TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Satış Temsilcileri Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Satış Temsilcileri Hakkında

Mesaj sedir » 21 May 2010, 08:41

Bir de "senin için ... TL olur"cular vardır ya.
İlk defa görüşmüşüz.
Benim için neyi, niçin indiriyorsun ki?
Ben sana ne yaptım?
Hiç inandırıcı gelmez bana. Hemen çıkarım.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Frax » 21 May 2010, 10:40

sedir yazdı:Bir de "senin için ... TL olur"cular vardır ya.
İlk defa görüşmüşüz.
Benim için neyi, niçin indiriyorsun ki?
Ben sana ne yaptım?
Hiç inandırıcı gelmez bana. Hemen çıkarım.

Sabah sabah bu harika yorum için teşekkür ederim :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Modern60 » 21 May 2010, 14:39

Evet sedir çok haklısın. Bana olurmuş da, ben kimim??? Akraba bile olsam ticaret farklı bir iştir. Ama dış kapıdan gelen bir yabancı??? O alışverişi ben olsam asla yapmam. Sağol der giderim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj eFeNdY » 21 May 2010, 16:10

İnsanlra zanndediyorki ben karşımda ki müştyeriye yakın davranırsam onu tavlar gönlünü feth eder ve satışımı satıcı ve müşteriden ziyade abi-abla,yeğen-dayı şeklinde yaparsam daha rahat sonuca ulaşırım zannediliyor.Ancak üstad modern 60 da bahsettiği gibi eğer müşteri ile arandı o incecik çzigiyi aşarsan bu sefer senden fazlasını isteyecektir.Bu da oldukça doğal o çizgiyi asla aşmamak lazım kim olursa olsun dikkat etmek zorundayız
Kullanıcı avatarı
eFeNdY

Mesaj Modern60 » 21 May 2010, 18:45

Evet efendy çok haklısın ve doğru söyleyip yapıyorsun. İş başka aşk başka. Dün VSA nın eğitiminde ben de bu konu dahil satış bilimi konusunı anlattım. Sosyal ve psikolojik yapısı. Satış iletişimi ve yönetimi. Kolay gelsin efendy.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj sedir » 29 Haz 2010, 11:26

Saat satıcılarıyla ilgili yeni bir tecrübe.
Benzeri sizlerin başına da gelmiştir diye düşünüyorum.
Bir saat satış mağazası. Mağazaya ikinci girişim.
İlkinde bir Tag ile bir Omega çıkarttırıp, fiyatlarını öğrenip, Tag'ı beğenmeyip, Omega'nın kasasında darbe olduğunu gösterince, o önemli değil, parlatıp yok ederiz cevabı alınca çıkmıştım.
İkinci girişim, 1,5-2 ay sonra. Bu kez bir Rado ile bir başka Omega sordum. Vitrinden istemeyerek çıkaran bir eleman, liste fiyatı üzerinden yapabileceği indirimi sorduğunuzda %10 gibi pek de insanı "hadi beni al diye davet etmeyen bir teklif" ile sanki satış yapmak istemeyen bir satış elemanı.
Sayın "ziyaliv" ve "modern60"ın aksini her zaman savunduklarını biliyorum ama bence "internet" bu firmaları terbiye edecek.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Modern60 » 29 Haz 2010, 13:31

Sevgili sedir indirim almak için müşterinin çok daha hesaplı olması lazım. Herşey pazarlıkla olmaz. Kaldı ki, bir sürü bayi ve bir okadar da distribütör arkadaşım dostum var. Sen olsan %45 kar marjıyla aldığın bir ürünü ne kadar indirmle satıp ticaretinin devamını sağlarsın? Bu yüzden sana bu konuda katılmam mümkün değil. Mesela ben alışveriş yaparken bayiden alırım distribütörler şaşar. O kazanacak ki sokakta saat bulacak dükkan olsun. Bir de bayiye sorarım" arkadaş seni kurtaracak makulş bir indirim yapabilirsen yap" diye. Çünkü asla onun hakkını ben istemem. Genelde bana %20 yaparlar. Açık söyleyeyim aynı bayinin, kıvrana kıvrana benim önümde çok yüzsüzce pazarlık yapıp ürünü ne kadara düşürsem kardır mantığı yüzünden, karşımda ezilerek %25-28 lere kadar inip verdiğinde de asla kızmam. Sebebi ise, o bayinin yapması gereken kardır. Yerinde ben de olsam kar etmeksizin havaya ticaret yapmamam lazım. Bu yünden bakarak, müşteri olarak alabileceğiniz servisi,satıcının size gösterdiği saygı ve merakı, ve tabii ki satış sonrasındaki servisi de değerlendirip öyle indirim isteyiniz. Bana da bu sebeple kızmayınız. Unutmayın ki gerçekten değerli bir şeyler almaktasınız ve arkasında onlarca kalem masrafla size hizmet olarak sunulmakta dahası, önceden ödenmiş çek yada nakitlerle. O yüzzden alışverişte satıcının yerine de düşünün. Eğer o satcınızı daha sonra da orada gçrmek istiyorsanız. %10-15 maksimum olarak MANTIKLI BİR İNDİRİM. Hele hayatta bir daha alamayacağınız özel seri limitlilerde ben olsam bulduğuma şükrederim. Hepinizin iş hayatınızda hayırlı işler ve başarı dilerim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj sedir » 29 Haz 2010, 14:43

Cevabınız için teşekkür ederek birkaç satır eklemek istiyorum.
Önce saatin adını ortaya koyalım. Limitli bir model olmadığını görelim. Omega Constellation 1502.30.00 35.5 mm çaplı 30 m WR li çelik kasa çelik bilezik otomatik saat.
Verilen fiyat: 4300TL, pazarlık sayılamayacak bir tarzda sorulan "nakit, peşin fiyatınız nedir" sorusuna cevap ise "3900 TL", sonra da "teşekkür ederim, biraz fazla" deyince "beni ne oyalıyorsun" tarzında saati alıp vitrine götürme hareketi. Benim vurgulamak istediğim sadece fiyat değil, bu başlık altında sıkça vurgulandığı gibi biraz da tavır. Belki tarz. Beni gayet iyi anladığınızı düşünüyorum. Size de hiç kızmadım, çünkü makul bir şekilde fikrinizi savunuyor, gerekçelerini ortaya koyuyorsunuz. Ancak satır aralarınızdaki "...onlarca kalem masrafla size hizmet olarak sunulmakta..." cümlesindeki hizmetin sunulmadığını ancak fiyat bilançosunda durduğunu söylemeye çalışıyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Archimed, Google [Bot], onurkoseoglu ve 103 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners