Modern60 » 29 Haz 2010, 13:31
Sevgili sedir indirim almak için müşterinin çok daha hesaplı olması lazım. Herşey pazarlıkla olmaz. Kaldı ki, bir sürü bayi ve bir okadar da distribütör arkadaşım dostum var. Sen olsan %45 kar marjıyla aldığın bir ürünü ne kadar indirmle satıp ticaretinin devamını sağlarsın? Bu yüzden sana bu konuda katılmam mümkün değil. Mesela ben alışveriş yaparken bayiden alırım distribütörler şaşar. O kazanacak ki sokakta saat bulacak dükkan olsun. Bir de bayiye sorarım" arkadaş seni kurtaracak makulş bir indirim yapabilirsen yap" diye. Çünkü asla onun hakkını ben istemem. Genelde bana %20 yaparlar. Açık söyleyeyim aynı bayinin, kıvrana kıvrana benim önümde çok yüzsüzce pazarlık yapıp ürünü ne kadara düşürsem kardır mantığı yüzünden, karşımda ezilerek %25-28 lere kadar inip verdiğinde de asla kızmam. Sebebi ise, o bayinin yapması gereken kardır. Yerinde ben de olsam kar etmeksizin havaya ticaret yapmamam lazım. Bu yünden bakarak, müşteri olarak alabileceğiniz servisi,satıcının size gösterdiği saygı ve merakı, ve tabii ki satış sonrasındaki servisi de değerlendirip öyle indirim isteyiniz. Bana da bu sebeple kızmayınız. Unutmayın ki gerçekten değerli bir şeyler almaktasınız ve arkasında onlarca kalem masrafla size hizmet olarak sunulmakta dahası, önceden ödenmiş çek yada nakitlerle. O yüzzden alışverişte satıcının yerine de düşünün. Eğer o satcınızı daha sonra da orada gçrmek istiyorsanız. %10-15 maksimum olarak MANTIKLI BİR İNDİRİM. Hele hayatta bir daha alamayacağınız özel seri limitlilerde ben olsam bulduğuma şükrederim. Hepinizin iş hayatınızda hayırlı işler ve başarı dilerim.