TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatlare Bu Kadar Paray覺 Nas覺l Veriyorsunuz?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlare bu kadar paray覺 nas覺l veriyorsunuz?

Mesaj Ufkynl » 26 Mar 2019, 12:31

D覺ardan bakan herkesin akl覺na gelebilecek bir konuyu arkada覺m覺z ya覺n覺n da verdii toylukla 癟at diye sormu :D
Birincisi para ticarette dostum. Pilot doktor falan 癟ok kazan覺r alg覺s覺 biz fakirlerin g繹z羹nde olan bir durum.
Bu paralar覺 veriyorlar 癟羹nk羹 癟ok paralar覺 var. Baz覺 eyler doutan gelir. Cevren ailen zengin ya da g羹癟l羹 balant覺lar覺 olan insanlar ise sen istersen aptal覺n teki ol sen de o 癟evrenin ortalamas覺nda bir hayat yaayacaks覺ndir. Bu 癟emberi 100000 de belki 1 kii k覺rar ve kapitalizm sana bu hikayeyi allay覺p pullay覺p satar. Bu konu baya geni. Bu kadar a癟覺klama yeter.
Mimarl覺k okuyan bir 繹renci i hayat覺na girip biraz para kazan覺nca 10000 lik saati rahat al覺r merak etme. Olay rolex band覺nda bal覺yor. Neden insanlar rolex e bu kadar kouyor?
Rolex zenginim demenin en ucuz yolu 癟羹nku.
Yorumlar覺mda forumdaki arkadalar覺n cogunu haric tutar覺m. Saat sevgisi olan insanlardan kurulu bir forum 癟羹nk羹 buras覺.
Bahsettiim kitleyi anlar herkes.

SM-G930F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Ufkynl

Kay覺t: 18 Eki 2015, 18:09

Mesaj MrJingles » 26 Mar 2019, 12:48

ahsen araba paras覺n覺 saate g繹mmeyi 癟ok da mant覺kl覺 bulmuyorum. Bir araban覺n yap覺m覺 癟ok daha b羹y羹k m羹hendislik gerektiren bir itir. Saatin m羹hendislii onun yan覺nda 癟ocuk oyunca覺 kal覺r. Bugatti Veyronun yap覺m覺nda harcanan mesaiyi g繹rseniz vallahi aars覺n覺z. Araban覺n yap覺m覺nda Bugatti u癟ak m羹hendisleriyle birlikte 癟al覺t覺. Olabilecek en iyi sonucu alabilmek i癟in m羹hendisliin dibine vurulmu bir 癟al覺man覺n 羹r羹n羹. O araca 1 milyon avro verilir de Pateke o para verilir mi? Ne yap覺yorlar da o paray覺 hakediyor sanki o saat?
Ger癟ek bir saat enerjisini pilden ve 覺覺ktan deil sahibinden al覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
MrJingles

Kay覺t: 20 Mar 2018, 14:56

Mesaj moy » 26 Mar 2019, 13:06

Merhaba, makara yapmadan ciddi cevap vereyim.Babam 35 senedir sanayici bende babadan sanayiciyim.Plastik 羹retim tesisimiz var ve s羹reki ihracat 癟al覺覺yoruz.Saat merak覺m babamdan balad覺 bir 癟ok Longines,tag,seiko ald覺 kulland覺 halende kullan覺yor. 羹st segment saati yok.
G繹nl羹nde 癟elik alt覺n datejust var ama piyasalar覺n durumundan l羹ks t羹ketime u an para harcamak istemiyor.
ben kendimden bahsedeyim alkol kullan覺m覺m sosyal ayda 1-2 kez maksimum iki 羹癟 bira i癟erim.L羹ks restoran merak覺m hi癟 yok hayat覺mdan Nusret e -laciverte ve bu ayardaki hi癟 bir restorana gitmedim gitmeyi d羹羹nm羹yorum.pizza i癟in punto hamburger i癟in virgina angus deri kalan i癟in happy moons tercih ediyorum
-6 senelik evliyim balay覺ndan sonra yaz,k覺 tatili,hafta sonu ka癟ama覺 yapmad覺k. Antalyada otele g羹nl羹羹ne kii ba覺 500 tl vermek istemiyorum, ayn覺 zamanda g羹nl羹羹 100 tl ilk sa癟ma salak pis otellerde de kalmak istemiyorum o y羹zden tatile gitmiyorum.
-k覺yafet merak覺m ve marka tak覺nt覺m yok yaz k覺 her zaman siyah t shirt ve kot giyiyorum.
-telefonlar覺m覺 3-4 sene aral覺覺nda kullan覺yorum, mac覺m 4 ya覺nda bozulana kadar deitirmeyi d羹羹nm羹yorum.elektroniede merak覺m yok.

evlendiimden beri her yaz tatile gitseydim, 15 g羹nde Nusret ayar覺nda bir yerlerde yemek yeseydim, her 癟覺kan yeni model telefonu alsayd覺m 癟inde hindistanda yap覺lan k覺yafetlere para verseydim saatlerimi alamazd覺m ;)
bu biraz 繹ncelik ii forumda bir hocam覺z vard覺 kredi 癟ekerek saat alm覺t覺 kendisini tekrardan burdan tebrik etmek isterim.
eerki g繹n羹n羹zde ger癟ekten istediiniz biey varsa insan onun i癟in 癟abalay覺p elde etmek istiyor.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan ba覺ms覺zl覺k olmaz.
Kullan覺c覺 avatar覺
moy

Ya: 39
Kay覺t: 10 ub 2015, 16:41

Mesaj mert55 » 26 Mar 2019, 13:09

nzmokur yazd覺:
mert55 yazd覺:
sieger yazd覺:Ben cok elestiri olarak gormedim, arkadas aslinda diyor ki, ne kadar paraniz var ki, saati bu kadar verebiliyorsunuz..

Acikcasi bunun meslekle pek de bir alakasi yok, bu onceliklerle alakali. Mesela ben araba sevmem, kendi isimi yapiyorum, ve garip sekilde bir cok akrabam, arkadasim ya neden araba almiyorsun diyor, su anda ortalama bir araba alsam 100bin tl minimum vermeliyim, ki ben sevmiyorum, taksiye binmeyi ya datoplu tasima kullanmayi tercih ediyorum. Sizin tabirinizle bir de 10bin liralik rolexim var. Hatta ne fark eder haydi 100bin lira olsun, araba fiyati. Bu kadar basit, araba almadim bunu aldim, ve sattigimda yine benzer bir parayi geri alacagim, hatta seneler icerisinde degeri daha da artacak.

O yuzden bu konuda cok dusunmemelisiniz kanimca, sadece parasi oldugu icin saati alana diyebilirsiniz, napiyorsun sen diye, ama bu forumda oyle insan olmasi zor. Cunku gorursunuz, 100 liralik saati bile birisi alsa herkes tebrik eder, tercihi o seviyede yorumlar. Ya da birisi bir milyon liralik saat alsa, kimse de fiyatina laf etmez. Bizim icin parasindan bagimsiz bir sey saat, varligi guzel, onun temsil ettikleri guzel, benim icin en azindan asla geri gelmeyen seyleri temsil etmesi, ve bunu otomatik bri sekilde, klasik aksamlarla yapabilmesi gercekten tanimlanabilecek bri sey degil, benim icin en onemli seyleri bana her an hatirlatan bir sey.

Konudan bagimsiz: Richard mille saat satiyor mu yahu? Her saati limited, ve sadece unlulere verilen sponsor olunmus saatleri goruyoruz. Satiliyor mu hic acaba diye merak ediyorum ve hatta keske duzgun bir inceleme olsa, nasil bir mekanizma, saglam mi, oyle sporcular gibi cidden bilekteyken tenis oynayabiliyor muyuz.. baya merak ediyor insan.

Bu arada beni anlad覺覺n覺z i癟in teekk羹r ederim. Konuda 癟ok sa癟ma yorumlar at覺lm覺.Saatler erkein neredeyse tek aksesuar覺 diyebiliriz. Kendimi tam ifade edemedim. Ben mimarl覺k okuyorum mesela. Mezun olduumda forumdakiler gibi saatlere bu kadar b羹t癟e ay覺rabilecek miyim diye d羹羹nd羹m. Yani mesleklerinizi genelde pilot, doktor olarak alg覺lad覺m. 羹nk羹 saate o paralar覺 vermek t羹rkiyede her baba yiidin harc覺 deil.
Evet bizim cevaplar覺m覺z olduk癟a sa癟ma hakl覺s覺n.
Ama soru ne kadar mant覺kl覺?
Soru sormadan 繹nce biraz kafay覺 癟al覺t覺rsak mesela?
rnein bir rolex 50000 lira ise kim bu saati alabilir?
Y覺lda 5000 birikim yapan biri 10 y覺lda al覺r eer saat onun i癟in tutkuysa. Kimisi araba al覺r, kimisi motorsiklet vs.

Ya da aileden 癟ok zengindir. Sabanc覺 ailesinin bir ferdine aaa sende 50000 usd lik saat ald覺n nas覺l oldu denir mi?

Gibi gibi d羹羹n羹rsen akl覺n sorunun cevab覺n覺 羹retecektir.

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

Ben size herhangi bir ey s繹ylemedim. Yorumlar覺 okursan覺z fuh u tarz覺nda yazanlar var onlar覺 kastettim.
Burada genelde benden b羹y羹kler var hepinize sayg覺m sonsuz, sayg覺s覺zl覺k ettiysem affola.
Benim as覺l anlatmak istediim uydu. Saatlerin toplu fotoraf konusuna girdiimde herkeste iyi b羹tceli saatler var. Yani nas覺l oluyor dedim kendi kendime. Ya forumdaki herkes zengin ya da nas覺l biriktiriyorlar merak ettim. 羹nk羹 at覺yprum normal bir m羹hendisin falan alaca覺 saatler deil.
En son mert55 taraf覺ndan 26 Mar 2019, 13:36 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
mert55

Ya: 27
Kay覺t: 03 ub 2017, 22:52

Mesaj mert55 » 26 Mar 2019, 13:13

siyahpena yazd覺:
mert55 yazd覺:
sieger yazd覺:Ben cok elestiri olarak gormedim, arkadas aslinda diyor ki, ne kadar paraniz var ki, saati bu kadar verebiliyorsunuz..

Acikcasi bunun meslekle pek de bir alakasi yok, bu onceliklerle alakali. Mesela ben araba sevmem, kendi isimi yapiyorum, ve garip sekilde bir cok akrabam, arkadasim ya neden araba almiyorsun diyor, su anda ortalama bir araba alsam 100bin tl minimum vermeliyim, ki ben sevmiyorum, taksiye binmeyi ya datoplu tasima kullanmayi tercih ediyorum. Sizin tabirinizle bir de 10bin liralik rolexim var. Hatta ne fark eder haydi 100bin lira olsun, araba fiyati. Bu kadar basit, araba almadim bunu aldim, ve sattigimda yine benzer bir parayi geri alacagim, hatta seneler icerisinde degeri daha da artacak.

O yuzden bu konuda cok dusunmemelisiniz kanimca, sadece parasi oldugu icin saati alana diyebilirsiniz, napiyorsun sen diye, ama bu forumda oyle insan olmasi zor. Cunku gorursunuz, 100 liralik saati bile birisi alsa herkes tebrik eder, tercihi o seviyede yorumlar. Ya da birisi bir milyon liralik saat alsa, kimse de fiyatina laf etmez. Bizim icin parasindan bagimsiz bir sey saat, varligi guzel, onun temsil ettikleri guzel, benim icin en azindan asla geri gelmeyen seyleri temsil etmesi, ve bunu otomatik bri sekilde, klasik aksamlarla yapabilmesi gercekten tanimlanabilecek bri sey degil, benim icin en onemli seyleri bana her an hatirlatan bir sey.

Konudan bagimsiz: Richard mille saat satiyor mu yahu? Her saati limited, ve sadece unlulere verilen sponsor olunmus saatleri goruyoruz. Satiliyor mu hic acaba diye merak ediyorum ve hatta keske duzgun bir inceleme olsa, nasil bir mekanizma, saglam mi, oyle sporcular gibi cidden bilekteyken tenis oynayabiliyor muyuz.. baya merak ediyor insan.

Bu arada beni anlad覺覺n覺z i癟in teekk羹r ederim. Konuda 癟ok sa癟ma yorumlar at覺lm覺.Saatler erkein neredeyse tek aksesuar覺 diyebiliriz. Kendimi tam ifade edemedim. Ben mimarl覺k okuyorum mesela. Mezun olduumda forumdakiler gibi saatlere bu kadar b羹t癟e ay覺rabilecek miyim diye d羹羹nd羹m. Yani mesleklerinizi genelde pilot, doktor olarak alg覺lad覺m. 羹nk羹 saate o paralar覺 vermek t羹rkiyede her baba yiidin harc覺 deil.

5 sene 繹nce biraz s覺karak belki bir miktar kredi 癟ekerek omega da rolex de alabilirdiniz, bug羹n nas覺l bir mimar olup nerelerde 癟al覺aca覺n覺za bal覺, 5 sene sonra hi癟birimiz kolay kolay bug羹n arzu edip rahatl覺kla ulat覺覺m覺z saatleri alamayabiliriz. Dier arkadalarda yukar覺da belirtmiler esas覺nda tamamen tercih meselesi. 100 binlik ara癟 yerine 50 binlik ara癟 kullan覺p rolex saat kullanan da olacakt覺r 3 ayl覺k maa覺n覺 telefona verip saat kullanmayanda. S繹z羹n 繹z羹 癟ok kafa yormay覺n bu kazan癟 durumlar覺na nacizane tavsiyem mesleinize kanalize olun.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi

Dediiniz 癟ok doru asl覺nda. 100.000 lik ara癟 yerine 50.000 lik al覺p kalanla saat. u an anlad覺m galiba :) b繹yle yapanlar kesinlikle vard覺r.
En son mert55 taraf覺ndan 26 Mar 2019, 13:36 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
mert55

Mesaj moy » 26 Mar 2019, 13:16

yaln覺z mesaj覺m覺 bir daha okudum da bende ne kadar ot gibi ya覺yormuum ne kadar asosyalmiim :lol: :lol: :lol:
saat hobi ii hobilere harcanan para miktarlar覺n覺 pek sorgulamamak gerek 100 binlik arabaya 150 binlira harcay覺p 1.5 milyonluk arabay覺 ge癟ip mutlu olan insanlarda var rm,ap,patek saat al覺p mutlu olanda var.繹nemi olan sizin ne kadar neyle mutlu olduunuz.Benim saat sat覺n alma maceram forumda efsane oldu 3 ay s羹rd羹 :lol: ama sonu癟 olarak saatime her bakt覺覺mda y羹z羹m g羹l羹yor her bakt覺覺mda 羹k羹r ediyorum iyiki alm覺覺m diyorum.en g羹zelide sabah ie giderken bah癟eden kapal覺 otoparka girdiimde luminovan覺n par覺ldayarak ie yine ge癟 kald覺覺m覺 hat覺rlatmas覺 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan ba覺ms覺zl覺k olmaz.
Kullan覺c覺 avatar覺
moy

Ya: 39
Kay覺t: 10 ub 2015, 16:41

Mesaj mert55 » 26 Mar 2019, 13:18

gozdentunay yazd覺:
mert55 yazd覺:

Birg羹n sende al覺rs覺n Sevgili Mert ,lise -羹niversite y覺llar覺nda imkans覺z gelirdi baz覺 eyler 癟羹nk羹 繹rencisin bizde ayn覺 eyleri yaad覺k .zamanla inallah kariyerin olutuunda g羹zel iler yapt覺覺nda (malzemeden 癟almadan) :) hakk覺yla seninde olur inallah ,bu forumda 癟ok deerli b羹y羹klerimiz ve kariyer sahibi forumdalar覺m覺z var ve hepsinin ortak zevki saat ,ne mutluki b繹yle zarif bir hobimiz var ki yaama dair g羹zel al覺veriler yapabiliyoruz .ahs覺m ad覺na 20 y覺ld覺r hobim olan saat sevgisi benide 癟ok gelitirdi ve pozitif y繹nde kazan覺mlar salad覺.Umar覺m ilerleyen y覺llarda sende ayn覺 ortak zevkleri bizlerle payla覺rs覺n.renim hayat覺nda baar覺lar dilerim.

Yorumunuz i癟in teekk羹r ederim.:)
襤nallah
En son mert55 taraf覺ndan 26 Mar 2019, 13:31 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
mert55

Mesaj mert55 » 26 Mar 2019, 13:20

doc yazd覺:Ben doktorum ama zengin deilim, sevdiim eyler i癟in b羹t癟e ay覺r覺yorum ve al覺yorum. Sizde mezun olup i hayat覺na at覺l覺nca ve belli bir kazanca ula覺nca belki daha pahal覺 zevkleriniz olacak. imdiden bunlara tak覺lmay覺n. Forumdan beklentiniz 繹renmek olmal覺. Boverin insanlar覺n mesleklerini ve kazan癟lar覺n覺.

Bu arada A.Lang&S繹hne al覺nca bu sevdadan vazge癟erim gibime geliyor ya da Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel [emoji16]

aka aka, maddi imkan覺m olduk癟a devam [emoji4]

Amac覺m kazan癟alr覺n覺 繹renmek deildi. Nas覺l b羹tce ay覺r覺yorsunuz demek istedim. Bata kendimi yanl覺 telefuz etmiim. Ama anlad覺m. Teekk羹rler yorum i癟in.
En son mert55 taraf覺ndan 26 Mar 2019, 13:30 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
mert55

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners