SelAc yazdı:Tasarımın sahipleri ve yasalar bu duruma izin veriyor. Vermeseydi bile Seiko San Martin'e mekanizmayı sattığı gibi tasarım için patent ücreti de alabilirdi. Bu da yasal ve etiktir. Parnis marka bir homage saat kullanıyorum. Aynı tasarımı kullanan farklı fiyat bandında onlarca marka var. Bazıları çok eski markalar. Ben fiyat performans ve kaliteye bakıyorum. Homage saat almanın, kullanmanın ilk nedeni tabi ki bütçe ama forumda bir çok saat sever kaliteyi ön planda tutuyor. Ben de böyle yapıyorum. Yoksa Submariner homage bir saat 150 TL ye de bulunabiliyor. Tasarımların mutlak sanatsal değeri tabi ki önemlidir. Kullanıcılar tasarımın güzelliğini kabul ve takdir ediyor. Bu sebepten homage ürünlerde de bunu istiyor. Homage bir üretimin tasarımın aslını övdüğünü bu durumun en azından tasarımcı için övünülecek bir şey olduğu kanaatindeyim. San Martin Captain Willard'ı da gözüme kestirdiğimi ekleyeyim.
fbC yazdı:SelAc yazdı:Tasarımın sahipleri ve yasalar bu duruma izin veriyor. Vermeseydi bile Seiko San Martin'e mekanizmayı sattığı gibi tasarım için patent ücreti de alabilirdi. Bu da yasal ve etiktir. Parnis marka bir homage saat kullanıyorum. Aynı tasarımı kullanan farklı fiyat bandında onlarca marka var. Bazıları çok eski markalar. Ben fiyat performans ve kaliteye bakıyorum. Homage saat almanın, kullanmanın ilk nedeni tabi ki bütçe ama forumda bir çok saat sever kaliteyi ön planda tutuyor. Ben de böyle yapıyorum. Yoksa Submariner homage bir saat 150 TL ye de bulunabiliyor. Tasarımların mutlak sanatsal değeri tabi ki önemlidir. Kullanıcılar tasarımın güzelliğini kabul ve takdir ediyor. Bu sebepten homage ürünlerde de bunu istiyor. Homage bir üretimin tasarımın aslını övdüğünü bu durumun en azından tasarımcı için övünülecek bir şey olduğu kanaatindeyim. San Martin Captain Willard'ı da gözüme kestirdiğimi ekleyeyim.
San Martin bronz kasa ve eta-7753 ile oris chrono diver homage yapmış, mis mis.
1155 $ olmasaymış iyiymiş
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir
|