TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek Saat Yeterli Midir?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek Saat Yeterli Midir?

Mesaj Bg17 » 29 Nis 2015, 00:56

Madem konuyu saate getiremiyorum, bari genel kultur baabinda paylasiyim:

“Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir?

“1789 yılıydı ve Fransız Devrimi tüm hızıyla cereyan etmekteydi. Paris’teki yoksullar ayaklandılar çünkü yiyecek ekmekleri yoktu. Bu sırada Kraliçe Marie Antoinette “ekmek bulamayanlar pasta yesin” şeklindeki ahmakça öneriyi ortaya attı.” Çoğu kişinin doğru bildiği yanlışlardan birisi daha... İlk sorun şu ki, bahsedilen şey pasta değil brioche adlı verilen ve ekmeğe çok benzeyen bir çörekti. Bu durumda bu sözler iyi niyetli bir girişim olabilir: “Eğer ekmek istiyorlarsa onlara iyi cinsinden verin.”Kaldı ki bu sözleri söyleyen Marie Antoinette değildi. Bu ifade en aşağı 1760’tan beri aristokratik çürümenin tasviri olarak yazılı bir biçimde kullanılıyordu. Jean-Jacques Rousseau bu ifadeyi daha 1740’ta duyduğunu ileri sürüyordu.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Architecte » 30 Nis 2015, 00:57

OnatOzer yazdı:Architecte, Marie Antoinette'in söylediği rivayet edilen o ünlü şehir efsanesi cümle ironi amacı ile paylaşılmış. :thumbup:

Maddiyat yönünden fukarayı değil, zihniyet yönünden fukarayı eleştirel bir alıntı yapılmış. Yazım dilinden farklı anlamlar çıkabiliyor, mühim olan art niyetsiz yazıp art niyetsiz okumak :thumbup:

Eminim öyledir, ironi konusunda da haklı olabilirsiniz sayın OnatÖzer. Herhangi bir art niyet taşımadığımı söylemek istiyorum. Daha önce benzer konularda sizinle yazıştık. Böyle bir tavır içinde olmadığıma inanabilirsiniz. Sadece bu güzelim forumda biz saatsever insanlar rencide edilmesin istiyorum. Biz de kolumuza çok pahalı saatler takmak isteriz :D

Hem bilirsin: Biz fakir fukara takımı alıngan ve kızgın oluyoruz. Nitekim bu sözü ettiği söylenen kraliçenin ve hanedan mansuplarının kafasını kesti, bu kızgın ve alıngan fakir fukara takımı.

Sözün aidiyeti konusunda bir çok rivayet var elbette. Lakin bu söz, para, iktidar ve güç sahibi insanların nasıl yozlaştığını, nasıl duyarsızlaşıp soysuzlaştığını anlatan dehşet bir söz. Bg17 :thumbup: :champ:

Michael Douglas'ın oynadığı müthiş konusu olan ''Oyun'' filmini tavsiye ediyorun bu vesile ile.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj kilimanjaro » 30 Nis 2015, 01:21

Architecte yazdı:Bu konuyu ekonomik anlamda sınıf farklılıkları üzerinden tartışmak iyi bir şey değil. Bu forumda benim gibi yüzlerce fakir fukara insan var. ''Zengin ruh hastalarının'' Murat Menteş'in sözü aşağılamasını hoş görmek olmaz.

Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler'' sözü halkın iliğini kemiğini kurutan, halkın sırtından geçinen, zenginlik fakirlik açlık yoksulluk farkını dahi bilmeyen egemenlikleri altındaki devletin insanlarının çaresizliğinden bi haber rezil bir hanedanın mensubunun sözüdür.

Milyarlarca insanın yoksulluk ve açlık sınırında olduğu bir dünyada bu kadar basit bir konuyu böyle bir söz ekleyerek, ekmek bulamayan insanları aşağılayarak savunmak güzel değil.

O sözler sadece bir ironi ... bir kez daha okursanız anlaşılır bence ... o ekmek bulamayan insanları ve onların duygularını iyi bilenlerden biriyim.Ayrıca forumdan bire bir beni tanıyan insanlarda hayata bakışımı , dünya görüşümü iyi bilirler.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj kilimanjaro » 30 Nis 2015, 01:24

Onat , arkadaşın yazdıkları bende şaşkınlık yarattığı için acele acele yazdım ve mesajını yeni gördüm ...agree with you kardeşim :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj hellboy » 12 May 2015, 00:06

ikinci bir saat şart bence
Kullanıcı avatarı
hellboy

Mesaj beycelice » 13 May 2015, 08:46

Kesinlikle günlük kullandığımla özel günlerde kullandığım farklı olurdu...yine çoğunluğun düşündüğü gibi günlük kullanım için daha uygun ve her koşulda gidecek bir model seçerken özel günler için biraz daha gösterişli ve lüks bir saat seçerdim.
Kullanıcı avatarı
beycelice

Mesaj efendisiz » 13 May 2015, 12:19

Bir spor bir klasik bir de gündelik saatiniz olursa yeterli olur. Marka yada fiyatın Önemi yok kaliteli olması ve beğenerek almanız önemli diye düşünüyorjm.
efendisiz

Mesaj zafeer » 20 May 2015, 16:09

OnatOzer yazdı:Öncelikle günümüz teknolojisinde kol saati bir ihtiyaç değil bir lüks, bir aksesuardır. Bunu hepimiz herhalde kabul edebiliriz. Bu durumda lüksün hiç bir zaman yeteri sınırı olmadığını da hesaba katmalıyız. :roll:

Şahsi görüşüm tek saatin yeterli olmadığı şeklinde. İdeal sayının 3, minimum sayının ise 2 olduğunu düşünüyorum. Özellikle aksesuar olarak kullanıldığında bir siyah bilezikli ve bir kahve tonlu ya da beyaz kadran saatin erkeğin her kıyafetine uyumlu olacağını düşünüyorum.

3 saat ise en ideal ölçüt; bir deri kayışlı dress watch, bir büyük çaplı spor kullanım amaçlı saat ve son olarak metal bilezikli "daily beater" ideal üçlü olacaktır. :thumbup:

:thumbup:
Kullanıcı avatarı
zafeer

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], kogan ve 241 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners