TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Mesaj Clk » 13 Tem 2010, 16:41

Bende onu diyorum. Sen Omega al. Rolex'e hic bulasma .....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Efe » 13 Tem 2010, 17:02

Ben burda alışverişten bahsetmiyorum ki, şahit olduğum bir durumu paylaşıyorum.
Doğruya doğru, iyi bir bakımla iki marka da yaşlanana kadar kolumuzda işlevini koruyacaktır.
Ben marka ayrımcılığı yapmam, yeri gelir Omega yeri gelir Rolex beğenilerim arasına girer.
Üstelik birinci tercihim Rolex olur. Özellikle bilekteki duruşları ile aralarında ciddi farklar var.
Makine kısmını tartışmıyorum bile.
Ama Rolex'in Omega'dan kalitesi olması, Omega'yı fast food bir model yapmaz haksız mıyım :)
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Efe » 13 Tem 2010, 17:13

Konu çok ekseninden saptı ama demek istediğim Rolex, en üst birkaç markadan sonra tartışmasız en kaliteli saatleri üretse de Omega gibi, IWC gibi zamana dayanamıyor. Bu da bence can sıkıcı bir durum. Keşke zaman konusunda da diğer markaların çok önünde durabilseydi, makinesi, konforu ve değeri gibi...
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Clk » 13 Tem 2010, 17:26

Bu konuda cok yanlis bir düsüncede oldugunu belirtmek isterim. Piyasada ki Vintage niyetine satilan Omegalarin neredeyse hicbir tanesi orijinal degil. Hepsi sonradan bakim yapilmis, parcalari degistirilmis, kadranlari ile oynanmis v.s. saatler.

Eger vintage saatler ile ilgili biraz arastirma yaparsan vintage bir saatin üzerinde ki cizik yada kordonun sarkmasinin fiyata etkisi disinda hicbir önemi yoktur. Asil önemli olan saat üzerinde ki tüm parcalarin orijinal olusu (orijinalden kastim 1970 model bir saatte 2000 model bir kadran olmasi yada mekanik parcalarin günümüzde ki orijinal parcalar ile degistirilmesi degil, orijinallikten kastim bir saatin A'dan Z'ye her parcasinin 1970 senesine ait olmasidir.)

Internette gördügün ve en yüksek degeri 1000 euro olan Vintage Omegalar (PLOPROF Haric) bu neden ile degersizdir. Bir arkadasimiz sormustu bende yanitlamistim. Satilan saatlerin %50'si sahte digerleri de Orijinal durumda degil.

Omega ve IWC zamana mi dayaniyormus? Cok komik... Eger 2-3 tane örnek resim bulur buraya yüklersen bende akabinde 10000lercesini yüklerim hurda durumda ki IWC ve Omegalara örnek olarak. Bu arada unutmadan su döküntü Rolex'lere de bir kac örnek resim yükleyebilirsen bende görmüs olurum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Efe » 13 Tem 2010, 21:03

Cümlem devrik olmuş, IWC ve Omega zamana dayanıyormuş gibi bir anlam çıkıyor, benim edebi hatam. Demek istediğim ne Rolex, ne Omega ne de IWC zamana dayanamıyor. Bu kısımdaki düzeltmeyi yaparak, konuya devam ediyorum.
Ben internetteki resimlerle uğraşmıyorum ki, Nişantaşı'da Erol Saat var, kendisine gittiğimizde sağolsun bize bütün elindeki vintage modelleri çıkarıp gösteriyor. Ben de elindeki modeller arasında kıyaslama yapıyorum. Çıkardığım sonuç da bu oluyor. Üstelik bu saatçiye de Polemik isimli kullanıcıyla gidiyorum. Kendisine de soracak olursan söylediklerimin desteksiz olmadığını görebilirsin.
Ayrıca bu saatçiye gittiğinde, konuşma odasının sağındaki raflarda son derece eski Rolex'leri görebilirsin. Genelde hep aynı saatler var, ve her gittiğimizde de inceliyoruz.
Kısacası; yanlış anlama, bu söylediklerim forumdaki resimlere baka baka yorumlanmış kelimeler değil.

Parçası ne kadar değişmiş bilemem, onu hiçbirimiz bilemeyiz. Ama farklı farklı hatrı sayılır rakamda Omega vintage model görmüşümdür. Karşılaştığım 5 tanesi hakikaten kullanılamayacak durumda. Kalanların da hepsinin parçası değişmişse o da benim gözlemimi yanıltan bir olgudur. Bir şey yapamam.
Ama ben bu 3 markanın makine haricindeki materyallerinin zamana karşı dayanıklılığının benzer olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Cant » 14 Tem 2010, 09:36

clk yazdı:Ne demisler, lider belli ikinci kim ona bakalim :D

bir saat forumunda daha ciddi saptamalar olmalı, swatch desen daha inandırıcı olurdu.
başa sarmayalım, sonra küsüp gidiyorsun :)
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj 2fast4u » 14 Tem 2010, 09:57

arkadaslar vintage saat konusunda fazla bilgim yok fakat newyork taki hemen hemen en buyuk vintage magazasinin kismi fotolarini yukledim .bu magzada bir suru sordugum markanin 2.el veya eski modellerini gorme firsatim oldu.Rolex deyince suratlar degisti gak guk dediler kac paran var anlasiriz muhabbetleri yapildi ama saatler ortada yok bilmem anlatabildinmi
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj bizantolog » 14 Tem 2010, 11:25

Rolex saat satmıyor aslında, bir tür onay belgesi, başarı göstergesi mahiyetinde bir mühür satıyor, tartışmaların kaynağında da bu var. Yoksa mesela Rolex'lerin içindeki makine ile ilgilenenlerin sayısı son derece azdır. Önemli olan kişinin kolundaki saatin hakikaten Rolex olup olmamasıdır. Kalite ise olması gereken ve zaten Rolex'in ince ince yoğunlaştığı bir unsur, gerisi ise tamamen teferruattır veya sadece meraklıların, tutkunların işidir.

IWC de mecburen saat satıyor bu durumda, çünkü zaten Rolex'ten geriye diğer markaların elinde kalan çok fazla bir şey yok.

Omega ise ayrı bir dünya. Ancak satış-pazarlama sürecinde Rolex'in takipçisi olduğunu söylemek mümkün belki.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Anpilfan ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners