Her aceminin gectigi yoldan gectim diyelim. Hicbir zaman cok karsi olmamakla beraber, sanki diger markalar daha bir kalite gostergesi gibi geliyordu. Arastirdikca ve ogrendikce esas kalitenin eskimeyen tasarim ortaya cikarmakta oldugunu, saat dunyasina katkilari (gmt, su gecirmezlik) ile olculmesi gerektigini, kullanim kolayligini, yilda 1,000,000 saat uretip minimum kalite sorunu yasamak oldugunu, fiyat istikrari demek oldugunu anladim.
Kimsenin ne dusundugunu umursamam diyemen, bu dunyada yasiyorum, ama rolex e kro gozuyle bakanla tartismak, nihat doganla tartismak gibi bisey. Oturusunuz kalkisniz, konusmaniz davranisiniz koldaki saatden dha gecerli bir imaj olusturur zaten.
Taktigim saatin cok goz onunde olmasi cok sevdigim birsey degil, sanirim bu yuzden degerli metal e de cok sicak yaklasmiyorum.
Daytonanin dikkat cekmesi bileziginin polished olmasi nedeniyleydi. Acikcasi cok parliyordu. Benim kullandigim daytona modified oldugu icin de bi sure sonra batmisti biraz, sanki beyaz altin gibi gozuksun diye modifiye edilmis gibi geliyordu, aslinda celik in kadranlarini begenmedigim icin degistirilmisti.
Rolex in ustunlugu bu noktada cikiyor, daytona fiyat kategorisinde, hatta x2 fiyatta bu kadar rahat kullanilabilecek, kaliteli, spor bir saat soyleyin bana. Ben bulamadim, oldugunu da sanmiorum, sahsen vacheron overseas chrono veya ap roo yerine ben seve seve daytona takarim. Aradaki farkada begenilmeyen explorer i alirim

ayni yorumu ap diver sub icinde yapabilirim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...