TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Mesaj sedir » 08 Eki 2016, 14:48

Evet, ben de "çok" para ("çok" kişiye göre değişir tabii) vermediyseniz inhouse isteyemezsiniz, "çok" para verdiyseniz de "saatin" içinde birçok saatte bulunan makine varsa sizin "içiniz" rahat etmez diye düşünüyorum.
"Çok" için sınır isterseniz yukardaki değerlere katılırım ama 5-10 bin TL gibi geniş bir aralık yerine 10 bin TL gibi bir tek değer vermeyi daha uygun bulurum.

Gerçi yukardaki tanımlamam bazı saatlerde çalışmıyor. Mesela Seiko 5, 7S26'sıyla in house değil mi? Cevap: in house. İşte ucuza in house mekanizma.
Burada insan ödediğinin karşılığını almak istiyor diye özetlemek gerekli. Karşılık mekanizmayla da olur, tasarımla da işçilikle de, aslında bunların hepsiyle. Çok ödediyseniz, tüm parametrelerde karşılık beklersiniz, az ödediyseniz bazılarında.

Ben de az ve öz ifadelere bir katkıda bulunayım bari: "Ne kadar ekmek o kadar köfte!"
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj SeiKinetic » 08 Eki 2016, 15:39

Stingray yazdı:enteresan bir ornek aslinda,araba forumlarini takip etmedigim icin bilemiyorum,acaba Mercedeste Renault motoru kullandigi icin,inhouse motor degil o para verilmez yada Audinin lamborghini motoru icin inhousemu degilmi tartismalari yapiliyormu,yada Jaguar Ford motoru kullandigi icin jaguardan sayilmiyormu.

Bu örneği vermek için konuya tekrar girdim fakat sağolunuz benden önce vermişsiniz. Öncelikle sorunuza cevap olarak; evet, Mercedes CLA diyelim, Renault motorunu kullandığı için bir çok eleştiriye maruz kalmış, üvey evlat muamelesi görmüş, araca hayatında dokunmamış kimselerce bile "Param buna yetti Mercedes'i" olarak adlandırılmıştır. Şahsi görüşüme gelince, CLA ile olan kişisel deneyim ve geçmişim sonucunda bence de CLA bir Mercedes değildir. Sadece motor olarak değil, donanım, kalite hissi, yol tutuş, malzeme kalitesi vs.olarak daha sayabileceğim onlarca nokta nedeniyle CLA bir Mercedes değildir. Şahsi görüşümdür, küresel bir geçerliliği pek tabii sınırlıdır.

Varsayımsal bir örnek daha verecek olursak; 3000cc, 300hp, neredeyse tamamı Mercedes yapımı bir motor kullanan bir Mercedes düşünelim. Diğer tarafta da 2000cc 400hp, Mercedes yapımı olmayan, tamamen verimlilik, doğa yasalarına uyum, emisyon kuralları vb.çerçevesinde üretilmiş, yakıt sarfiyatı ve vergi yükü daha düşük, daha verimli bir motor kullanan bir Mercedes düşünelim. Çoğu insan 2.opsiyonu tercih edecektir. Ama ben değil. Çünkü ben o, arzuladığım hissi asla yaşayamam. Her bir ukte kalacaktır içimde. Hep yarım hissedeceğimdir. Her ne kadar her ticari marka maddi kaygılar ve amaçlar üzerine kurulmuş olsa da, ben; beni bu düşüncelerden en çok hangisi uzakta tutuyor, hangisi en asil ve safkan marka bilincini bana iliklerimde hissettiriyorsa onu tercih ederim. Bu seçimim akıl dışı olarak görülebilir, ki çoğu noktada haklı bir görüştür de. Ama benim için bu 4 teker, sadece 4 teker değildir. Ruhu olan, damarlarımda gezinen, beynimi esir almış bir olgudur. Yıllar önce Alfa Giulietta reklamında da söylendiği gibi: "Ruhlarımız olmadan, sadece birer makineyiz." Tabii Alfa ruhu, Fiat ortaklığı, maddi kaygılar, düşen malzeme kalitesi vb. konular tartışılır. Bu başka bir husus.

Günümüzde her şey maddi kaygı üzerine kurulmuş durumda. Her marka ve firma "nasıl daha fazla kar elde ederim?" diye düşünüyor. Ama ben buna oldukça karşıyım. Daha fazlasını iste, daha fazlasını vereyim; ama benim zevkimden feragat etmemi isteme. Anlatmak istediğim de işte bu. Bahsi geçen Longines markasının bazı modelleri Elabore ETA kullanıyor, doğrudur. Fakat kendisini daha üst seviyeye taşımak istiyorsa bu firma, daha özgün seçimler yapabilir. Daha özgün mekanizma, ki bu horolojide "in-house"ye denk geliyor; daha özel bir his vermelidir. Zaman tutarlılığı, verimliliği, işçiliği, mekanizma parçalarının kaliteleri veya buna benzer kriterler görecelidir. Ama eğer kendisini daha özel yerlerde görmek istiyorsa bu firma, daha özel bir şeyler vermek zorundadır. Benim naçizane ve şahsi görüşüm bu yönde. 1000 TL'lik bir Tissot'tan zaten inanılmaz işçilikli bir inhouse beklemiyorum, beklenilemez. Swatch Group firması oluşu benim görüşümü doğrular nitelikte. Çünkü Swatch'ın da amacı bellidir. Daha çok adet saat, daha düşük maliyet, daha çok kar. Bir kaç markasını tenzih ederim. Örneğin, Omega.

Swatch'ın bir markayı alıp hakettiği yere getirebilecek medyatik ve ekonomik gücü olduğu doğrudur. Bunu kabul ederim. Ama aynı zamanda zaten hakettiği değeri gören bir markayı alıp, daha yüksek kar amacıyla iyice makineleştirip saatseverler arasında daha düşük saygı görmesine sebep de olabiliyor. Günümüzün sorunu da bu zaten.

Toparlamak gerekirse, Longines ne kadar kaliteli ve iyi performans veren bir mekanizma kullanırsa kullansın, inhouse olmadığı sürece gözümde Swatch'tan farkı yoktur. Dağlar kadar fark vardır ama saygım yoktur diyelim daha doğru bir tabir kullanmak gerekirse. Diyebilirsiniz ki Valjoux da Swatch, ETA da Swatch, Omega da Swatch. Nasıl in-house değil? Oldukça haklı olduğunuz bir soru olacaktır. Fakat bu tamamen benim şahsi hissimle alakalı. Bir ukte kalıyorsa içimde, ben o işten zevk alamam. Anlayış göstereceğinize inanıyorum.
Saygılar.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj MelihGS » 08 Eki 2016, 15:55

Swatch yapılanması olmasaydı mekanik saat dünyamız ne durumda olurdu bunu da düşünmek lazım.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj mturann » 08 Eki 2016, 17:52

Mercedes Renaultdan motor mu almış.
Hay Allahım dünya ne hala gelmiş : )
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj Clk » 08 Eki 2016, 18:00

MelihGS yazdı:Swatch yapılanması olmasaydı mekanik saat dünyamız ne durumda olurdu bunu da düşünmek lazım.

Daha özgün bir Horology dünyasi olacagi kesin! Saat sektörünü bu hale (kimin eli kimin cebinde) getiren, kendi bünyesinde ki markalari ruhsuzlastiran, yaraticiligi öldüren Swatch gruptur!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Hellhound » 08 Eki 2016, 18:36

viewtopic.php?f=12&t=21610&hilit=longines#axzz4MVWrl99W

Buna benzer bir başlık olduğunu hatırlıyordum. Arama yapıp buldum, baktım ki bunu da siz açmışsınız :?
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Tgm » 08 Eki 2016, 19:08

Hellhound yazdı:http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=21610&hilit=longines#axzz4MVWrl99W

Buna benzer bir başlık olduğunu hatırlıyordum. Arama yapıp buldum, baktım ki bunu da siz açmışsınız :?

Yine aynı şeyleri yazmışım :shock: :D
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj MelihGS » 08 Eki 2016, 19:09

Clk yazdı:
MelihGS yazdı:Swatch yapılanması olmasaydı mekanik saat dünyamız ne durumda olurdu bunu da düşünmek lazım.

Daha özgün bir Horology dünyasi olacagi kesin! Saat sektörünü bu hale (kimin eli kimin cebinde) getiren, kendi bünyesinde ki markalari ruhsuzlastiran, yaraticiligi öldüren Swatch gruptur!

Abi Swatch sığınağı ve organizasyonu olmasa batmıyor muydu bu saatler Quartz'ların ortaya çıkmasından sonra?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
MelihGS

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners