TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Venezianico

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Venezianico

Mesaj selmanesk » 02 Ara 2024, 11:47

Genellikle herkes Haç'tan dolayı saate önyargılı yaklaşıyor, Müslüman olarak.. Ancak Bakara 285'i hatırlatmak isterim:

﴾285﴿ Allah’ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. “O’nun elçileri arasında ayırım yapmayız” ve “İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır” dediler

Hz. İsa'nın da peygamberlerden biri olduğunu unutmayalım aynı Yaratıcının elçisi idi ve de İslamiyete kadar Hak din idi. Bence Haç'ın onu çağrıştırması gerekir, Haçlı ordusundan ziyade...

Aynı markanın Katar ve KSA için birçok edisyonları var arap rakamlı ayrıca. Birçok Arap takıyor...

Swiss Military Hanowa'da takıyordum bundan önce. :)

Müslümanlık sembollerini içeren saatlerde takmak isterim ama katma değerli çoğu üründe olduğu gibi saat endüstrisinde de 'gayri müslim'ler önde. Olsa da taksak. Adamların dini aynı. Saatine ha haç koymuş ha koymamış bence fark etmez.
Yanlış anlaşılmasın kimsenin görüşünü kritize etmiyorum,
herkesin hayatına kimse karışamaz :)
Kullanıcı avatarı
selmanesk

Mesaj Aequidas » 02 Ara 2024, 15:00

Çakma vacheron logolu tırt saatleri takmak icin bin bahane üreten var :)A+++ italyan

SM-S928B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Aequidas

Mesaj selmanesk » 02 Ara 2024, 15:31

Aequidas yazdı:Çakma vacheron logolu tırt saatleri takmak icin bin bahane üreten var :)A+++ italyan

SM-S928B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üstüne kayışı Patek Phlippe benziyor
Kullanıcı avatarı
selmanesk

Mesaj morningstar » 02 Ara 2024, 15:56

Bütün saat markaları birbirinden ilham alıyor. 20-30 bin bandında tasarımları baya güzel modelleri mevcut içindeki mekanizma çok muhteşem değil ancak nh35 şimdiye kadar bende bir problem çıkarmadı.Tabii aynı fiyata ikinci el swiss made modellerde seçenekler de var.Klasik modellerden sıkılmış farklı tasarımlarda saat arayanlar için güzel bir seçenek olacaktır.Haç sembolünü takıp takmamak ise kişiye kalmış bir şey ancak kendi kültürlerinden esinlenerek güzel bir marka ortaya çıkmış.Saatleri daha önce denemedim o yüzden kalitesi konusunda bir yorumum yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj hknmtn » 03 Ara 2024, 01:59

selmanesk yazdı:Genellikle herkes Haç'tan dolayı saate önyargılı yaklaşıyor, Müslüman olarak.. Ancak Bakara 285'i hatırlatmak isterim:

﴾285﴿ Allah’ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. “O’nun elçileri arasında ayırım yapmayız” ve “İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır” dediler

Hz. İsa'nın da peygamberlerden biri olduğunu unutmayalım aynı Yaratıcının elçisi idi ve de İslamiyete kadar Hak din idi. Bence Haç'ın onu çağrıştırması gerekir, Haçlı ordusundan ziyade...

Aynı markanın Katar ve KSA için birçok edisyonları var arap rakamlı ayrıca. Birçok Arap takıyor...

Swiss Military Hanowa'da takıyordum bundan önce. :)

Müslümanlık sembollerini içeren saatlerde takmak isterim ama katma değerli çoğu üründe olduğu gibi saat endüstrisinde de 'gayri müslim'ler önde. Olsa da taksak. Adamların dini aynı. Saatine ha haç koymuş ha koymamış bence fark etmez.
Yanlış anlaşılmasın kimsenin görüşünü kritize etmiyorum,
herkesin hayatına kimse karışamaz :)

Sence benceyle gidersek bu iş çok su kaldırır.
Müslüman'ın haç vb. başka dinlere ait sembolleri takması caiz değildir. Konu bu kadar basit.
Âli İmran 19'da "Hiç şüphesiz, Allah katında (tek ve gerçek) din İslam'dır." buyuruyor. Yani hak din her zaman İslam'dı.
Arap'ların takması onu caiz ya da meşru kılmaz.
Gayrimüslümün yaptığını kullanmakta bir sakınca yoktur.
Sonuçta gayrimüslüm yapmış, ha haç koymuş ha koymamış aynı hesap benzeri söylemler yanlıştır.
Kimin ne taktığıyla çok ilglenmiyorum ancak doğruları da söylemem lazım.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj tuncaykaya » 03 Ara 2024, 10:14

Herkesin kendine gore hassasiyetleri vardır ve herkesinde buna saygı duyması gerekir.Fakat burada konu saat iken ve bu platform saatlerin konuşulduğu bir platform ise o caizdir bu caiz değildir konularını konuşmanın doğru olduğunu dusunmuyorum.
Kullanıcı avatarı
tuncaykaya

Mesaj payday3d » 03 Ara 2024, 12:08

Mesele sadece din değil ben müslümanım ama çok dindar biri olarak tanımlamıyorum mesela kendimi, ama milli açıdan bakarsak tarihi gerçekler ortada haçlı ruhu hoşuma gitmiyor şahsi olarak dini ikonları hoşuma gitmiyor, zaten dini semboller bence güzel durmuyor saatlerde, Vacheron Constantin'in logosu da berbat, sınırlıyorlar kitleyi, hristiyanların da bazılarının bunu yadırgadığına eminim, üzerinde islam sembolü olsa onu da takacağımı sanmıyorum onun sebebi saatte iyi durmayacağı için, üniversal bi logo olabilir. Ayrıca yerel bazda bir sembol bir nehrin, dağın tepenin, dağcılık kulübünün atıyorum bi çok şeyin sembolü olabilir.
Bir de şu var daha dün çıkmış bir markanın bu kadar popüler olması iyi pazarlama taktikleri ve şu Fransız ve İtalyanların moda dünyasındaki hazır bilinçaltı imajlarını değerlendirmesine dayalı, toplama saatlerin pazarlaması olarak görüyorum, estetik tarafı tamamen kişisel ben tasarımları pek beğenmedim, Arsenale modeli mesela üzerinde hiçbir saniye çizgisi vs olmayan, kadranı akıllı saat arka planlı zevksiz bir tasarım (bana göre) ve ucuz Beverly hills polo club saat gibi duruyor biraz. Malzeme işçiliği için somut olarak ele almadan yorum yapmak doğru olmaz sadece. O fiyatlara çok daha iyi bir sürü alternatifi olan bir saatin aşırı pazarlanması bence bu durum sonuç olarak.
Kullanıcı avatarı
payday3d

Mesaj Eterna » 03 Ara 2024, 15:06

Bir şey soracağım. Bu marka özelinde değil ama bu marka da kullanmış.

Aşağıda resmini gördüğünüz kordon/toka olayı çok gıcık değil mi?

Yani mikro ayar şansı yok. Bazılarında en azından son bakla küçük oluyor. Böylece bir tık daha ayar yapabiliyorsunuz. Eee o da yok.

Yani kocaman baklalardan birini çıkardınız ve kolunuzda istediğiniz gibi durmadı. Ne olacak? Geçmiş olsun mu diyoruz?

Gözden kaçırdığım biir şey var mı? Benim başıma çok uzun seneler önce bir Rado da gelmişti ve hiç hoşlanmamıştım.

Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: slhgzl ve 228 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners