhrenSchmuck.4.pdf

Resim

BV4 Ltd'nin 2013 yılında hazırladığı liste ise şu şekildeymiş. Çoğu aynı olmakla beraber bir kaç marka yer değiştirmiş veya eklenmiş.

Resim

Değerlendirmenin ve listenin nasıl oluşturulduğuna dair bazı bilgiler ise ingilizce olarak alt linkte mevcut.

:arrow: http://le-monde-edmond.com/most-valuable-watch-brands-2013-14-part-ii/
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Architecte » 29 Kas 2014, 20:52

Aslında benim teşekkür etmem lazım, çünki görsel olarak da bir kaç fotograf eklemem gerekiyordu ama işte tembellik yaptım. :D

Ve evet! Listeye 20 saat firması girmiş, bu firmalardan birisinin Tissot olması çok hoş :thumbup:

Eline sağlık
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj asymptote » 29 Kas 2014, 21:08

memojan yazdı:Ve evet! Listeye 20 saat firması girmiş, bu firmalardan birisinin Tissot olması çok hoş :thumbup:

Bu listenin, marka prestijiyle uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını sanırım hatırlatmaya gerek yok. Swatch, Patek'ten hemen sonra geliyor netekim.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Ynt: İsviçre'nin En Değerli Saat Firmaları

Mesaj Tolgi06 » 29 Kas 2014, 21:13

memojan yazdı:Acaba ben yanlışıkla Fransızca mı yazdım diye düşünmeden edemiyorum [emoji106]

5.4 milyar değerinde bir Rolex, yada 3.05 milyar değerinde bir Omega saati kime satacaklar :D

Memojan pardon ben tapatalktan yazarken basligin yarisini goruyorum, o yuzden bir yanlis anlasilma oldu.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Architecte » 29 Kas 2014, 21:25

asymptote yazdı:
memojan yazdı:Ve evet! Listeye 20 saat firması girmiş, bu firmalardan birisinin Tissot olması çok hoş :thumbup:

Bu listenin, marka prestijiyle uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını sanırım hatırlatmaya gerek yok. Swatch, Patek'ten hemen sonra geliyor netekim.. :D

Netekim doğru söylüyorsun ama gene de Tissot marka saat kullanan birisi olarak gurur verici bir liste ;)

Bizim sevinmeye hakkımız yok mu sevgili asymptote :D

Tolgi06 önemli değil dostum
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Archimed » 01 Ara 2014, 15:19

Firmaların marka değeri belirlenirken firmanın bilançosu, aktif kalitesi, belirli zamandan bugüne indirilmiş nakit akımı, patentleri, pazar payları, karlılık, itibarı, vs kriterler göz önüne alınır. Buna ek olarak halka açık şirketlerdeki firmaların bilanço kalitesi, firmanın hisselerine olan talep, firmayla ilgili beklentiler ile genel piyasalardaki likidite, piyasaya yönelik algılar göz önüne alınır. O yüzden bir Omega PP'den daha değerli bir firma olabiliyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Dorukeski, Eterna, fsinan, Google [Bot], Icarnaceast, kirpi ve 240 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners