Ufkynl yazdı: Son olarak 250 300 dolar bandındaki bir saati 35+ müşteri profiline sunmak çok mantıklı ticari bolumleme olmasa gerek.
Neden olmasın? 35 yaş üstüyüm diye 250-300$ lık veya daha ucuz saat takmak olmaz mı?
Ufkynl yazdı: Son olarak 250 300 dolar bandındaki bir saati 35+ müşteri profiline sunmak çok mantıklı ticari bolumleme olmasa gerek.
Olur neden olmasin?ozgtegin yazdı:Ufkynl yazdı: Son olarak 250 300 dolar bandındaki bir saati 35+ müşteri profiline sunmak çok mantıklı ticari bolumleme olmasa gerek.
Neden olmasın? 35 yaş üstüyüm diye 250-300$ lık veya daha ucuz saat takmak olmaz mı?
+1Ankthas yazdı:Reklamların amacını bir tarafa bırakıyorum da çekimler, ses, ışık, textler rezalet sanki bir grup seiko fanı kendi imkanlarıyla çekmiş gibi. Seiko'nun genel pazarlama stratejisinde sıkıntılar olduğu kesin, belki saat işini Japonlara; pazarlama işini de Amerikalılara ya da İsviçrelilere yaptırmalılar.
Mandos yazdı:Amma abarttınız ortalığı bu kadar yıkacak ne var bu reklamlarda? Seiko 5’in ne algısı vardı da bu reklamlarla yıkılacak? Yok 40 yaşında kullanan olursa dalga geçilecekmiş falan yok artık. İnsanların ayıplamasını falan geçtim ülkede logonun değiştiğini fark edecek kişi sayısı bile sınırlı.
canzdmr yazdı:Seiko nun 3 markasi var ve hedef kitleler farkli. Hepsi farkli hedef kitleye yonelmeli ki urun satisi olabilsin. Bence asil sorun bu 3 markada da Seiko isminin gecmesi.
$100 lik Seiko 5 ve $5000 lik Grand Seiko nun ayrismasi lazim. Ayni isimle cok zor ama bi sekilde bugune kadar gelmisler
Ben Marketing anlaminda Seiko yu cok basarisiz buluyorum ki ilk aldigim otomatik saatim Seiko idi. Cok severim yeri bende ayridir ama iyice isin suyunu cikardilar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mandos yazdı:Amma abarttınız ortalığı bu kadar yıkacak ne var bu reklamlarda? Seiko 5’in ne algısı vardı da bu reklamlarla yıkılacak? Yok 40 yaşında kullanan olursa dalga geçilecekmiş falan yok artık. İnsanların ayıplamasını falan geçtim ülkede logonun değiştiğini fark edecek kişi sayısı bile sınırlı.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ankthas yazdı:Buna katılıyorum ve arttırıyorum, bence Seiko 1000 dolar altındaki bütün saatlerini "Lorus" markası altında çıkartmalı. Marka algısını toparlamakta çok büyük katkı sağlayacaktır.
Ankthas yazdı:Buna da katılıyorum, bu reklam tvlerde döner mi bilmiyorum ama Youtube'a Seiko Watch Global diye 9500 abonesi olan bir hesaptan yüklenmiş. Official mı bilmiyorum ama öyleyse durum daha vahim zaten, izleyen sayısı da şu an 1000'in altında, totalde 10.000'i görmez. Sanki daha çok "pazarlamama stratejisi" gibi duruyor lol
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 231 misafir
|