TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Omega'n覺n Gidiat覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega'n覺n Gidiat覺

Mesaj asymptote » 03 Nis 2016, 20:47

Cct yazd覺:Bu arada Omega ve Rolex ayn覺 fiyat segmentinin saati deildir.

50 y覺l boyunca b繹yleyken bir anda Rolex ile ayn覺 fiyat seviyesine 癟覺kmak istemesi Omega i癟in bence tarihi bir hata olacakt覺r.

.
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Baran » 03 Nis 2016, 20:49

asymptote yazd覺:
Cct yazd覺:Bu arada Omega ve Rolex ayn覺 fiyat segmentinin saati deildir.

50 y覺l boyunca b繹yleyken bir anda Rolex ile ayn覺 fiyat seviyesine 癟覺kmak istemesi Omega i癟in bence tarihi bir hata olacakt覺r.

.

. +1
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj o2o » 03 Nis 2016, 20:59

coolfire yazd覺:Saat bir begeni, bir zevk isidir. Bunun icin birbirinizi kirmaniza gerek yok. Mertk bir sey dayatmamis bence, fikirlerini ve gorduklerini soylemis. Sokaktaki insan ne pp ne ap ne de jlc bilir. Bir omega birde rolex bilir luks saat olarak, ben kendimden biliyorum :) . Ikiside kiymetli marka, yapmayin etmeyin.

+1
Kullan覺c覺 avatar覺
o2o

Kay覺t: 17 Kas 2015, 18:53

Mesaj Clk » 03 Nis 2016, 21:01

zafeer yazd覺:
Clk yazd覺:
zafeer yazd覺:Bence herkes hangi saati alaca覺na kendi karar verebilir gerilmeye gerek yok.!

@mertk dilediin gibi yazmaya devam et l羹tfen

Zafeer, mertk'nin Rolex almak istemesinin nedenini tekrar okurmusun :D Ben g羹zel bir pazar aksami yasiyorum, sen gerildin mi? :?

@clk
Zerre gerilmedim hi癟te gerilmeye niyetim yok yazd覺klar覺ndan(羹nlemler falan)senin gerildiini d羹羹nm羹t羹m ne omega ne rolex babam覺n mal覺
O y羹zden herkesin dilediini yazmas覺 taraftar覺y覺m iyi pazarlar bu arada

Sana da g羹zel bir pazar aksami dilerim :thumbup:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj mertk » 03 Nis 2016, 21:08

Bence de hi癟 gerilmeyelim b繹yle bunlar i癟in zaten gerilmenin manas覺 yok, ben Rolex'i k繹t羹lemiyorum ki, Rolex de al覺cam zaten illa ki bir zaman

Bende kendi konumlar覺mda 繹yle 癟ok demokratik olmayan eyler g繹remedim, yabanc覺 forumlarda yaz覺lanlar覺 milletin d羹羹ncelerini de aktard覺m ayn覺 zamanda.

Ayn覺 ekilde kendi fikirlerimi de yazd覺m. Hi癟 bir markaya da bir uzakl覺覺m yok sadece Omega'ya 癟ok y羹klenildi yerler olduu i癟in b繹yle bir yaz覺 oldu, hi癟 bir ekilde marka sempatizan覺 deilim, olsam Longines semaptizan覺 olurdum onda da neler 癟ektiimi s覺k覺nt覺lar覺 gayet a癟覺k dille yaz覺yorum.

Kilimanjaro abi, o bu bal覺kta deil baka bir bal覺kta ge癟miti, Omega alan覺n da kedinin ciere bakt覺覺 gibi Rolex'e bakaca覺n覺 hi癟 zannetmiyorum veya Longines alan覺nda.

Bu arada bizim tak覺m kendini yakt覺,kafay覺 yedirtti cidden :oops:
IVAN BEBEK B襤R GN TRK襤YE'YE YOLUN DECEK!!!
Kullan覺c覺 avatar覺
mertk

Ya: 35
Kay覺t: 02 ub 2010, 00:42

Mesaj Cct » 03 Nis 2016, 21:19

Peki Omega'n覺n gidiat覺 ile ilgili tart覺覺l覺rken neden s羹rekli Rolex konuuluyor? Ben bunu 癟ok anlams覺z buluyorum.. 5 sayfa yaz覺lm覺 ama hi癟 Omega'dan bahseden yok.

Fiyat segmenti haricinde 羹r羹n gelitirme olarakta 癟ok farkl覺 markalardan bahsettiimiz i癟in ben bu marka 繹vme/yerme yaz覺lar覺n覺 gereksiz buluyorum.

Rolex az say覺da modelin az say覺da varyasyonu 羹zerinde 癟al覺覺p en ufak detaya kadar inerken Omega akl覺n覺za gelmeyecek kadar 癟ok se癟enek sunarak mutlaka beeneceiniz bir model 癟覺kartmak 羹zerine odakl覺d覺r.

Konuya ger癟ekten d繹necek olursak:

-Y覺llard覺r bolad覺klar覺 Speedmaster serisi son 3 y覺ld覺r alt覺n 癟a覺n覺 ya覺yor. zellikle bu sene tan覺t覺lan Speedmaster Moonphase ile just another speedy kal覺b覺n覺 k覺rd覺. retim ve malzeme kalitesi olarakta b羹y羹k farklar var. En basiti y覺llard覺r anodize al羹minyum olarak kullan覺lan Tachymetre bezeli art覺k seramik.

-Biraz renksiz kalan Planet Ocean koleksiyonu i癟in bu sene gelen eklemeler farkl覺l覺k arayanlara iyi bir alternatif olabilir. Ayr覺ca Omega'n覺n yeni sunmaya balad覺覺 kendi Nato kay覺lar覺da (Biraz pahal覺 olsada) Seamaster serisi kullan覺c覺lar覺 i癟in iyi bir gelime.

-Genel olarak Omega s羹rekli az dokunulmu modelleri pompalad覺klar覺 d繹nemi geride b覺rakm覺 g繹r羹n羹yor. Bence gidiat gayet iyi :thumbup:

-Benim tek negatif eletirim inhouse mekanizmalardaki boyut problemi olabilir. Kal覺nl覺k nedeniyle yeni mekanizmalar覺n kullan覺ld覺覺 b羹t羹n modeller biraz ikin g繹r羹n羹yor.

-METAS konusu merakl覺lar覺 i癟in biraz kurnazl覺k koksada asl覺nda baar覺l覺 bir pazarlama stratejisi.
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj mertk » 03 Nis 2016, 21:34

Cct yazd覺:Peki Omega'n覺n gidiat覺 ile ilgili tart覺覺l覺rken neden s羹rekli Rolex konuuluyor? Ben bunu 癟ok anlams覺z buluyorum.. 5 sayfa yaz覺lm覺 ama hi癟 Omega'dan bahseden yok.

Fiyat segmenti haricinde 羹r羹n gelitirme olarakta 癟ok farkl覺 markalardan bahsettiimiz i癟in ben bu marka 繹vme/yerme yaz覺lar覺n覺 gereksiz buluyorum.

Rolex az say覺da modelin az say覺da varyasyonu 羹zerinde 癟al覺覺p en ufak detaya kadar inerken Omega akl覺n覺za gelmeyecek kadar 癟ok se癟enek sunarak mutlaka beeneceiniz bir model 癟覺kartmak 羹zerine odakl覺d覺r.

Konuya ger癟ekten d繹necek olursak:

-Y覺llard覺r bolad覺klar覺 Speedmaster serisi son 3 y覺ld覺r alt覺n 癟a覺n覺 ya覺yor. zellikle bu sene tan覺t覺lan Speedmaster Moonphase ile just another speedy kal覺b覺n覺 k覺rd覺. retim ve malzeme kalitesi olarakta b羹y羹k farklar var. En basiti y覺llard覺r anodize al羹minyum olarak kullan覺lan Tachymetre bezeli art覺k seramik.

-Biraz renksiz kalan Planet Ocean koleksiyonu i癟in bu sene gelen eklemeler farkl覺l覺k arayanlara iyi bir alternatif olabilir. Ayr覺ca Omega'n覺n yeni sunmaya balad覺覺 kendi Nato kay覺lar覺da (Biraz pahal覺 olsada) Seamaster serisi kullan覺c覺lar覺 i癟in iyi bir gelime.

-Genel olarak Omega s羹rekli az dokunulmu modelleri pompalad覺klar覺 d繹nemi geride b覺rakm覺 g繹r羹n羹yor. Bence gidiat gayet iyi :thumbup:

-Benim tek negatif eletirim inhouse mekanizmalardaki boyut problemi olabilir. Kal覺nl覺k nedeniyle yeni mekanizmalar覺n kullan覺ld覺覺 b羹t羹n modeller biraz ikin g繹r羹n羹yor.

-METAS konusu merakl覺lar覺 i癟in biraz kurnazl覺k koksada asl覺nda baar覺l覺 bir pazarlama stratejisi.

Cct, bende hak veriyorum buna bence de kendim yazsam da Omega'n覺n Rolex ile kar覺lat覺r覺lmas覺 da gerekmiyor zaten.Neden kar覺lat覺r覺ld覺覺 konusunda akl覺ma gelen tek ey Bond filmindeki replik geliyor akl覺ma.

=Rolex?

Bond:Omega

Omega'da herhalde ben Rolex ile sava覺yorum imaj覺n覺 bence vermeye 癟al覺覺yor, en az覺ndan benim g繹r羹羹m b繹yle.

Bence inhouse mekanizmalar覺 癟ok baar覺l覺 oldu;

Bana g繹re de iki handikap var;

1. Cct'nin s繹yledii gibi kal覺nl覺k ciddi bir fakt繹r oluyor,Po i癟in ge癟erli olmasa da diver 300m'e nas覺l bir mekanizma koyacaklar onu merak ediyorum ama sanki Aqua Terra'lar ince diye hat覺rl覺yordum, yanl覺覺m varsa d羹zeltin l羹tfen.

2. Tarih ayarlama olmamas覺 ama bununla bir avantaj geliyor ki Akrep'i yelkovandan ba覺ms覺z bir ekilde ayarlamak ki, bence gayet g羹zel bir 繹zellik olmu.

Yine g羹癟 rezervi s羹resinin artmas覺 癟ok g羹zel bir yenilik olmu.

Ayn覺 ekilde 15.000 gaus'a kadar dayanan mekanizmas覺 bence 癟ok ciddi bir yenilik.

Onun d覺覺nda mekanizma gayet g羹zel g繹z羹k羹yor,safir cam bir art覺 ama ayn覺 ekilde buda saatlerin kal覺nl覺覺n覺 art覺ran bir ey,o mekanizmay覺 g繹rmek i癟in bence buna deer.
IVAN BEBEK B襤R GN TRK襤YE'YE YOLUN DECEK!!!
Kullan覺c覺 avatar覺
mertk

Ya: 35
Kay覺t: 02 ub 2010, 00:42

Mesaj Tgm » 03 Nis 2016, 22:07

Mertk, tamam be y覺lda Omega'n覺n katettii yolu tart覺al覺m :thumbup: Ama.. Yaz覺n覺z bence 癟ok k繹t羹 bir balang覺癟 olmu. Adeta kap覺y覺 a癟覺p sonra da tekrar kapatm覺s覺n覺z.

-Omega'n覺n forumda k羹癟羹msendiini nerden 癟覺kar覺yorsunuz?? Eletirmek ayr覺 k羹癟羹msemek ayr覺.
-Bir markan覺n el癟ilii de nerden geliyor?? B覺rakal覺m bu arka 癟覺kma ilerini. Faydal覺 bilgi payla覺mlar覺na odaklanal覺m.
-襤癟ilik i癟ilik diyorsunuz, bir t羹rl羹 alt覺n覺 dolduram覺yorsunuz.. Sonra i癟ilikten tekrar dekorasyona bal覺yorsunuz.
-"saatten anlamayan Rolex'e, saat anlayan Omega'ya y繹nelir" diyorsunuz. B繹yle basit bir genelleme olabilir mi??

Buras覺 umuma a癟覺k bir yer. Bilginin payla覺ld覺覺 yer. Fazlas覺yla subjektif ve doruluundan emin olmadan payla覺lan bilgiler insanlar覺 yanl覺a y繹nlendirir.

Ger癟ek konuya gelecek olursak.. Bir iki c羹mle de ben s繹ylemek isterim.

5 y覺l i癟inde Omega'n覺n 繹zellikle mekanizma yap覺m覺 ve hassasiyeti konusunda 癟ok g羹zel iler yapt覺覺n覺 s繹ylemeliyim. Ama bu yeni calibrelerdeki kal覺nl覺k meselesi hala sorun olarak duruyor.

zellikle seamaster 羹r羹n gam覺 hem ger癟ek manada hem de "alg覺" olarak kalitesini yukar覺 ta覺yor. Yak覺ndan incelediim PO, yeni seamaster覺 i癟ilik vs.. olarak 癟ok beendiimi s繹ylemem laz覺m.

Son olarak Basel de tan覺t覺lan yeni speedmaster moonphase, Omega i癟in bence g繹vde g繹sterisiydi ve yine bence bu bal覺覺n tek ba覺na cevab覺 bile olabilir
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], kogan ve 241 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners