TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Bir Saatseverin 3 Y覺ll覺k Maceras覺 - Bg17

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bir Saatseverin 3 Y覺ll覺k Maceras覺 - Bg17

Mesaj Bg17 » 06 ub 2015, 19:50

zafeer :champ:
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj fatihorhan » 09 ub 2015, 00:57

Yaz覺y覺 癟ok houma giderek okuyordum sonra bir bakt覺m benim size satt覺覺m saati g繹rd羹m ve saati size satt覺覺mda akl覺mdan ge癟en san覺r覺m birine hediye edecek . 羹nk羹 sizde o zaman ulysse nardin falan vard覺 dedim herhalde kullanmaz 繹yle bir saate sahip olan birisi ve bug羹n bu bal覺覺n alt覺nda s覺ra o saate gelince ger癟ekten y羹z羹mde bir g羹l羹mseme olutu ... ve jaeger ve rolexlerin aras覺nda yer bulmas覺 ve kullan覺lmas覺 ger癟ekten 癟ok houma gitti :) . Umar覺m g繹nl羹n羹zden ge癟en t羹m saatleri kullanma imkan覺 bulursunuz .
Kullan覺c覺 avatar覺
fatihorhan

Kay覺t: 15 ub 2013, 20:28

Mesaj Bg17 » 09 ub 2015, 16:26

Resim

Cok tesekkurler. Cok zevkle kullandigim bir saat, sadece metal bilezigi deri ile degistirdim. Lug yapisi nedeniyle biraz zor oldu.

Ekip arkadaslarima saat hediye etmisligim var, gencleri otomatik saate alistirmak icin caba gosteriyorum.

Sizden aldigim saati zevkle kullaniyorum, koleksiyonumun sevdigim bir parcasi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Mesaj fatihorhan » 09 ub 2015, 22:08

@Bg17 yeni kordon da 癟ok yak覺m覺 .Bu arada kasa 癟ap覺 geni saat istememeniz bu fotoda g繹r羹l羹yor bu saat bende 42 lik saatin durduu gibi durmu san覺r覺m bu saat 36 mm idi . Benim bilek kilodan dolay覺 denizci bilei gibi :lol: .Neyse Baar aabey (isminizi yanl覺 hat覺rlad覺ysam affola) umar覺m uzun s羹re birlikteliiniz devam eder bu saatle ve g羹zelmi g羹zel pp aquanaut ve jlc ile g羹zel g羹nler ge癟irmenizi dilerim.
Kullan覺c覺 avatar覺
fatihorhan

Kay覺t: 15 ub 2013, 20:28

Mesaj MertYe » 19 ub 2015, 03:27

Bg17 yazd覺:Itiraf - Ilk uye oldugumda hayatta Rolex takmam aga modundaydim. Gerci hep saygi duydum, kotu bir yorum yapmadim(sanirim, umarim) ama takmam diyordum. COk surmedi bu durum.

En beendiim k覺sm覺 bu olmu. Kesinlikle bende ayn覺 kanaatteydim. Rolex benim g繹z羹mde k覺royum ama para bende hesab覺 millet bende para ver demek ama癟l覺 al覺yor diyordum ki yanl覺 hat覺rlam覺yorsam ya bu konuda ya da aquanaut a癟覺l覺 konusunda sende ayn覺 alg覺 olmasa bile daytonan覺n biraz fazla dikkat 癟ektiinden bahsetmitin. evredeki insanlarda hala o d羹羹nce 癟ok癟a var. Malesef 羹lkemiz i癟in 繹yle bir durum oluyor paras覺 olupta saatten anlamayan insanlar覺nda kendini g繹stermek i癟in 癟ok癟a sat覺n ald覺覺 bir marka. Beni bu moddan 癟覺karan saat ise 116710 BLNR referansl覺 nam覺 deer Batman GMT'dir.(Her nekadar siyah bezel GMT u an g繹z羹me daha ho g繹z羹kse de.) Rolexleri de inceledik癟e daha bir houma gidiyorlar. Belki ilerde bir s羹rpriz yapar bende al覺r覺m. :D Ger癟ekten b羹t羹n yaz覺y覺 b羹y羹k keyifle okudum. Temennim b羹t羹n forum 羹yelerinin daha g羹zel saatlere sahip olmas覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Bg17 » 19 ub 2015, 04:26

Her aceminin gectigi yoldan gectim diyelim. Hicbir zaman cok karsi olmamakla beraber, sanki diger markalar daha bir kalite gostergesi gibi geliyordu. Arastirdikca ve ogrendikce esas kalitenin eskimeyen tasarim ortaya cikarmakta oldugunu, saat dunyasina katkilari (gmt, su gecirmezlik) ile olculmesi gerektigini, kullanim kolayligini, yilda 1,000,000 saat uretip minimum kalite sorunu yasamak oldugunu, fiyat istikrari demek oldugunu anladim.

Kimsenin ne dusundugunu umursamam diyemen, bu dunyada yasiyorum, ama rolex e kro gozuyle bakanla tartismak, nihat doganla tartismak gibi bisey. Oturusunuz kalkisniz, konusmaniz davranisiniz koldaki saatden dha gecerli bir imaj olusturur zaten.

Taktigim saatin cok goz onunde olmasi cok sevdigim birsey degil, sanirim bu yuzden degerli metal e de cok sicak yaklasmiyorum.

Daytonanin dikkat cekmesi bileziginin polished olmasi nedeniyleydi. Acikcasi cok parliyordu. Benim kullandigim daytona modified oldugu icin de bi sure sonra batmisti biraz, sanki beyaz altin gibi gozuksun diye modifiye edilmis gibi geliyordu, aslinda celik in kadranlarini begenmedigim icin degistirilmisti.

Rolex in ustunlugu bu noktada cikiyor, daytona fiyat kategorisinde, hatta x2 fiyatta bu kadar rahat kullanilabilecek, kaliteli, spor bir saat soyleyin bana. Ben bulamadim, oldugunu da sanmiorum, sahsen vacheron overseas chrono veya ap roo yerine ben seve seve daytona takarim. Aradaki farkada begenilmeyen explorer i alirim ;) ayni yorumu ap diver sub icinde yapabilirim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Mesaj MertYe » 19 ub 2015, 05:02

Zaten son kutu a癟覺l覺覺ndan sonra s繹ylenecek pek s繹z kalmad覺 b羹t羹n saatlerinizi iyi g羹nlerde kullanman覺z dileiyle :champ: .

Sub i癟inse kilidinin biraz uzun oluu sanki kolda rahats覺zl覺k hissi verirmi gibi geliyor en az覺ndan GMT ile kar覺lat覺rd覺覺mda. Yanl覺 anla覺lmas覺n 2 side bileime tak覺p 1 dk sonra 癟覺kartt覺覺m sadece deneme ama癟l覺 bakt覺覺m saatler yani benimki sadece bir tahmin. GMT'nin orta baklalar覺n覺n polished olmas覺 da beni biraz daha etkilemi olabilir.

Zaten yak覺n zamanda bir GMT almay覺 d羹羹n羹yordum fakat elime yeni bir f覺rsat ge癟ti ve 癟ok almak istediim bir saati 2. elde s覺f覺r覺na g繹re olduk癟a uygun bir fiyata yakalad覺m. Kutu sertifikas覺 kesinlikle tam olacak ekilde ve %99 kond羹syonda. Pazar g羹n羹 belli olacak eer bu i hallolursa forumda g羹zel bir kutu a癟覺l覺覺 yapaca覺m(ilk kutum olacak). Ama bunlar覺 yazarken bile GMT master 覺 ne zaman alabileceimin hesab覺n覺 yap覺yorum u kadar para laz覺m unu 繹yle yapsam bu kadar s羹rede al覺r覺m gibi. Alaca覺m yeni saati al覺rsam b羹y羹k miktar覺 takas olaca覺 i癟in hesaplar覺ma g繹re 6-8 ay i癟inde bende Rolex kul羹b羹ne kat覺labilirim. Tekrardan maceran覺z i癟in sizi tebrik ediyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Bg17 » 19 ub 2015, 05:33

Sub in klipsi sanat eseri niteliginde... Rahatsizlik falan hak getire, sub almak icin kendi basina neden Olabilir. Gmt nin de fena degil, genisleme payi var.

Gmt sub keyfe kederdir zaten...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Majestic-12 [Bot], ofis ve 237 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners