TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gümrük Mevzuat ve Başağrısı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ynt: Gümrük Mevzuat ve Başağrısı

Mesaj Miriel » 11 Mar 2014, 15:39

cagatay10 yazdı:Simdi soyle. Benim bu tarz alisverislerim hep Amazon.com'dan oldu. Orada da, kendi sattiklari urunlerin vergisini zaten toplam tutara ekliyor ve gumruk ucretlerini de Amazon kendisi karsiliyor. DTP veya DPT diye bir gumruk koduyla geliyor yanlis hatirlamiyorsam. Dolayisiyla paket buraya geldiginde ekstra herhangi bir ucret odemiyorsunuz. Hatta Amazon o kadar duzgun bir site ki, zaman zaman "Biz yanlis hesaplamisiz vergisini, bu kadar parayi geri iade ettik kartina" bile deyip, iade ediyor parani. Ama tekrarliyorum, butun bu soylediklerim, Amazon'un direk kendi sattigi urunler icin.

Teşekkürler.

Benim beğendiğim saatler arasında Amazon'un kendi sattığına hiç denk gelmedim hepsi Domestic Shipping...
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Re: Gümrük Mevzuat ve Başağrısı

Mesaj necati » 11 Mar 2014, 15:42

tarkani yazdı:Saat ardiyede bekliyorsa, ardiye masrafları saatin fiyatını aşabilir. Şimdi huylarına gidin, saatinizi alın, sonra uğraşırsınız.

Ardiye meselesi değil. Saat ptt kargoda bekletiliyor, internet bilgilendirmesinde gümrükte imiş gibi gösteriyorlar. Gümrük görevlisi kutuyu görmediği halde bana ihbarname yazıyor, fatura ile beraber gelin diye. Önce bir kargoyu görürsün, fiyatta uyumsuzluk olduğunu düşünürsen ona göre bir yol çizersin. Peki kargoyu faturayı görmeden bana ihbarname yazmanın manası nedir? Kargo ptt şubesinde tutulduğu halde, gümrükte tutuluyormuş gibi bilgi girmenin manası nedir? Gerçi ptt genel müdürlüğüne şikayette bulundum bakalım ne diyecekler.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj tarkani » 11 Mar 2014, 16:40

İş bayağı karışık olmuş. Hayırlısı ile saate hemen kavuşursunuz umarım.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj ErsinGS » 11 Mar 2014, 18:48

gümrüklü paketlerin olduğu PTT bölümüne haftada bir gün gümrük görevlisi geliyor. Paketi açıyorlar ve orada içinden çıkan fatura bilgilerine ikna olmuşsa ödeyeceğiniz vergiyi bildiren bir kağıt bırakıyor. Siz PTT ye gidip o belge ile gümrük müdürlüğüne vergiyi ödeyip tekrar ödeme belgesi ile gidip paketinizi alıyorsunuz. Bu durum evraklarınızla birlikte görüşme noktasına kadar gidebilmekte sizde olduğu gibi...
Bence sizin için asıl tehlike PTT nin paketi alıcı almadı diye göndericiye iade etmesidir.
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj necati » 11 Mar 2014, 21:32

ErsinGS yazdı:gümrüklü paketlerin olduğu PTT bölümüne haftada bir gün gümrük görevlisi geliyor. Paketi açıyorlar ve orada içinden çıkan fatura bilgilerine ikna olmuşsa ödeyeceğiniz vergiyi bildiren bir kağıt bırakıyor. Siz PTT ye gidip o belge ile gümrük müdürlüğüne vergiyi ödeyip tekrar ödeme belgesi ile gidip paketinizi alıyorsunuz. Bu durum evraklarınızla birlikte görüşme noktasına kadar gidebilmekte sizde olduğu gibi...
Bence sizin için asıl tehlike PTT nin paketi alıcı almadı diye göndericiye iade etmesidir.

PTT bana kargonun geldiğini bildirmeksizin neye dayanarak geri gönderebilir? Benim adresime ulaşıp yokluğumu imza altına almadan, durduk yere geri gönderme yetkisine sahip mi?
Ayrıca sizin bahsettiğiniz konuyu biliyorum ve diyorumki gümrük görevlisi kargoya bakmamış, faturasına bakmamış, direk olarak benden paypala ödeme yaptığım belgenin çıktısını istiyor. Neye dayanarak? Şüphelenmesi için önce faturayı görmesi gerekmezmi? Bu arada başka incilerde döktürdü. Diyorki, ya saat sahteyse, bilmem ne kanununa aykırı imiş. Ee dedim, nasıl anlayacaksınız sahte olup olmadığını? Zannedersin ki gümrük şefliğinde bilirkişi heyeti var, gelen bütün kargoları inceleyip taklit ürünleri tesbit edip geri gönderiyorlar.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj ErsinGS » 11 Mar 2014, 23:08

necati yazdı:
ErsinGS yazdı:gümrüklü paketlerin olduğu PTT bölümüne haftada bir gün gümrük görevlisi geliyor. Paketi açıyorlar ve orada içinden çıkan fatura bilgilerine ikna olmuşsa ödeyeceğiniz vergiyi bildiren bir kağıt bırakıyor. Siz PTT ye gidip o belge ile gümrük müdürlüğüne vergiyi ödeyip tekrar ödeme belgesi ile gidip paketinizi alıyorsunuz. Bu durum evraklarınızla birlikte görüşme noktasına kadar gidebilmekte sizde olduğu gibi...

PTT bana kargonun geldiğini bildirmeksizin neye dayanarak geri gönderebilir? Benim adresime ulaşıp yokluğumu imza altına almadan, durduk yere geri gönderme yetkisine sahip mi?
Ayrıca sizin bahsettiğiniz konuyu biliyorum ve diyorumki gümrük görevlisi kargoya bakmamış, faturasına bakmamış, direk olarak benden paypala ödeme yaptığım belgenin çıktısını istiyor. Neye dayanarak? Şüphelenmesi için önce faturayı görmesi gerekmezmi? Bu arada başka incilerde döktürdü. Diyorki, ya saat sahteyse, bilmem ne kanununa aykırı imiş. Ee dedim, nasıl anlayacaksınız sahte olup olmadığını? Zannedersin ki gümrük şefliğinde bilirkişi heyeti var, gelen bütün kargoları inceleyip taklit ürünleri tesbit edip geri gönderiyorlar.

iade kısmı tahmin
diğer kısımları başıma geldiği gibi yazdım.
Gümrük limit altı gelenleride açıp kontrol edip öyle yolladılar adresime.
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj Erdem35 » 11 Mar 2014, 23:25

ben 4 yıla yakın karadenizde görev yaptım(Rize) ... yeni atanmışım ev kuracağım,şofben lazım oldu.. geziyorum dükkan dükkan neyse birine girdim şofben varmı dedim; napacaksın şofbeni dedi :shock: kaçtım hemen oradan... diğerine girdim bir kaç tane gösterdi fiyat şu şu dedi; dedim şu modelin özelliği ne? dedi ne özelliği olacak suyu ısıtıyor işte dedi :D hemen dışarı çıkıp hava aldım biraz.... sanırım bunlar bir çete ve sen o çetenin Ptt kısmına bakan üyesine denk gelmişsin Necati Abi....
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Miriel » 11 Mar 2014, 23:28

Erdem abi :lol: :lol: :lol:

Sınava çalışırken ilaç gibi geldi. :D
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 176 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners