TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2014 Grand Prix d'Horlogerie de Geneve Ödülleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2014 Grand Prix d'Horlogerie de Geneve Ödülleri

Mesaj onatozer » 04 Kas 2014, 03:22

Jazz yazdı:Breguet in klasik görünümlü saatlerini hep beğenmişimdir, bir de kadranda 10hz yazmasa mükemmel olurdu.

Sonuna kadar katılıyorum. :super: 10Hz yazısı böyle bir saatte 1945 Chateau Mouton-Rothschild şarabın yanında Lahmacun yemeye benzemiş. :evil:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj ermansire » 04 Kas 2014, 11:32

Bu Grand Seiko'ya bakınca hiçbir numarasını görmeyen tek kişi ben miyim?
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Hellhound » 04 Kas 2014, 11:42

ermansire yazdı:Bu Grand Seiko'ya bakınca hiçbir numarasını görmeyen tek kişi ben miyim?

+1

Grand Seiko gözümde Golf R gibi bir şey. Aynı fiyata Audi ya da BMW alınabilecekken Golf R tercih eden biri ancak Grand Seiko satın alır diye düşünüyorum. Ya markaya ağır sadık olunması lazım, ya da günlük sapma konusunda obsesif...
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj SeRxx » 04 Kas 2014, 12:00

Hellhound, Golf R benzetmesi Grand Seiko'ya büyük hakaret olur :)

Subjektif yargıları işin içinden çıkarırsak geri kalan her konuda, kendi fiyat aralığında bulunan rakipleriyle rahatlıkla yarışabilecek bir markadır Grand Seiko.

Kendim şahsen o bütçeyi Grand Seiko'ya ayırır mıyım? Çok çok zor.

Forum genelinde var olan Lexus benzetmesi daha doğru olur sanırım :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Hellhound » 04 Kas 2014, 12:22

Grand Seiko tamamen Seiko'dan ayrı bir marka olarak görülüyorsa Lexus benzetmesi yerinde olabilir. Ancak markanın "Seiko" olduğunu düşünürsek Lexus benzetmesine katılmıyorum. Zira Lexus üst segmentte konumlandırılmış bir marka.

Seiko'nun ürün gamında birkaç yüz dolara alınabilen seriler de olduğu için, yine upper class hariç her segmente hitap eden VW'in ve oldukça geniş fiyat aralığına sahip Golf modelinin daha uygun bir benzetme olduğunu düşünüyorum. Bir de Golf neden hakaret olsun ki, pazardaki en ikonik araçlardan biri :)
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj onboardx » 04 Kas 2014, 12:40

Zenith i kolumda denemiştim. İnanılmaz hafif, şık duran bir modeldi.Ayrıca mekanizması titanyumdan yapılmış. Fiyat olarak 50 bin tl fiyatı vardı.
Kullanıcı avatarı
onboardx

Mesaj SeRxx » 04 Kas 2014, 13:25

Grand Seiko, Seiko bünyesinde bulunan bambaşka bir marka... Üretim tesisleri, Ar-Ge çalışmaları, hedef kitlesi vs her şeyiyle başka bir marka. COSC'dan daha ağır şartlarda işleyen mekanizmalarının denetleme birimi mevcut ki "JLC 1000 Hours Control" ile birlikte benim en çok takdir ettiğim kontrol mekanizmasıdır. Bu yüzden Lexus markası ile özdeşleştirmek daha doğru olur diye düşünüyorum. :thumbup:

İkonikliğini göz önünde bulundurursak Golf R'nin saat dünyasındaki karşılığı TAG Heuer Carrera Calibre 36 RS'dir bana göre :)

Grand Seiko'nun parfüm dünyasında da bir karşılığı vardır sanırım :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj BarisFB » 04 Kas 2014, 13:39

Grand Seiko'nun en büyük sıkıntısı isminde Seiko isminin geçmesi. Genelde pazarın nispeten daha "affordable" kısmına hitap eden markalar daha üst segmente hitap edecek Premium bir sub-brand çıkardıklarında bunun ana markayla bağını mümkün mertebe koparmaya çalışıyorlar

Bakınız:
Toyota - Lexus
Nissan - Infiniti
Honda - Acura

Hatta sırf bu amaçla distribüsyon kanalları bile ayrı oluyor. Mesela Amerika'da gidip Toyota bayisinden Lexus alamazsınız. Ama Seiko butikten Grand Seiko alabiliyorsunuz

O yüzden Lexus benzetmesi çok doğru değil bence. Asıl soru şu, Lexus alan tüketicilerin ne kadarı aynı arabanın adı Lexus değil de Grand Toyota olsaydı yine alırdı? Bence ciddi bir azalma olurdu.

Ben Seiko'nun yerinde olsam bambaşka bir isimle Grand Seiko'yu pazarlardım. Sonuçta Grand Seiko alanlar bugün isminde Seiko geçtiği için değil, Seiko geçmesine rağmen alıyor kanımca. :champ: :champ:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners