çerezleri hazırladım, gerilim, macera heyecan, hepsi bu forumda
serarfb limited klübünden çıkınca, tabi koca başkana da bizim gibi mavi olmak yakışmaz,
serdar fb şeklinde yazılmasını öneriyorum ben

tabi limitedtan değil, moeratorlukten renkli olduğunu biliyorum, maksat sansayon olsun

(bknz. uçmadan önce son sözler)
şaka bir yana ben bu fırsatçıları saat severlerin saatlere ulaşmasını engelleyen kişiler olarak görüyorum. buraadaki çoğu kişinin inglizcesi var, saatlrine aman kim ne verirse versin de satayım gitsin olarak yaklaşmadıklarını da biliyorum. hadi ebay falan uğraştırıyor da en azından wus'ta deneyebilirler belki, bizim satılık bölümünde hareketlilik çok yok. kapalıçarşı'dakiler falan gidip adamlara satmaya çalışırsanız bedavaya almaya çalışırlar, ama illa ben alacağım demezler. bu internettekiler fiyatı biraz uygun bir saat gördüklerinde milisaniyeler içinde alıyorlar, zevk, beğeni, karar kriterleri olmadığı için ve muhtemelen her saniye takip ettikleri için normal bir kullanıcının alabilmesi imkansız bir hızla adeta yarışıyorlar. bu kadar yılda alamadığıma üzüldüğüm 2-3 tane saat olmuştur, hepsi çok iyi, zarar ettirmesi de imkansız fiyatlardı, ama gerçekten iyi bedellermiş ki bikaç gün içinde satıcılar tarafından kapıldı. yani düşüncem bunların sayfalarca listeledikleri ve hala gördüklerinde hemen kapacakları saatlerin bir adedi bile belki de meraklısını seveni çok uzun süre mutlu edecek ürünler. bizim ikinci el sayfası çok hareketli değil, ama saatçilere verilen fiyatlar kullanıcılara sunulsa daha hareketli olur mu bilemiyorum. bazen de heralde kişi kendisi satmaya kalksa hızlıca da satamayacağı fiyatlardan alıp, sonra rakamı daha da yukseltip suni fiyat yüksekliği yaratarak kar ediyorlar. arabada da olyor bu, aylarca saılmayan arabayı bir bakıyorsunuz galeri almış fiyatı daha da yükseltmiş. tabi bunlar ikinciel profesörü, belini ne kadar kırıp almıştır onu da bilemem. hocamız vardı, harvardta falan negotiation üzerine çalışmış, doktor, iş adamı, aynı zamanda hobi olarak saat tamir ediyor. negotiationda onu bile susuz getirir bunlar.
ben bunları beslememekten yanayım, dükkanı olur, biri gider hızlıca satmak ister buna bişey demiyorum ama sahibinden alınıp sahibinden satılmak üzere geliştirilmiş teknolojik imkanları ele geçirmelerinden rahatsızım. ebayde falan belkide derinlik çok olduğundan bu olmuyor. saatleri saatçilerde görünce üzülüyorum, ama herkesin kendi bileceği şey elbette.