TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner 114060 Bezel Sorunu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Submariner 114060 Bezel Sorunu

Mesaj ysrFCB » 19 Eyl 2014, 00:10

baskentco
sagol yorum icin :) bu siteden onceki saatlerim iwc big pilot ve top gun ve jlc yani bu iki markayi cok severdim ama bu aralar dalis saati meraki var bende ve suan imkan olsa hic dusunmeden ap diver alirim markasi icin degil sanki tiklerimi bitek o kurtarir gibi :thumbup:
ysrFCB

Mesaj Bg17 » 19 Eyl 2014, 06:01

Sublarda denk gelememe problem I var ama tiktan hemrn sonra bezeli yarin mm geriye alabilirsiniz. Genelde bu sekilde simetri tutuyor.

Iwc ve jlc farkli segment in saatleri, kullanim alanlari marka imajlari farkli. Her ne kadar birbirine rakip gibi gosterilmeye calisilsalarda iwc jlc in yakinina gelmesi icin 40 firin ekmek yemesi lazim.

Rolex kullanim kolayligi, marks imaji ve ikinci el degeri ile tamamen farkli bir yerde ( altinda yada ustunde degil , farkli).

Tel saat icin dogru secimi yaptiginizi dusunuyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj uzbey33 » 19 Eyl 2014, 09:10

simetriye önem veren biri ap diver'da vidalarla indislerin birbirini tutmamasını da sevmeyebilir.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj onatozer » 19 Eyl 2014, 11:13

Bezel simetrisi kusursuz olan diver ile neredeyse karşılaşmadım. Benim Fifty Fathoms'un şansıma sorunu olmasa da magazads denediğim mavi modelinde indeksleri tam tutmuyordu. Uzbey33 un de belirttiği gibi AP Diver'larda da bu sorunun olabildiğini hatta bezeldeki rakamlarda bile ufak kayikliklar olduğunu gordum-duydum.

Fiyat aralığı ne olursa olsun sıfır hata bir bezel olduğunu açıkcası artık düşünmüyorum. Hatta bir yüzdeye vurmak gerekirse Rolex bu konudaki en başarılı marka diye dusunuyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj tarkani » 19 Eyl 2014, 11:35

Sanırım olay bezelin indexleri ile kadranın indexlerinin denk gelmemesi değil. Doğru anladıysam normalde bezel ile kadran uyuşuyor ancak bezel saat yönünde zorlandığında az bir kımıldama oluyor ve uyuşma bozuluyor.

Aynı siklette değiller tabii ama Seiko Monster'ımda aynı durum var. Hatta indexler genelde uyuşmuyor. :lol: Ben sorun olarak görmüyorum.

Bezelin altındaki tırtıkların arasındaki boşluktan kaynaklanıyor olmalı. Bence bir hata değil ama vmetin'in saatinde bu olmadığı için mağazaya gidip 1-2 submariner'a bakın derim.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj ysrFCB » 19 Eyl 2014, 16:09

bg17
aslinda dogru soyluyorsunuz iwc ve jlc rakip degil ama tarz benzedigi icin sevdigim iki marka ama ikinci el degeri pekte iyi sayilmaz saatleri satana kadar cok zorlandim tabi fiyat kousunda o yuzden joker bi saat secmek istedim marka eskimeyen yuzu ikinci el degeri ve dalis saati olmasi oyuzden tum oklar submarineri gosterdi yorumunuz icin cok tesekkur ederim.
ysrFCB

Mesaj ysrFCB » 19 Eyl 2014, 16:14

uzbey33 , onatozer
yorumlar icin cok tesekkur ederim ve iyiki ap diver de bi simetrik sorundan bahsettiniz cunku o saat icin biriktirmeye basladim bile taabi bu olayda uzdu cunku suan hayalimi susleyen saat o :(
ysrFCB

Mesaj ysrFCB » 19 Eyl 2014, 16:21

tarkani
kesinlikle ilk iki satirdaki yorumunuz benim anlatmak istedigim seydi :thumbup: ama tam beceremedim :) aslinda denedim dun rolex magazasinda ve birinde var digerinde yok anliyamiyorum neden kaynakli :?:
yorumunuz icin cok tesekkur ederim.
ysrFCB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners